Με χαμόγελα άνοιξε το αγωνιστικό διήμερο του 10ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων

Με χαμόγελα άνοιξε το αγωνιστικό διήμερο του 10ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων
Sunday, 18 September 2016

Με εκατοντάδες χαμόγελα μικρών και μεγάλων δρομέων που άνοιξαν το αγωνιστικό πρόγραμμα του 10ου επετειακού Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, «πλημμύρισε» η πλατεία Μαβίλη το απόγευμα του Σαββάτου.

Περισσότεροι από 500 δρομείς συμμετείχαν στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων που ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα. Οι δρομείς, άνθρωποι όλων των ηλικιών, νεαροί αθλητές, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να συμμετέχουν στους αγώνες και να απολαύσουν την πόλη, καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές και κάποιοι από αυτούς κατέβαλλαν συγκινητικές προσπάθειες για να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού.

Οι αγώνες του Σαββάτου εξελίχθηκαν σε μια γιορτή του μαζικού, λαϊκού αθλητισμού, με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό αλλά και την άψογη διοργάνωση από τον Αθλητικό Όμιλο «Ποσειδών».

Μεγάλος ήταν και ο αριθμός των ομάδων που συμμετείχαν στον αγώνα. Εκτός από τους Συλλόγους Δρομέων από όλη τη χώρα, δυναμική ήταν η παρουσία των ομάδων των χορηγών, όπως της ομάδας του μεγάλου χορηγού του αγώνα, του φυσικού μεταλλικού νερού ΒΙΚΟΣ, Bikos Running Team, του χορηγού επικοινωνίας Novasport Running Team, της Under Armor Running Team αλλά και της IKEA Running Team, με «επικεφαλής» τον παρουσιαστή Χρήστο Φερεντίνο, ενώ συμμετείχαν, επίσης, πρόσφυγες από τα Κέντρα Φιλοξενίας του Κατσικά και του Τσεπελόβου.

Τους αγώνες ξεκίνησαν τα Άτομα με Αναπηρίες με τους συνοδούς τους, που για μια δεύτερη χρονιά έδωσαν δυναμικό παρών στη διοργάνωση, αποδεικνύοντας το τεράστιο απόθεμα δύναμης και χαράς για τη ζωή και τον αθλητισμό που διαθέτουν. Οι συμμετοχές στον φετινό παραλίμνιο δρόμο 1.000 μέτρων των ΑμεΑ ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και σχεδόν 70 άτομα τερμάτισαν, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα. Ανάμεσά τους αθλητές του συλλόγου Πύρρος ΑμεΑ Ιωαννίνων και του Οικοτροφείου "Νέα Αρχή" της Tact Hellas.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήραν οι «τρομερές» μαμάδες, αλλά και κάποιοι μπαμπάδες που μαζί με τα παιδιά τους έτρεξαν στον πρωτότυπο αγώνα «Μαμά-καρότσι», ο οποίος κάθε χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους γονείς. Στις 43 ανήλθαν οι συμμετοχές, εκκίνηση έλαβαν αρκετά περισσότεροι, μαζί με τα μεγαλύτερα αδερφάκια και άλλα μέλη των οικογενειών να απολαμβάνουν την διαδρομή των 1.000 μέτρων. Περισσότερο από όλους, βέβαια, απόλαυσαν την διαδρομή οι μικροί μπόμπιρες καθισμένοι αναπαυτικά στα καροτσάκια τους, σε αντίθεση με τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που τα «έδωσαν όλα» για να πατήσουν την γραμμή του τερματισμού.

Χορηγός του «Μαμά-Καρότσι» ήταν η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, με τη γνωστή «γεύση του καλού» γάλακτος και πολλών ακόμη προϊόντων, που 25 οικογένειες θα μπορέσουν να γευτούν χάρη στην προσφορά αντίστοιχου αριθμού δωροεπιταγών.

Από νωρίς στην πλατεία Μαβίλη, οι μικροί φίλοι διασκέδασαν με τα events που διοργάνωσε η IKEA, ενώ όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προϊόντα της εταιρείας αθλητικών ειδών Under Armour, καθώς και τα νέα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, επίσημου χορηγού μετακίνησης της διοργάνωσης.

Με τη λήξη των αγώνων ξεκίνησε το καθιερωμένο πλέον pasta party για τους δρομείς, με ζυμαρικά Melissa, τυρί ΔΩΔΩΝΗ και προϊόντα από τα SEP Market Παπαδόπουλος, που ανέλαβαν να παρασκευάσει η αίθουσα δεξιώσεων «Καρβούνης».

Οι απονομές

Με τις απονομές των κυπέλλων και των συλλεκτικών, για μια ακόμη χρονιά, μεταλλίων που φιλοτέχνησε ο Θεόδωρος Παπαγιάννης στους νικητές, ολοκληρώθηκε η υπέροχη πρώτη ημέρα του αγωνιστικού τμήματος.

Πρώτος στους άνδρες, στα 5 χλμ. αναδείχθηκε, για δεύτερη χρονιά, ο Αλέξανδρος Μπαράτσας από την ομάδα Gyroland-Mr Massas και ακολούθησαν οι αθλητές του ΑΓΣΙ Απόλλωνας Γεωργίου και Λάμπρος Βλάχας.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ερμιόνη Χασκή από τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας και στην δεύτερη και τρίτη θέση, οι αθλήτριες του ΝΟΙ Αθανασία Μάκου και Αφροδίτη Σιόλου.

Στην κατηγορία των μαθητών Λυκείου τερμάτισαν με σειρά κατάταξης οι Απόλλωνας Γεωργίου, Λάμπρος Βλάχας και Νέστωρας Κολιός και στα κορίτσια οι Αθανασία Μάκου, Αφροδίτη Σιόλου και Αμαλία Κοσμά.

Στην κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου πρώτος τερμάτισε ο Αγησίλαος Καρβούνης, δεύτερος ο Λουκάς Δάσκαλος και τρίτος ο Νίκος Καρβούνης. Στα κορίτσια πρώτη τερμάτισε η Ελισάβετ Σκανδάλη, δεύτερη η Χριστίνα Ζώη και τρίτη η Ειρήνη Σιόρεντα.

Νωρίτερα έγιναν οι απονομές των νικητών στους αγώνες 3.600 μέτρων και 1.600 μέτρων «Στους δρόμους του Νησιού», που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή.