Η Τράπεζα Ηπείρου ανεβάζει αγωνιστικό επίπεδο τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων

Η Τράπεζα Ηπείρου ανεβάζει αγωνιστικό επίπεδο τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων
Thursday, 13 September 2018

Πιο ανταγωνιστικός από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να είναι ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, καθώς στην εκκίνηση θα βρεθούν μερικοί από τους κορυφαίους δρομείς μεγάλων αποστάσεων της χώρας.

Ανάμεσά τους οι κάτοχοι των ρεκόρ διαδρομής, οι νικητές των τελευταίων χρόνων, αλλά και κάποιοι που για πρώτη φορά εντάσσουν στο καλεντάρι τους την ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας.

Καταλυτικό ρόλο στο να ανέβει το αγωνιστικό επίπεδο του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, παίζει και η θεσμοθέτηση από πέρυσι χρηματικών επάθλων για τους τρεις πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ., με αθλοθέτη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Η τράπεζα όλων των Ηπειρωτών θα επιβραβεύσει με 600 ευρώ τον πρώτο άνδρα και την πρώτη γυναίκα, που θα κόψουν το νήμα του τερματισμού, με 300 ευρώ τους δεύτερους και με 150 ευρώ τους τρίτους.

«Η θεσμοθέτηση των χρηματικών επάθλων αποτελεί ένα κίνητρο, για να έχουμε στα Γιάννενα την ελίτ των δρομέων μεγάλων αποστάσεων, αλλά επιπλέον έρχεται να στηρίξει τους αθλητές στους στόχους και τα αγωνιστικά τους προγράμματα», τόνισε ο διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων Ηλίας Σπυριούνης, κάνοντας γνωστό πως η Οργανωτική Επιτροπή καλύπτει και τα έξοδα φιλοξενίας και μετακίνησης των κορυφαίων αθλητών, που επιλέγουν να τρέξουν στη διαδρομή των 30 χλμ., που για τους περισσότερους λειτουργεί  ως «κατώφλι» για τη συμμετοχή τους στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο κ. Σπυριούνης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την προσφορά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα υπάρξει συνεργασία και στις μελλοντικές διοργανώσεις.

Για μια συνειδητή επιλογή υποστήριξης του Γύρου Λίμνης έκανε λόγο, από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου Μαρία Μυζήθρα, σημειώνοντας πως δεν είναι απλά ένα αθλητικό γεγονός, που τιμά την πόλη των Ιωαννίνων και όλη την Ήπειρο, αλλά έχει και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ,που αποτελούν στοιχεία της εταιρικής πολιτικής κοινωνικής ευθύνης της Τράπεζας Ηπείρου.

«Ο Γύρος Λίμνης προωθεί την ευγενή άμιλλα και την αριστεία, δημιουργώντας πρότυπα κυρίως για τη νέα γενιά. Επιπλέον, φέρνει τον άνθρωπο και όχι μόνο τους αθλητές, κοντά στη φύση, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Και ακόμη, συμβάλλει στην ανάδειξη των Ιωαννίνων και ολόκληρης της Ηπείρου σε τουριστικό προορισμό αναγνωρίσιμο σε διεθνές επίπεδο, υποστηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την τοπική οικονομία», τόνισε, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά της στους διοργανωτές και δηλώνοντας την υποστήριξη σε όλα τα στάδια των αγώνων, στους οποίους θα τρέξει και η Τράπεζα με δική της ομάδα.

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τα Γιάννενα και την Ήπειρο χαρακτήρισε τον Γύρο Λίμνης και ο εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου Βασίλης Τσουκανέλης, τονίζοντας πως επάξια έχει κατακτήσει μια από τις υψηλότερες θέσεις στα δρομικά γεγονότα όλης της χώρας.

«Στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει από ένα ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο και έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια με την αγάπη και τη φροντίδα αρκετών ανθρώπων, είμαστε τα τελευταία δύο χρόνια αθλοθέτες των χρηματικών επάθλων και θα συνεχίσουμε μαζί, ίσως και ενδυναμώνοντας τη συνεργασία μας τα επόμενα χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε καλή επιτυχία.