Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων – Δύο εβδομάδες αγώνων και εκδηλώσεων

Tuesday, 08 September 2015

Για μια ακόμη χρονιά ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων διοργανώνει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της πόλης των Ιωαννίνων, τον Γύρο της Λίμνης, που κλείνει εννέα χρόνια ζωής. Φέτος ο 9ος Γύρος της Λίμνης θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, όταν και θα λάβουν χώρα σειρά αγώνων δρόμου, με αποκορύφωμα φυσικά τον αγώνα των 30 χλμ. γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα.

Με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ιωαννιτών και την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, ο ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων διοργανώνει επίσης αγώνες 10 και 5 χλμ., δυναμικού βαδίσματος 30 χλμ., τον πρωτότυπο παραλίμνιο δρόμο «Μαμά – Καρότσι» και Παραλίμνιο Δρόμο για Άτομα με Αναπηρίες έχοντας πάντα  σαν κύριο στόχο την προβολή της Λίμνης Παμβώτιδας, την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του εθελοντισμού.

Για το 2015 στόχος είναι να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η αγωνιστική δυναμική της διοργάνωσης αλλά κυρίως να καταφέρει να κάνει κοινωνούς της προσπάθειας αυτής όλους τους φορείς της πόλης, στην κατεύθυνση να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αυτό η διοργάνωση σχεδιάζει να καταστήσει τον φετινό “Γύρο της Λίμνης” μια μεγάλη γιορτή όχι μόνο του μαζικού - λαϊκού αθλητισμού, αλλά και όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης, μέσα από την υλοποίηση ενός διευρυμένου προγράμματος ποικίλων εκδηλώσεων σε συνεργασία με άλλους αθλητικούς συλλόγους και φορείς του πολιτισμού.

Ενδεικτικά, τις αγωνιστικές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν κινηματογραφικές προβολές στα Παλιά Σφαγεία, αφηγήσεις παραμυθιών, επιδείξεις ναυταθλητικών σωματείων στην Παμβώτιδα και ημερίδες.

Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

10.00 – 13.00: Επιδείξεις κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας και κανόε καγιάκ από τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ιωαννίνων και τον Ναυτικό Όμιλο Παμβώτιδος (Πλατεία Μαβίλη).

10.00 – 13.00: Προεγγραφές και παραλαβή αριθμών για «Τρέχω και Περπατώ στους Δρόμους του Νησιού» (Πλατεία Μαβίλη).

18.00 – 24.00: Photometria Run - Φωτογραφικός διαγωνισμός στο Νησί με διαδικτυακή ψηφοφορία, σε συνεργασία με τo Φεστιβάλ Photometria.

16.30 – 18.00: Εγγραφές και παραλαβή αριθμών για το «Τρέχω και Περπατώ στους Δρόμους του Νησιού» (Νησί – Θέση Σαράι).

18.30: «Τρέχω και Περπατώ στους Δρόμους του Νησιού» – Αγώνες δρόμου 3.600 μ. και 1.600 μ., ψυχαγωγικού χαρακτήρα με Street Musicians από το Ioannina School of Music στις πλατείες και τα σοκάκια του Νησιού

19.30: Τελετή έναρξης του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

20.30:  Συναυλίες του συγκροτήματος Sugar Pie και του Δημήτρη Υφαντή στο πλαίσιο του Ioannina Rock City.

* Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα είναι επισκέψιμα τα μοναστήρια του Νησιού, το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας και το Μουσείο Προεπαναστατικής Περιόδου.

*Η τιμή του εισιτηρίου στα καραβάκια θα είναι στο 1 ευρώ με επιστροφή, μετά από απόφαση του Σωματείου Λεμβούχων Νήσου που στηρίζει τη διοργάνωση. Τα δρομολόγια θα συνεχιστούν ως και το πέρας της τελευταίας συναυλίας.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου

19.00: Ιατρική ημερίδα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» (Παλιά Σφαγεία) σε συνεργασία με τον ΟΚΠΑΠΑ Δ. Ιωαννιτών

Ομιλητές: Ευθαλία Τσιώτση – Φυσικοθεραπεύτρια ΟΚΠΑΠΑ. Ομιλία με θέμα: «Προληπτική Φυσικοθεραπεία στην Γ' Ηλικία»

Χρόνης Δρούγιας – Αθλητίατρος. Ομιλία με θέμα: «Η Ιατρική προσέγγιση του μαζικού αθλητισμού»

Αθανάσιος Κιτσάκος – Γενικός Χειρουργός – εντατικολόγος, επιμελητής Α’ΜΕΘ και διευθυντής ΤΕΠ. Ομιλία με θέμα: «Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή»

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου

19.00: Αφήγηση παραμυθιού από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα.

21.00: Προβολή ταινίας στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» (Παλιά Σφαγεία) σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. «Run fatboy, run»: Αμερικανική κωμωδία του 2007 σε σκηνοθεσία του David Schwimmer.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου

19.30: Συμμετοχή στη 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου

18.00 Ημερίδα με θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Λίμνη Παμβώτιδα» σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας και τον Οργανισμό Σπηλαίου στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου & Υποδοχής Επισκεπτών «Άννα Πετροχείλου» στο Πέραμα.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

18.00: Εκδήλωση για παιδιά σχολικής ηλικίας, στο χώρο της Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με τη Δημόσια Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη. Στις δράσεις θα συμμετέχουν παιδιά σχολικής ηλικίας, τα οποία θα επιλεγούν από τη Βιβλιοθήκη, έπειτα από πρόσκληση.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου

19.30: Ημερίδα με τίτλο «Αγώνες Δρόμου και η συμβολή τους στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού» στο ξενοδοχείο Grand Serai σε συνεργασία με την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Ομιλητές: Ευάγγελος Κρητικός, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Οικονομολόγων & Στελεχών (ΠΣΑΟΣ) και Σύμβουλος Επιχειρήσεων, με θέμα: «Αθλητικά Δρώμενα και Τοπική Ανάπτυξη».

Γρηγόρης Θ. Παπανίκος, Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Οικονομολόγων & Στελεχών (ΠΣΑΟΣ), Επίτιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Στέρλιγκ, Η.Β. (University of Stirling, U.K.), με θέμα: «Η Οικονομική Επίδραση των Αγώνων Δρόμων σε Μικρές Πόλεις».

Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Τ.Ο.Δ.Α.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα «Η υλοποίηση αθλητικών γεγονότων δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης διασυνδετικών δεσμών και κοινωνικών δικτύων, ικανών να ενισχύσουν το κοινωνικό κεφάλαιο».

11:00-15:00 & 17:00-20:00: Παραλαβή Chip – αριθμών –αναμνηστικών από το stand του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων (Grand Serai)

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Πλατεία Μαβίλη

11.00 - 13.00: Παραλαβή Chip – αριθμών –αναμνηστικών από το stand του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων (30 χλμ -10 χλμ – 5 χλμ)

15.00-16.30: Παραλαβή Chip – αριθμών –αναμνηστικών από το stand του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων (5χλμ).

15.00 - 19.00: Παραλαβή Chip – αριθμών –αναμνηστικών από το stand του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων (30 χλμ -10 χλμ)

17.30: Παραλίμνιος Δρόμος 1000 μ. για ΑμεΑ

18.00: Παραλίμνιος Δρόμος «Μαμά –Καρότσι».

18.30: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.

19.00 – 21.30: Pasta Party 9ου Γύρου Λίμνης 30 & 10 χλμ. & 5 χλμ.
20.00: Απονομές στους 3 πρώτους (ανδρών, γυναικών) 5 χλμ.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου – Πλατεία Μαβίλη

7.00: Δυναμικό Βάδισμα 30 χλμ