Οικογένειες και παιδιά έτρεξαν «Στους Δρόμους του Νησιού»

Οικογένειες και παιδιά έτρεξαν «Στους Δρόμους του Νησιού»
Sunday, 10 September 2017

Έτρεξαν, περπάτησαν, αλλά πάνω απ’ όλα απόλαυσαν μια ηλιόλουστη ημέρα στους «Δρόμους του Νησιού», εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι δρομείς, δίνοντας την εκκίνηση για την αντίστροφη μέτρηση προς το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ηπείρου, τον 11ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, που διοργανώνουν ο Α.Ο Ποσειδών και η ΑΜΚΕ Limni, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών.

Περισσότερα από 500 παιδιά με τους γονείς τους πλημμύρισαν τα σοκάκια του νησιού, συμμετέχοντας στους αγώνες των 3.600 και 1.600 μέτρων, αλλά και στην πρώτη διοργάνωση του Family Run, ενός αγώνα για ολόκληρη την οικογένεια, με τη συμμετοχή να ξεπερνά ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Οι αγώνες «Στους δρόμους του Νησιού», που πραγματοποιήθηκαν με την χορηγία του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Πίνδος», αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο και την πολιτιστική κληρονομιά μιας από τις ωραιότερες τοποθεσίες των Ιωαννίνων, με το Νησί να αποδεικνύει ότι μπορεί να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τουριστικό και αθλητικό προορισμό, για μικρούς και μεγάλους.

Στον αγώνα των 1.600 μέτρων «πρωταγωνίστησαν» περισσότεροι από 240 δρομείς, κυρίως παιδιά και έφηβοι, αλλά και γονείς που έτρεξαν σε μια υπέροχη διαδρομή δίπλα από τα νερά της Παμβώτιδας, ενώ περισσότεροι από 50 δρομείς, κυρίως έφηβοι αθλητές των αθλητικών σωματείων της πόλης που στηρίζουν κάθε χρόνο την διοργάνωση, έτρεξαν στον αγώνα των 3.600 μέτρων.

Η μεγάλη έκπληξη των φετινών αγώνων «Στους δρόμους του Νησιού» δεν ήταν άλλη, βέβαια, από τον πρωτότυπο αγώνα Family Run, που αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή. Εξήντα δύο οικογένειες έλαβαν μέρος στον αγώνα, γονείς και παιδιά έτρεξαν την διαδρομή των 1.600 μέτρων και πιασμένοι χέρι-χέρι πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού, βιώνοντας μιας μοναδική εμπειρία, που έχει στόχο όχι μόνο να προωθήσει τον λαϊκό, μαζικό αθλητισμό, αλλά να δώσει λίγες στιγμές οικογενειακής ευτυχίας και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους.

«Βρισκόμαστε και φέτος, για τρίτη χρονιά “Στους δρόμους του Νησιού”, με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Είναι μια ημέρα που μας δίνει ελπίδα και κουράγιο να συνεχίσουμε με δύναμη για την εβδομάδα του Γύρου Λίμνης που κορυφώνεται με τον αγώνα των 30 χλμ. την επόμενη Κυριακή», σημείωσε η πρόεδρος του Α.Ο Ποσειδών Αγνή Δρίμτζια, σημειώνοντας τη μεγάλη επιτυχία του Family Run, που, όπως όλα δείχνουν, θα καταστεί ένας ακόμη αγώνας –θεσμός της διοργάνωσης.

«Ο Γύρος της Λίμνης είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση στον τόπο μας, που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει και δίνει τεράστια προβολή στην περιοχή, δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους εντός και εκτός συνόρων και όλων των ηλικιών να γνωρίσουν τη λίμνη μας, να δουν αυτό το ιδιαίτερο τοπόσημό μας. Ο δήμος Ιωαννιτών είναι πάντα δίπλα σε αυτή τη διαδικασία και θα τη στηρίζει, γιατί ξέρουμε ότι μόνο οφέλη υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, η περιβαλλοντική ευαισθησία, που πρέπει να δείξουμε γι’ αυτό το στολίδι, αλλά και η ανάδειξη της λίμνης είναι μέσα στα σχέδια του δήμου. Στηρίζουμε, είμαστε αρωγοί και θα είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες δράσεις. Θεωρώ ότι κάθε χρόνο το δρομικό κίνημα αυτό θα μεγαλώνει προς όφελος όλων», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Λιόντος.

«Οι αγώνες στο Νησί έχουν γίνει θεσμός, ήταν αυτό που θέλαμε από την αρχή και το πετύχαμε», σημείωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νήσου Άρης Λιούμπος, ευχαριστώντας τους διοργανωτές, τους εθελοντές και χορηγούς, αλλά και τα μέλη του Σωματείου Λεμβούχων Νήσου για τη γενναία μείωση στην τιμή του αντιτίμου, προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά των συμμετεχόντων.

Την πλήρη ικανοποίησή του από την άψογη διοργάνωση, αλλά και τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ΑΠΣΙ Πίνδος Δημήτρης Τζίμας. «Η Πίνδος στηρίζει και θα στηρίζει πάντα τέτοιες διοργανώσεις, βρίσκεται κοντά στον αθλητισμό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που γίνονται αυτοί οι αγώνες σε ένα τέτοιο περιβάλλον, σε ένα από τα πιο ωραία τοπία της πόλης. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε χορηγοί σε αυτόν τον αγώνα», σημείωσε.

Μετά τον τερματισμό όλων των συμμετεχόντων, ακολούθησαν οι απονομές των τιμητικών διπλωμάτων και μεταλλίων στους τρεις πρώτους νικητές των αγώνων.

Στο αγώνα των 3.600 μέτρων, στα αγόρια την πρώτη θέση κατέλαβε ο Λάμπρος Βλάχας, την δεύτερη ο Νέστορας Κολιός και την τρίτη ο Παναγιώτης Λιγώνης, όλοι αθλητές του ΑΓΣΙ. Στα κορίτσια, πρώτη τερμάτισε η Αφροδίτη Σιώλου από την ΕΚΑ Δωδώνη, δεύτερη η Ελευθερία Κολιού από τον ΑΓΣΙ και τρίτη η Ευαγγελία Τραϊκάπη, επίσης από την ομάδα στίβου του ΑΓΣΙ.

Στα 1.600 μέτρα, πρώτος τερμάτισε ο Άγγελος Παγούνης από τον ΑΓΣΙ, δεύτερος ο Ορφέας Ιωάννου από τον ΑΓΣΙ και τρίτοι οι Λουκάς Δάσκαλος και Παύλος Φαϊτάς από τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, που πέρασαν ταυτόχρονα την γραμμή του τερματισμού. Στα κορίτσια, τερμάτισαν τρεις αθλήτριες του ΑΓΣΙ, με πρώτη την Νικολέτα Μάκου, δεύτερη την Μαρία Καρκαμπούνα και τρίτη την Ελισάβετ Σκανδάλη.

Οι πρώτοι νικητές του νέου θεσμού, του Family Run, ήταν ο Γεράσιμος Μαλανδρίνος με την κόρη του Μαριτίνα, ο Ηρακλής Λάζος με την μικρή Εβελίνα και τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Βασίλης Σιώζος.

Για την ιατρική κάλυψη των αγώνων, για μία ακόμη φορά, κοντά στην διοργάνωση βρέθηκαν οι εθελοντές του παραρτήματος Ιωαννίνων του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ νερό και αναψυκτικά σε συμμετέχοντες και εθελοντές προσέφερε ο μεγάλος χορηγός του Ioannina Lake Run, το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες του αγώνα εδώ