Η «Σχεδία του Αγαπώ…» θα ταξιδέψει στον Γύρο Λίμνης

Η «Σχεδία του Αγαπώ…» θα ταξιδέψει στον Γύρο Λίμνης
Wednesday, 14 September 2016

Με το χαμόγελο των μικρών παιδιών, που συμμετείχαν στην εκδήλωση το απόγευμα της Τρίτης, «επισφραγίστηκε» η δεύτερη συνεργασία του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων με την Δημόσια Ζωσιμαία Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Λίμνης.

Τα παιδιά παρακολούθησαν σε κουκλοθέατρο το λαϊκό παραμύθι με το κείμενο «ο ήλιος και το νερό» και αναζήτησαν τα κρυμμένα κομμάτια του παζλ στο χώρο της Βιβλιοθήκης, προκειμένου να συμπληρώσουν τις εικόνες με τα στοιχεία του πολιτιστικού πλούτου της πόλης, που αποτελούν και στοιχεία της διαδρομής του Γύρου Λίμνης, όπως η Πλατεία Μαβίλη, το Κάστρο και το Νησί. Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιχνίδια αποτέλεσαν μια ιδέα των εκπαιδευτικών Παναγιώτας Παπαδοπούλου και Παναγιώτας Ντάτση και των φοιτητριών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ναταλίας Ζώη και Βασιλικής Ντάλλα, που τα υλοποίησαν μαζί με τα παιδιά.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν τα παιδιά να μάθουν τα πολιτιστικά στοιχεία που περιβάλλουν την πόλη μας, όπως ανέφερε η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Βάγια Οικονομίδη, εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά της για τη συνεργασία με τον Γύρο Λίμνης.

Από τη μεριά της, η πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Ποσειδών» Αγνή Δρίμτζια ευχαρίστησε τη διευθύντρια και σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Εβδομάδας Λίμνης είναι εκδηλώσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και γνωριμία των μικρών παιδιών με τη λίμνη Παμβώτιδα, τον τοπικό πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Η εκδήλωση στη βιβλιοθήκη ολοκληρώθηκε με τη «Σχεδία του Αγαπώ…», στην οποία κάθε παιδί εξέφρασε οποιοδήποτε συναίσθημα του γεννά η λίμνη και ο τόπος. Η Σχεδία, την ημέρα των αγώνων του Γύρου Λίμνης, θα «ταξιδέψει» και θα μεταφέρει αυτά τα συναισθήματα στην Παμβώτιδα, όπως δεσμεύθηκαν τα στελέχη της διοργάνωσης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ