Ένα συλλεκτικό μετάλλιο διά χειρός Θεόδωρου Παπαγιάννη

Ένα συλλεκτικό μετάλλιο διά χειρός Θεόδωρου Παπαγιάννη
Monday, 15 September 2014

Ένα συλλεκτικό μετάλλιο θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν όσοι συμμετέχουν στον 8ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων. Ο διάσημος Γιαννιώτης γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης ανέλαβε για δεύτερη χρονιά να φιλοτεχνήσει το μετάλλιο για τους συμμετέχοντες,

σε μια προσπάθεια  σύνδεσης του αθλητισμού με τον πολιτισμό, θέλοντας και αυτός από την πλευρά του να συμβάλει στο μεγάλο αθλητικό γεγονός για την περιοχή.

Στην εμπρόσθια όψη του μεταλλίου απεικονίζονται πέντε δρομείς και είναι εμπνευσμένο από παραστάσεις αρχαίων αγγείων. Επίσης, αναφέρεται το γεγονός (8ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων) και η χρονολογία (2014). Στην πίσω όψη απεικονίζεται ένα μπουκέτο λουλούδια για τους αθλητές και υπάρχει το όνομα του διοργανωτή των αγώνων (Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων) και του χορηγού («ΒΙΚΟΣ»).

Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης σπούδασε Γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών με δάσκαλο τον Γιάννη Παππά. Διευθυντής του Ά Εργαστηρίου Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, ο Θεόδωρος Παπαγιάννης πρωταγωνιστεί στη διοργάνωση Συμποσίων Γλυπτικής σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου δημιουργώντας μεγάλα γλυπτά στον δημόσιο χώρο. Επίσης στα πλαίσια των ανταλλαγών προγραμμάτων Erasmus συνεργάζεται με πολλές Σχολές Καλών Τεχνών της Ευρώπης, και ειδικά τη Σχολή του Βερολίνου και της Brera, με τους καθηγητές David Evison και Paolo Galerani, δημιουργώντας workshops σε ομάδες σπουδαστών.