Δυναμικό ξεκίνημα από το Νησί για τον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων

Δυναμικό ξεκίνημα από το Νησί για τον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων
Wednesday, 09 September 2015

Μια εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων υπόσχεται ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο το Νησί, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης, αλλά και το «Τρέχω και Περπατώ στους Δρόμους του Νησιού».

Μια εκδήλωση με αγώνες δρόμου για μικρούς και μεγάλους, διανθισμένη με πληθώρα μουσικών και άλλων εκδηλώσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, το Ioannina Rock City, το Photometria Photo Festival, τη Μητρόπολη Ιωαννίνων και τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 3.600 μ.  και 1.600 μ. από τις 6.30 το απόγευμα, Street Musicians που θα υποδέχονται και θα συνοδεύουν τους δρομείς στην προσπάθειά τους, δύο συναυλίες με τους Sugar Pie και τον Δημήτρη Υφαντή μετά την τελετή έναρξης, πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας Photometria Run, ξεναγήσεις στα μοναστήρια του Νησιού και στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, ενώ «πρόγευση» όλων των παραπάνω θα αποτελέσουν οι επιδείξεις ναυταθλητικών αγωνισμάτων από τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ιωαννίνων και τον Ναυτικό Όμιλο Παμβώτιδος από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Μαβίλη.

«Η παρουσία μας στο Νησί δεν είναι συγκυριακή. Φιλοδοξούμε να επιστρέφουμε κάθε χρόνο με ανάλογες εκδηλώσεις, αλλά και να το αναδείξουμε ως ένα προπονητικό κέντρο για όσους τους αρέσει το τρέξιμο και το περπάτημα. Θέλουμε να το γνωρίσουμε ξανά στους Γιαννιώτες, να φωτίσουμε τις ομορφιές του και φυσικά να το προβάλουμε σε όλο τον κόσμο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον Δήμο Ιωαννιτών και ιδιαίτερα στον Αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα που στήριξαν με κάθε τρόπο την επιθυμία μας, στον πρόεδρο του Νησιού Άρη Λιούμπο που ανέλαβε να λύσει μικρά και μεγάλα προβλήματα, αλλά και στον Γιώργο Γάκη που σωστά δεν είδε ανταγωνιστικά τη δική μας παρουσία στο Νησί, αλλά ως μια ευκαιρία για να συνενώσουμε δυνάμεις και να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο και όμορφο.

Τέλος, ειδική αναφορά θα ήθελα να κάνω στο Σωματείο Λεμβούχων Νήσου που ανέλαβε τη μεταφορά αθλητών, συνοδών και θεατών την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου σε προνομιακή τιμή. Όσοι λοιπόν μετακινηθούν τη συγκεκριμένη ημέρα, θα πληρώσουν εισιτήριο μόλις 1 ευρώ με επιστροφή. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και είμαστε σίγουροι πως ανοίγουμε το δρόμο για πολλά περισσότερα τα επόμενα χρόνια», ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Αντιπρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων και Γενικός Διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων Ηλίας Σπυριούνης.

 Τα Γιάννενα κορυφαίος αθλητικός – τουριστικός προορισμός

Τον στόχο της δημοτικής αρχής να καταστούν  τα Γιάννενα ως ένας κορυφαίος αθλητικός – τουριστικός προορισμός επανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού Βασίλης Καλούδης, σημειώνοντας πως ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει ενεργά και συμμετέχει σε κάθε μεγάλο αθλητικό γεγονός που προωθεί το μαζικό αθλητισμό, ενεργοποιεί τους πολίτες και προβάλει τον τόπο μας.

«Ο 9ος Γύρος της Λίμνης δεν έχει καθιερωθεί μόνο ως μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, αλλά με τα χαρακτηριστικά που έχει φέτος, εξελίσσεται σε μια μεγάλη γιορτή για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.  Μια γιορτή που διαρκεί δύο εβδομάδες και είναι σημαντικό για μας ότι φέτος ξεκινάει από το Νησί.

Είμαι βέβαιος ότι  αυτή τη μεγάλη γιορτή θα την χαρούνε όλοι οι Γιαννιώτες, συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο 9ος Γύρος της Λίμνης αποτελεί ταυτόχρονα και το καλύτερο παράδειγμα για το πώς όταν συνεργαζόμαστε πολλοί, πετυχαίνουμε πολλά. Ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων που ξεκίνησε τη διοργάνωση και καταφέρνει να την μεγαλώνει κάθε χρόνο. Ο Δήμος Ιωαννιτών που συμμετέχει φέτος με τις δομές του, το Πνευματικό Κέντρο, το Δημοτικό Θέατρο, τον ΟΚΠΑΠΑ. Η Δημοτική Κοινότητα και οι κάτοικοι του Νησιού. Η Περιφέρεια, η Ένωση Ξενοδόχων, αθλητές σύλλογοι, αθλητές, προπονητές, καλλιτέχνες, επιστήμονες, εθελοντές.

Όλοι συνεργαζόμαστε για να έχουμε ένα πρόγραμμα δράσεων που ξεκινάει αυτή την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου με το «Τρέχω και Περπατώ στους δρόμους του Νησιού» και ολοκληρώνεται και κορυφώνεται την Κυριακή  27 Σεπτεμβρίου με τον 9ο Γύρο Λίμνης», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας πως όλες αυτές οι δράσεις θα έχουν και μια πανευρωπαϊκή προβολή, όπως συνέβη και πέρυσι, καθώς συμπίπτουν με την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» και αποτελούν τη συμμετοχή των Ιωαννίνων σε αυτή, αλλά συμβάλουν και στην διεκδίκηση από τα Γιάννενα του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

 Εγγραφές και τεχνικές λεπτομέρειες

Κάλεσμα συμμετοχής στους δύο αγώνες του Νησιού απηύθυνε το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, δίνοντας τις τεχνικές λεπτομέρειες και αναφερόμενη στον τρόπο εγγραφής, με τη συμμετοχή να είναι δωρεάν για όλους.

Στον αγώνα των 3,6 χλμ. έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι είναι γεννημένοι από το 2000 και μεγαλύτεροι, ενώ για τους ανήλικους πρέπει να κατατεθεί στην γραμματεία υπεύθυνη δήλωση του γονέα για τη συμμετοχή τους. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 6.30 το απόγευμα από το Σαράι (θέση πλατφόρμα) και θα πραγματοποιηθούν δύο γύροι στην  παραλίμνια διαδρομή του νησιού, με τους συμμετέχοντες να τρέχουν στα δρομάκια και τις πλατείες του οικισμού, δίπλα από τα μουσεία και τα μοναστήρια, με τερματισμό στο Μουσείο του Αλή Πασά.

Στις 7 το απόγευμα, από το ίδιο σημείο θα ξεκινήσει και ο αγώνας του 1,6 χλμ., στον οποίο δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μαθητές  από το 2001 έως και το 2006, ενώ μικρότεροι  μαθητές  μπορούν να μετέχουν με την συνοδεία  γονέα ή  κηδεμόνα. Οι ανήλικοι μαθητές πρέπει απαραίτητα να καταθέσουν στην γραμματεία υπεύθυνη δήλωση του γονέα για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Υποβολή Δηλώσεων Συμμετοχής:

α) Στα γραφεία του συλλόγου Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων 17:00 -21:00 έως την Παρασκευή

 β) Την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα στην πλατεία Μαβίλη το πρωί και στο Νησί το απόγευμα

Τα αθλητικά σωματεία και τα σχολεία των  Ιωαννίνων μπορούν να υποβάλουν τις ομαδικές δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο και fax  26510 25818 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Όριο εγγραφών: 600

Photometria Run

Τη χαρά του για τη συνεργασία με το Ioannina Lake Run εξέφρασε ο Διευθυντής του Photometria Photo Festival Παναγιώτης Παππάς, δίνοντας τις λεπτομέρειες συμμετοχής στον ξεχωριστό, φωτογραφικό διαγωνισμό Photometria Run  την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, κατά την έναρξη της διοργάνωσης.

Η διαδικασία για το Photometria Run είναι απλή!
1. Στις 13 Σεπτεμβρίου πηγαίνετε στο Νησί των Ιωαννίνων.
2. Τραβήξτε οποιαδήποτε φωτογραφία θέλετε εκεί με οποιοδήποτε φωτογραφικό μέσο (φωτογραφική μηχανή, κινητό, tablet, κτλ).
3. Κάντε like στην σελίδα του φεστιβάλ στο facebook (https://www.facebook.com/Photometria) και ανεβάστε την φωτογραφία σας εκεί γράφοντας Photometria Run
Κάθε συμμετέχων έχει το δικαίωμα να ανεβάσει μία φωτογραφία κι αυτό μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου!
Δύο νικητές θα προκύψουν! Η καλύτερη φωτογραφία την οποία θα κρίνουν οι άνθρωποι του φεστιβάλ και η φωτογραφία με τα περισσότερα like μέχρι τα μεσάνυχτα τη Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου.
Οι δύο νικητές θα κερδίσουν φωτογραφικά σεμινάρια τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην επερχόμενη διοργάνωση του φεστιβάλ 1-12 Ιουνίου 2016, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα δουν τις φωτογραφίες τους σε banner το οποίο θα εκτίθεται σε διάφορους χώρους κατά τη διάρκεια του 9ου Ioannina Lake Run, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου!

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Κυριακής

10.00 – 13.00: Επιδείξεις κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας και κανόε καγιάκ από τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ιωαννίνων και τον Ναυτικό Όμιλο Παμβώτιδος στην Πλατεία Μαβίλη, όπου θα γίνονται και προεγγραφές και παραλαβή αριθμών για «Τρέχω και Περπατώ στους Δρόμους του Νησιού».

16.30 – 18.00: Εγγραφές και παραλαβή αριθμών για «Τρέχω και Περπατώ στους Δρόμους του Νησιού» (Νησί – Θέση Σαράι).

18.00 – 24.00: Photometria Run - Φωτογραφικός διαγωνισμός στο Νησί με διαδικτυακή ψηφοφορία, σε συνεργασία με το Photometria Photo Festival.

18.30: «Τρέχω και Περπατώ στους Δρόμους του Νησιού» – Αγώνες δρόμου 3.600 μ. και 1.600 μ., ψυχαγωγικού χαρακτήρα με Street Musicians από το Ioannina School of Music στις πλατείες και τα σοκάκια του Νησιού

19.30: Τελετή έναρξης του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

20.30:  Συναυλίες του συγκροτήματος Sugar Pie και του Δημήτρη Υφαντή στο πλαίσιο του Ioannina Rock City.