«Υγεία και Αθλητισμός» στον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων

«Υγεία και Αθλητισμός» στον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων
Thursday, 10 September 2015


Ο ΟΚΠΑΠΑ και ο Α.Ο Ποσειδών Ιωαννίνων, πιστοί στη ρήση «κάλλιο προλαμβάνειν,  παρά θεραπεύειν», στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του φετινού 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, συνδιοργανώνουν την επιστημονική, ιατρική ημερίδα με θέμα «Υγεία και αθλητισμός».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», στις 7 το απόγευμα, με έγκριτους ομιλητές που θα αναφερθούν σε θέματα πρόληψης και άμεσης αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.
Ο αθλητίατρος Χρόνης Δρούγιας θα αναφερθεί σε θέματα μαζικού αθλητισμού, στην ομιλία του με θέμα «Η ιατρική προσέγγιση του μαζικού αθλητισμού» και ο Γενικός Χειρουργός – εντατικολόγος, επιμελητής Α’ΜΕΘ και διευθυντής ΤΕΠ Αθανάσιος Κιτσάκος θα αναφερθεί στην «Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή» και την προσπάθεια που γίνεται για την τοποθέτηση τέτοιων «σωτήριων» συσκευών σε χώρους μαζικής συνάθροισης. Τέλος, η φυσικοθεραπεύτρια του ΟΚΠΑΠΑ Ευθαλία Τσιώτση θα μιλήσει με θέμα «Προληπτική Φυσικοθεραπεία στην Γ' Ηλικία».
Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης τόνισε τη σημασία της πρόληψης και την συνεχή στήριξη του Οργανισμού σε δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση των πολιτών. «Ο αθλητισμός είναι άρρηκτα δεμένος με την καλή υγεία, είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στην εκδήλωση και θεωρούμε ‘ότι θα συμβάλλει στην ενημέρωση όλων . Είναι καλό όλοι να παρακολουθήσουμε την εκδήλωση και πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες θα συμμετέχουν και θα στηρίξουν όχι μόνο τη δράση αυτή αλλά όλες τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Γύρου Λίμνης», σημείωσε.