Έγραψαν ιστορία Βίκος Street Relays και Ioannina Lake Run

Έγραψαν ιστορία Βίκος Street Relays και Ioannina Lake Run
Sunday, 21 September 2014

Έγραψε ιστορία το αθλητικό τριήμερο στα Ιωάννινα με την απόλυτη επιτυχία των Σκυταλοδρομιών Δρόμου και του Γύρου της Λίμνης. Μια διοργάνωση που ξεπέρασε τους 3.000 συμμετέχοντες στους έξι αγώνες το τριήμερο και έβγαλε χιλιάδες θεατές στους δρόμους.

Το όραμα να γίνουν τα Ιωάννινα, ο καλύτερος αθλητικός τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα για το Σεπτέμβριο είναι πλέον γεγονός. Όλα λειτούργησαν τέλεια και η χαρά στα πρόσωπα των χιλιάδων επισκεπτών ήταν τεράστια. Ο Γύρος της Λίμνης τα 30 χιλιόμετρα και οι Σκυταλοδρομίες Δρόμου που ένωσαν τις δυνάμεις, έδειξαν ότι οι συνεργασίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Οι συμμετέχοντες στο Ioannina Street Relays απόλαυσαν τον αγώνα. Όσοι ήταν πίσω από τα κάγκελα... ζήλευαν! Ήθελαν και αυτοί να τρέξουν. Θα το κάνουν του χρόνου, στον επόμενο αγώνα, στο επόμενο αθλητικό τριήμερο που θα διοργανώσουν ο Αθλητικός Σύλλογος “Ερμής 1877” και ο Αθλητικός Σύλλογος “Ποσειδών”, γιατί ο κόσμος των Ιωαννίνων αγκάλιασε με θέρμη το πρωτότυπο αθλητικό γεγονός.

Αθλητές, πρωταθλητές σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, απλοί πολίτες κάθε ηλικίας βρέθηκαν στην Ακτή Μιαούλη και συμμετείχαν στο Ioannina Street Relays που πλέον κάνει αίσθηση πανελληνίως!

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας υπογράμμισε: «Η μάχη δίνεται σε όλα τα επίπεδα. Όμορφα ήταν, πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Είπαμε σαν δημοτική αρχή να πάμε μπροστά σε αυτό το όμορφο τριήμερο που γίνεται στα Γιάννενα. Ο Γύρος Λίμνης που γίνεται για όγδοη χρονιά από τον Ποσειδώνα, σε συνεργασία φέτος με τον Ερμή. Γίνονται όμορφα πράγματα». Και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα παιδιά που έχουν κινητικά προβλήματα και ήρθαν να συμμετάσχουν. Είναι εκπληκτική η παρουσία τους αυτό το τριήμερο. Θα βοηθήσει και τους πολίτες της πόλης μας να βγουν προς τα έξω, να φανεί ότι δεν είναι πρόβλημα αλλά μια ιδιαιτερότητα».

Κατέληξε με την αναφορά στον στόχο να γίνουν τα Γιάννενα προορισμός για αθλητικό τουρισμό: «Με το σχέδιο που έχει η δημοτική αρχή τα Γιάννενα μπορούν να γίνουν με χαρακτηριστικό τη Λίμνη ένας ιδιαίτερος προορισμός για αθλητικό τουρισμό. Είναι μια κατηγορία που μπορούμε να προωθήσουμε και να ανεβάσουμε άμεσα».

Η πρωταθλήτρια στην κωπηλασία Κατερίνα Ζέρβα ήταν παρούσα και άφησε το υγρό στοιχείο στην άκρη για να πάρει τη σκυτάλη. «Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχαμε ξανακάνει αυτό, παρότι έχουμε τρέξιμο στην προπόνησή μας. Συνήθως τρέχουμε ατομικά, αλλά ήταν μια υπέροχη εμπειρία, γιατί υπήρχε συνεργασία και ομαδικότητα όπως και στην τετράκωπο. Μας ευχαριστεί πολύ και σαν πόλη και τους ίδιους τους αθλητές που είδαμε τόσο κόσμο να συμμετέχει. Θέλουμε να τους δείξουμε ότι εδώ είναι η ζωή, να πάρουμε τον κόσμο από τις καφετέριες και να τους δούμε να αθλούνται, να βάλουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους», τόνισε η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

Ο πρωταθλητής κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος υποστήριξε: «Με ευχαρίστησε πολύ το γεγονός ότι συμμετείχαμε σε αυτόν τον υπέροχο αγώνα. Το τρέξιμο το είχαμε και στην προπόνηση, σήμερα το κάναμε σαν αγώνα. Μαζευτήκαμε τα καλύτερα παιδιά από την κωπηλασία και θέλαμε να πρωταγωνιστήσουμε».

Η πρωταθλήτρια στην κωπηλασία Αμαλία Τσιάβου δήλωσε: «Νιώθω πάρα πολύ ωραία που γίνονται τέτοιοι αγώνες. Συμμετείχα πέρσι στον Γύρο Λίμνης, φέτος στις Σκυταλοδρομίες Δρόμου. Προσπαθούμε να ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, να αποφεύγουμε τις κακές συνήθειες. Αυτή η διοργάνωση είναι ότι καλύτερο».

Ο Νίκος Βλάχος το χάρηκε, όπως και όλοι όσοι συμμετείχαν: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έτρεξα μαζί με τους συναθλητές μου σε αυτούς τους αγώνες Σκυταλοδρομίας Δρόμου. Το χαρήκαμε και ελπίζω να το χάρηκε και ο κόσμος που συμμετείχε, αλλά και όλοι όσοι το παρακολούθησαν».

Τα Βίκος Street Relays αφήνουν το υπέροχο αθλητικό τριήμερο στα Γιάννενα. Επόμενη στάση είναι ο Βόλος, στις 2 Νοεμβρίου. Εκεί θα συνεχιστεί αυτό που χτίζεται μέσα από τις Σκυταλοδρομίες Δρόμου, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, η αλλαγή κουλτούρας, η στροφή στον μαζικό αθλητισμό, η ανάπτυξη ανθρώπινων σχέσεων και συνεργασιών με... όπλο την σκυτάλη!

Τα πλήρη αποτελέσματα αλλά και πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.relays.gr .