Η συμμετοχή της πόλης το ζητούμενο για τον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων

Η συμμετοχή της πόλης το ζητούμενο για τον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων
Monday, 31 August 2015

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων και στις παράλληλες εκδηλώσεις που ξεκινούν από τις 13 Σεπτεμβρίου, απηύθυναν οι άνθρωποι του Αθλητικού Ομίλου Ποσειδών Ιωαννίνων, ζητώντας από τους Γιαννιώτες να αγκαλιάσουν μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.


Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων δε θα πραγματοποιηθεί φέτος το 3ο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου, όπως έχει καθιερωθεί, αλλά το κυρίως αγωνιστικό πρόγραμμα μετατέθηκε για το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου λόγω εκλογών. Μια απόφαση επιβεβλημένη, όπως εξήγησε η πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια, εκφράζοντας την ελπίδα πως η αλλαγή ημερομηνίας θα επηρεάσει τον αγώνα σε πολύ μικρό βαθμό και εκφράζοντας τις ευχαριστίες στην Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, τα μέλη της οποίας θα τροποποιήσουν τις κρατήσεις χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
«Δε θα μπορούσαμε να κλείσουμε δρόμους και να έχουμε την κάλυψη της Αστυνομίας που απαιτεί ο αγώνας την ημέρα των εκλογών. Επίσης, πολύς κόσμος δε θα μπορούσε να ταξιδέψει από μακριά για να συμμετέχει, αλλά και για τους Γιαννιώτες θα ήταν δύσκολο καθώς πολλοί εμπλέκονται στη διαδικασία των εκλογών. Ακόμη, υπήρχε κίνδυνος να υπάρξει απόφαση αναστολής αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως συνέβη και στο δημοψήφισμα», ανέφερε η κα. Δρίμτζια αιτιολογώντας την απόφαση αλλαγής ημερομηνίας.
Ο ρυθμός των εγγραφών, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, είναι αυξημένος, παρά την ρευστή πολιτική κατάσταση. Με δεδομένο πως έχουν τεθεί κάποια όρια συμμετοχών, η κα. Δρίμτζια κάλεσε θέλουν να συμμετέχουν, να μην αφήσουν την εγγραφή τους για την τελευταία στιγμή. «Τα όρια συμμετοχών έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του αγώνα, αλλά και με τις παροχές που φέτος θα είναι αυξημένες. καθώς και φέτος θα υπάρχει ένα συλλεκτικό μετάλλιο από τον συντοπίτη μας γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη, ένα πλούσιο Pasta Party και φροντίδα για διπλασιασμό των σταθμών τροφοδοσίας στον αγώνα των 30 χλμ.», ανέφερε η πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων.
Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής φόρμας που υπάρχει στο www.ioanninalakerun.gr, αλλά και στα γραφεία του Ποσειδώνα στο κολυμβητήριο από αύριο Τρίτη 1 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου.
Τέλος, η κα. Δρίμτζια ευχαρίστησε το ΔΣ του Ποσειδώνα, την Οργανωτική Επιτροπή, τους προπονητές και τους εθελοντές που εργάζονται εδώ και καιρό για την προετοιμασία της διοργάνωσης.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων το  Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει τη διαδρομή των 30 χλμ. γύρω από την Παμβώτιδα, αγώνες 10 και 5 χλμ., τον πρωτότυπο αγώνα «Μαμά – Καρότσι» και για πρώτη φορά έναν Παραλίμνιο Δρόμο για άτομα με αναπηρίες.
Επίσης, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το «Τρέχω και Περπατώ στους Δρόμους του Νησιού», δύο αγώνες δρόμου στο νησάκι της Παμβώτιδας για παιδιά και ανθρώπους κάθε ηλικίας,. Στο Νησί θα γίνει την ίδια ημέρα και η τελετή έναρξης, ενώ θα είναι ανοιχτά μέχρι το βράδυ τα μουσεία και τα μοναστήρια, στα οποία θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις. Επίσης, θα υπάρχουν και μουσικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Ioannina Rock City.
Η συμμετοχή στους αγώνες στο Νησί είναι δωρεάν, ενώ το Σωματείο Λεμβούχων μετά από επαφές με το Δήμο Ιωαννιτών θα μετακινήσει το σύνολο των αθλητών και των επισκεπτών μόνο με 1 ευρώ πήγαινε – έλα.
«Τέλος, από τις 13 Σεπτεμβρίου έως και τις 27 Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν σχεδόν καθημερινά μια σειρά από εκδηλώσεις, σε συνεργασία με αθλητικούς, πολιτιστικούς και άλλους φορείς της πόλης. Έχουν προγραμματιστεί  τρεις ημερίδες (μία ιατρική, μία για την αειφόρο ανάπτυξη στην Παμβώτιδα και μία για τον αθλητικό τουρισμό), κινηματογραφικές προβολές, εκδηλώσεις για παιδιά και πολλές ακόμη που θα ανακοινωθούν αναλυτικά τις επόμενες ημέρες», έκανε γνωστό ο Αντιπρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων Ηλίας Σπυριούνης.
Το ζητούμενο για τους ανθρώπους του Ποσειδώνα, όπως εξήγησε ο κ. Σπυριούνης,  δεν είναι να καταστεί ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων ένας από τους πρώτους σε προτίμηση για τους δρομείς, καθώς αυτό έχει επιτευχθεί χάρη στο υψηλό επίπεδο οργάνωσης, στη μοναδικής ομορφιάς διαδρομή γύρω από την Παμβώτιδα και στη σωστή επιλογή της ημερομηνίας, καθώς ο Γύρος Λίμνης επιλέγεται ως αγώνας προετοιμασίας για όσους θα τρέξουν στη συνέχεια τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
«Μας έχουν πει και έχουμε πιστέψει πως έχουμε την ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας. Το ζητούμενο είναι να συμμετέχει η πόλη. Και όταν μιλάμε για συμμετοχή, δεν εννοούμε μόνο ως δρομείς, αλλά τους θέλουμε ως θεατές. Τους θέλουμε το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου να κατακλύσουν κάθε σημείο της διαδρομής και να χειροκροτήσουν τους αθλητές. Και στην κατεύθυνση αυτή θα προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε και μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις.
Καταλήγοντας, για να γίνουν τα Γιάννενα και φιλικός προορισμός, χρειαζόμαστε στο πλευρό μας όλη την πόλη. Θέλουμε να καλέσουμε όλους τους Ηπειρώτες να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της φετινής διοργάνωσης, σημειώνοντας πως θα αποτελέσει κατά κάποιο τρόπο μία πρόβα για τον επετειακό 10ο Γύρο Λίμνης την επόμενη χρονιά», κατέληξε ο κ. Σπυριούνης.