Διοργανωτής. Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων

Ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων αποτελεί σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδρύθηκε το 1991 από μια ομάδα γονέων στα Γιάννενα, οι οποίοι θέλησαν να δώσουν διέξοδο και στόχους μέσω του αθλητισμού στα παιδιά τους και σε όλα τα παιδιά της πόλης.

Στον Α.Ο. Ποσειδών σήμερα λειτουργούν τα εξής τμήματα:

  • Εκμάθησης & Αγωνιστικής κλασικής κολύμβησης,
  • Υδατοσφαίρισης και
  • Δρομέων μεγάλων αποστάσεων

Με σκληρή δουλειά, σεβασμό στα αθλητικά ιδεώδη και πάντα με οδηγό τις αξίες του ωραίου και του αληθινού, ο Σύλλογος έφτασε ψηλά και η αθλητική οικογένειά του μεγάλωσε, αριθμώντας σήμερα περισσότερους από 450 αθλητές. Κάθε χρόνο την άνοιξη διοργανώνει με επιτυχία πανελλήνιους διασυλλογικούς κολυμβητικούς αγώνες ορίων κατηγοριών προαγωνιστικής και αγωνιστικής με την επωνυμία «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ».

Οι διακρίσεις και επιτυχίες των αθλητών του «Α.Ο Ποσειδών» στην κλασική κολύμβηση, τα τελευταία χρόνια, τον τοποθετούν ανάμεσα στις 5 πρώτες επαρχιακές κολυμβητικές ομάδες. Παράλληλα, αθλητές του στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες. Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων ξεκίνησε από την μεγάλη επιθυμία που είχαν ανεξάρτητοι δρομείς της περιοχής - με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον αείμνηστο Γιώργο Ντανίκα (1957-2010) και τον φίλο του και συναθλητή Νίκο Μίχο - που αγκαλιάστηκεκαι υιοθετήθηκε από το σύνολο του «Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων» δημιουργώντας το Τμήμα Δρομέων - Υπεραποστάσεων.

Η ομάδα των Δρομέων Μεγάλων Αποστάσεων πρωταγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα με αποκορύφωμα την κατάκτηση της 3ης θέσης μεταξύ των ομάδων που συμμετείχαν στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας για το 2009. Για τη διάκριση της αυτή, ο Α.Ο Ποσειδών Ιωαννίνων βραβεύτηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ. Μάλιστα, αναφερόμενος στον όμιλο τον χαρακτήρισε σαν «την ταχύτερα αναπτυσσόμενη επαρχιακή ομάδα». Οι 50 δρομείς του Ομίλου εκπροσωπούν την πόλη και τη χώρα μας στο εξωτερικό λαμβάνοντας μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις όπως οι μαραθώνιοι της Βοστώνης, της Ρώμης, του Βερολίνου κ.α.

Δήλωση συμμετοχής Online εγγραφή

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 11ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, θα γίνονται μέχρι την Τετάρτη, 06/09/2017. Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν με τους ακόλουθους τρόπους: