Λάμψη αστέρων στα 5 χλμ. του 11ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων

Sunday, 17 September 2017

Εντυπωσιακός από κάθε άποψη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο αγώνας των 5 χλμ. του 11ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου, καθώς είχε μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και από κάθε γωνιά της χώρας, λάμψη αστέρων του καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και ανθρώπους του αθλητισμού, που έχουν γράψει και συνεχίζουν να γράφουν σελίδες δόξας.

Με μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος και χορηγό των 5 χλμ. την εταιρία πλοήγησης και αθλητικών ρολογιών Garmin, ο φετινός αγώνας εξέπεμψε και ένα δυνατό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς δύο ευρώ από κάθε συμμετοχή θα διατεθούν σε πέντε κοινωνικά ιδρύματα της πόλης, τα οποία επέλεξαν από τη σχετική λίστα οι ίδιοι οι δρομείς.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) Ιωαννίνων, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Μέριμνα», το παράρτημα Ιωαννίνων του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα», ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Κυψέλη» Ιωαννίνων και το παράρτημα Ηπείρου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων ήταν εκεί για να δεχθούν την προσφορά της Garmin και του Γύρου Λίμνης, αλλά και να χειροκροτήσουν τον κόσμο, που αγκάλιασε την πρωτοβουλία και έσπευσε να τους στηρίξει.

Με μια πολυπληθή ομάδα έτρεξε και τη φετινή χρονιά η IKEA Running Team, φέρνοντας στα Γιάννενα τους ηθοποιούς Αλέξη Γεωργούλη, Τόνια Σωτηροπούλου, Γιάννη Ποιμενίδη και Ευγενία Σαμαρά, καθώς και τον τραγουδιστή των Onirama Θοδωρή Μαραντίνη, ενώ στην απόστολή της ήταν και ένας κορυφαίος αθλητής, ο χάλκινος ολυμπιονίκης της Αθήνας στην κωπηλασία Νίκος Σκιαθίτης.

Ισχυρή ήταν η και η Nova Sports Running Team, με επικεφαλής τον Περικλή Ιακωβάκη, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού στίβου, μετρώντας διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στα 400 μ. με εμπόδια. Με την ομάδα της Nova Sports έτρεξαν και τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στον αγώνα πήραν μέρος και ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης μαζί με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Με την ομάδα της Team Garmin Greece έτρεξαν ο γιαννιώτης ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Γιώργος Τζιάλλας, καθώς και η Ντενίζ Δημάκη και ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, κορυφαίοι αθλητές στο δίαθλο και στο τρίαθλο.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείψει η ομάδα του μεγάλου χορηγού του Ioannina Lake Run, η Βίκος Running Team.

Στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης τερμάτισαν οι Νέστορας Κολιός με χρόνο 16.32, Απόλλωνας Γεωργίου με 16.34 και Αθανάσιος Λιγώνης με 16.51, όλοι αθλητές του Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Ερμιόνη Χασκή του Γ.Σ. Πρωτέα Ηγουμενίτσας με χρόνο 20.58, δεύτερη η Τιτίκα Καμηνά με 21.37 και Τρίτη η Αλεξάνδρα Τζικου, αμφότερες από το γυμναστήριο Level one. Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν οι εκπρόσωποι της Garmin και της Βίκος, και των κυπέλλων η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσσα Μπέγκα και η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων της «Φλόγας» Ευανθία Καρρά.

Στην κατηγορία μαθητών γυμνασίων, στις δύο πρώτες θέσεις τερμάτισαν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Θεόδωρος Παπαδιώτης και Ιωάννης Βουκουβάλας, ενώ τρίτος ήταν ο Βασίλης Γούλας. Στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία των κοριτσιών, νικήτρια ήταν η Χριστίνα Παπαϊωάννου του ΝΟΙ, δεύτερη η Μαριλένα Σμπόνια και τρίτη η  Khatima Rahimi, ένα από τα 25 μέλη της ομάδας προσφύγων που ταξίδεψαν από τη Φιλιππιάδα για να πάρουν μέρος στον αγώνα.

Στα αγόρια λυκείου, τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι αθλητές του ΑΓΣΙ Νέστορας Λιγώνης, Αθανάσιος Λιγώνης και Λάμπρος Βλάχας, ενώ στα κορίτσια η Αμαλία Κοσμά του Αθλητικού Συλλόγου Άλμπατρος Ιωαννίνων και οι Ειρήνη Σιόρεντα και Αναστασία Ράπτη, που έτρεξαν με τη Βίκος Running Team.

(Το σύνολο των φωτογραφιών θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες)