Ένα παραμύθι για τον λαγό και τη χελώνα που ξεκίνησαν τον Γύρο της Λίμνης

Ένα παραμύθι για τον λαγό και τη χελώνα που ξεκίνησαν τον Γύρο της Λίμνης
Tuesday, 15 September 2015

Ξέρετε πως ξεκίνησε ο Γύρος της Λίμνης; Από έναν αγώνα που έβαλαν ο λαγός και η χελώνα με κριτή τον μπούφο, με αφετηρία την Πλατεία Μαβίλη. Το παραμύθι για το ξεκίνημα του Γύρου της Λίμνης και άλλες «Ιστορίες του Νερού» διηγήθηκε σε μικρούς και μεγάλους η Μαρία Μαχαίρα με τη συνοδεία στη μουσική του Αντώνη Καρασταμάτη, σε μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα το απόγευμα της Τρίτης.

Η αφήγηση παραμυθιού εντασσόταν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων που οργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων και πραγματοποιήθηκε από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων. Πριν την αφήγηση, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Αλέκα Βακαλοπούλου και η πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών Αγνή Δρίμτζια αναφέρθηκαν στην σύνδεση του αθλητισμού με τον πολιτισμό και ζήτησαν τη συμμετοχή του κόσμου στους αγώνες του Σαββατοκύριακου 26 και 27 Σεπτεμβρίου, είτε ως αθλητές είτε ως θεατές, ώστε ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Και προβολή ταινίας στα Παλιά Σφαγεία
Μια όμορφη βραδιά πέρασαν και όσοι βρέθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας στον χώρο των Παλιών Σφαγείων, όπου προβλήθηκε η ταινία «Run Fat Boy, Run», σε μια συνεργασία του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Στο πλαίσιο αναφοράς της ταινίας ήταν ο Μαραθώνιος του Λονδίνου, στον οποίο ο πρωταγωνιστής της ταινίας πήρε μέρος για να κερδίσει την καρδιά της καλής του.