Διοργανωτής.Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων - LIMNI

Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων

Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων

Στον Α.Ο. Ποσειδών σήμερα λειτουργούν τα εξής τμήματα:

  • Εκμάθησης & Αγωνιστικής κλασικής κολύμβησης
  • Τεχνικής κολύμβησης
  • Υδατοσφαίρισης και
  • Δρομέων μεγάλων αποστάσεων

Ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων αποτελεί σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδρύθηκε το 1991 από μια ομάδα γονέων στα Γιάννενα, οι οποίοι θέλησαν να δώσουν διέξοδο και στόχους μέσω του αθλητισμού στα παιδιά τους και σε όλα τα παιδιά της πόλης.

Με σκληρή δουλειά, σεβασμό στα αθλητικά ιδεώδη και πάντα με οδηγό τις αξίες του ωραίου και του αληθινού, ο Σύλλογος έφτασε ψηλά και η αθλητική οικογένειά του μεγάλωσε, αριθμώντας σήμερα περισσότερους από 450 αθλητές. Κάθε χρόνο την άνοιξη διοργανώνει με επιτυχία πανελλήνιους διασυλλογικούς κολυμβητικούς αγώνες ορίων κατηγοριών προαγωνιστικής και αγωνιστικής με την επωνυμία «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ».

Οι διακρίσεις και επιτυχίες των αθλητών του «Α.Ο Ποσειδών» στην κλασική κολύμβηση, τα τελευταία χρόνια, τον τοποθετούν ανάμεσα στις 5 πρώτες επαρχιακές κολυμβητικές ομάδες. Παράλληλα, αθλητές του στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες. Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων ξεκίνησε από την μεγάλη επιθυμία που είχαν ανεξάρτητοι δρομείς της περιοχής - με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον αείμνηστο Γιώργο Ντανίκα (1957-2010) και τον φίλο του και συναθλητή Νίκο Μίχο - που αγκαλιάστηκεκαι υιοθετήθηκε από το σύνολο του «Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων» δημιουργώντας το Τμήμα Δρομέων - Υπεραποστάσεων.

Η ομάδα των Δρομέων Μεγάλων Αποστάσεων πρωταγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα με αποκορύφωμα την κατάκτηση της 3ης θέσης μεταξύ των ομάδων που συμμετείχαν στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας για το 2009. Για τη διάκριση της αυτή, ο Α.Ο Ποσειδών Ιωαννίνων βραβεύτηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ. Μάλιστα, αναφερόμενος στον όμιλο τον χαρακτήρισε σαν «την ταχύτερα αναπτυσσόμενη επαρχιακή ομάδα». Οι 50 δρομείς του Ομίλου εκπροσωπούν την πόλη και τη χώρα μας στο εξωτερικό λαμβάνοντας μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις όπως οι μαραθώνιοι της Βοστώνης, της Ρώμης, του Βερολίνου κ.α.

LIMNI

LIMNI

H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «LIMNI» έχει έδρα τα Γιάννενα και ο σκοπός της συνίσταται κυρίως στην προώθηση, προβολή και ανάδειξη του φυσικού στοιχείου της Λίμνης Παμβώτιδας, αλλά και των λοιπών φυσικών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου μέσα από τη διοργάνωση ποικίλων αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αναλάβει τον συντονισμό και διεξαγωγή αθλητικών αγώνων δρόμου περιμετρικά της λίμνης Παμβώτιδος, με σκοπό την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της λίμνης και των διοργανώσεων εντός και εκτός συνόρων, ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, ιδίως στο πλαίσιο του εναλλακτικού τουρισμού.