Ένα πλούσιο pasta party περιμένει τους δρομείς

Ένα πλούσιο pasta party περιμένει τους δρομείς
Saturday, 26 September 2015

Λίγες στιγμές χαλάρωσης και... πρόσληψης υδατανθράκων θα περάσουν οι δρομείς του 9ου Γύρου Λίμνης, στο Pasta-Party που διοργανώνει ο Α.Ο Ποσειδών, σήμερα από τις 7 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ, στην πλατεία Μαβίλη, λίγες ώρες πριν την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα των 30 χλμ και του μικρότερου των 10 χλμ., και αμέσως μετά τον αγώνα των 5 χλμ.

Το pasta – party πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική χορηγία των υποστηρικτών της διοργάνωσης, της Αίθουσας Δεξιώσεων «Καρβούνης» που έχει αναλάβει την παρασκευή, της εταιρίας «Melissa» που διέθεσε ζυμαρικά και σάλτσα, του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» που διέθεσε κοτόπουλο, της Κίνησης Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων «Γιαννιώτ'κο» που διέθεσε το τυρί, καθώς και του Αρτοποιείου «Φάκας» που προσφέρει γεμιστά κρουασανάκια.

Και… του πουλιού το γάλα στους σταθμούς τροφοδοσίας

Διπλάσιοι σε σχέση με την περσινή διοργάνωση θα είναι φέτος οι σταθμοί τροφοδοσίας στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, με τον διοργανωτή Αθλητικό Όμιλο Ποσειδών Ιωαννίνων και τους υποστηρικτές να φροντίζουν να παρέχουν όλα όσα χρειάζονται οι δρομείς.

Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι σε 11 σημεία κατά μήκος της διαδρομής, με τους δρομείς να τους συναντούν κάθε 2,5 χλμ μετά τα πρώτα 5 χλμ. της διαδρομής, και θα παρέχονται εμφιαλωμένα νερά ΒΙΚΟΣ, ποτηράκια με νερό ή σφουγγάρια, ισοτονικά ποτά, χαλβάς προσφορά της εταιρείας «ΚΟΛΙΟΝΑΣΙΟΣ», μπανάνες προσφορά της επιχείρησης εμπορίας φρούτων και λαχανικών «ΤΟΚΗΣ», ενεργειακά τζελ, σταφίδες και cola ΒΙΚΟΣ, ενώ στον τερματισμό θα υπάρχουν επίσης και αναψυκτικά ΒΙΚΟΣ, όπως και μπακλαβαδάκια, επίσης προσφορά της εταιρείας «ΚΟΛΙΟΝΑΣΙΟΣ».
Όλοι οι σταθμοί θα λειτουργούν και ως σταθμοί ελέγχου της διαδρομής και θα είναι σε άμεση επικοινωνία με το Κέντρο Ελέγχου Αγώνα, το οποίο θα έχει τον συντονισμό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  και την επαφή με το ΕΚΑΒ, που καλύπτουν υγειονομικά τον αγώνα.
Αναλυτικά οι σταθμοί τροφοδοσίας στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων είναι οι εξής:
Σταθμός      Χλμ.                         Παροχές
Νο 1        5 χλμ         Εμφιαλωμένα νερά ΒΙΚΟΣ
No 2        7.5 χλμ      Εμφιαλωμένα νερά ΒΙΚΟΣ, Σφουγγάρια
Νο 3        10 χλμ.      Εμφιαλωμένα νερά ΒΙΚΟΣ, ισοτονικά
Νο 4        12.5 χλμ.   Εμφιαλωμένα νερά ΒΙΚΟΣ, Σφουγγάρια
Νο 5        15 χλμ.      Εμφιαλωμένα νερά ΒΙΚΟΣ, Μπανάνες ΤΟΚΗΣ, ισοτονικά
Νο 6        17.5 χλμ.    Εμφιαλωμένα νερά ΒΙΚΟΣ, Σφουγγάρια
Νο 7        20 χλμ.      Εμφιαλωμένα νερά ΒΙΚΟΣ, ισοτονικά, gel
Νο 8        22.5 χλμ.    Ποτηράκια νερού, Σφουγγάρια
Νο 9        25 χλμ.      Εμφιαλωμένα νερά ΒΙΚΟΣ, Μπανάνες, Ισοτονικά, Χαλβάς ΚΟΛΙΟΝΑΣΙΟΣ, ΒΙΚΟΣ Cola
Νο 10      27.5 χλμ.    Εμφιαλωμένα νερά ΒΙΚΟΣ, Σφουγγάρια
Νο 11      30 χλμ.      Εμφιαλωμένο νερό ΒΙΚΟΣ, Σταφίδες, Μπανάνες, Τζελ, ισοτονικά, αναψυκτικά, μπακλαβαδάκια ΚΟΛΙΟΝΑΣΙΟΣ

Δε θα επιτραπεί συνοδεία από ποδηλάτες

Από τον διοργανωτή ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων γίνεται γνωστό πως για λόγους ασφαλείας δε θα επιτραπεί η συνοδεία αθλητών με ποδήλατα κατά μήκος της διαδρομής των 30 χλμ. στον Γύρο Λίμνης το πρωί της Κυριακής.

Η τροφοδοσία των δρομέων εξασφαλίζεται απόλυτα με τον διπλασιασμό των σταθμών που πλέον είναι 11 στα σημεία της διαδρομής, ενώ σε όλο το μήκος θα υπάρχουν εθελοντές έτοιμοι να προσφέρουν κάθε βοήθεια. Γίνεται αντιληπτό ότι η συνοδεία από ποδηλάτες σε έναν αγώνα που θα τρέξουν πλέον των 1000 δρομέων εγκυμονεί κινδύνους και δυσχέρειες.