Με αγώνες για όλους άνοιξε το διήμερο του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων

Με αγώνες για όλους άνοιξε το διήμερο του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων
Saturday, 26 September 2015

Με σύμμαχο την καλή διάθεση και το αθλητικό πνεύμα, ξεκίνησε το απόγευμα το Σαββάτου, το αγωνιστικό μέρος του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, που διοργανώνει ο Α.Ο Ποσειδών, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Παρά την βροχή, που από νωρίς το πρωί έπεφτε στην πόλη, τόσο ο αγώνας των 1000 μέτρων για τα  Άτομα με Αναπηρίες και ο πρωτότυπος αγώνας “Μαμά – Καρότσι”, όσο και ο αγώνας των 5 χλμ, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή.

Λίγο πριν τον μεγάλο αγώνα των 30 χλμ, περιμετρικά της λίμνης των Ιωαννίνων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιουλίου Συναδινού, δόθηκε η εκκίνηση για τον αγώνα των ΑμεΑ, που για πρώτη φορά εντάσσεται στην διοργάνωση. Με ζωγραφισμένη την χαρά και την συγκίνηση στα πρόσωπά τους, οι αθλητές και οι συνοδοί τους πέρασαν την αψίδα του τερματισμού, καταχειροκροτούμενοι από το κοινό και τους εθελοντές.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο αγώνας “Μαμά – Καρότσι”, συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα, με τα μωρά στα καρότσια αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά, να “συνοδεύουν” τις μαμάδες σε ένα διαφορετικό αγώνα δρόμου, όπου νικητής αναδείχθηκε, για μια ακόμη φορά, η χαρά για ζωή και επαφή με την φύση και τον αθλητισμό.

Στον 9ο Γύρο Λίμνης εντάχθηκε φέτος και ο αγώνας 5 χλμ, με σχεδόν 400 συμμετοχές, αθλητών από την πόλη αλλά και πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών, ο δημοφιλής Χρήστος Φερεντίνος και η σύζυγός τους Σοφία Παυλίδου, που έτρεξαν μαζί με την IKEA Running Team.

Ο βροχερός καιρός όχι μόνο δεν πτόησε τους αθλητές, αλλά μάλλον βοήθησε ώστε να τερματίσουν σε πολύ καλούς χρόνους. Στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Αλέξιος Μπαράτσας (Gyroland – Mr Massas) με χρόνο 16΄39΄΄, δεύτερος ο Απόλλωνας Γεωργίου (Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων) με χρόνο 16΄40΄΄ και τρίτος ο Λάμπρος Βλάχας, με χρόνο 16΄ 54΄΄.

Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Άρτεμις Ντούσκου (Ν.Ο. Ιωαννίνων) με χρόνο 18΄ 54΄΄, δεύτερη η Αφροδίτη Σιώλου (Ν.Ο.Ι.) με χρόνο 20΄ 23΄΄ και τρίτη η Παναγιώτα Ασημακοπούλου με χρόνο 21΄18΄΄.

Τις απονομές στους άνδρες έκανε ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Κατηρτσίδης και στις γυναίκες από κοινού ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας και ο Γενικός Διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων Ηλίας Σπυριούνης.

Από νωρίς το απόγευμα εθελοντές και υποστηρικτές τους αγώνα υποδέχονταν τους αθλητές και όχι μόνο στην πλατεία Μαβίλη, ενώ το παρών έδωσαν και τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, στην Πωγωνιανή.

Οι εθελοντές του Α.Ο Ποσειδών και πολλών άλλων συλλόγων της πολύς, αλλά και μεμονωμένοι, σε συνεργασία με τα μέλη του Σώματος Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ΕΚΑΒ και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών, υπό τις οδηγίες της Τροχαίας Ιωαννίνων, φρόντισαν για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση αθλητών και συνοδών.

Μεγάλος χορηγός του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, ενώ στο γιορτινό κλίμα συνέβαλαν τα περίπτερα των χορηγών, της ΙΚΕΑ που κλήρωσε δώρα και της Renault που παρουσίασε τα νέα της μοντέλα. Ο αγώνας καλύφθηκε και από την ΕΡΤ που είναι μεγάλος χορηγός επικοινωνίας.

Δείτε φωτογραφίες από τον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. εδώ

Δείτε φωτογραφίες από τον Παραλίμνιο Δρόμο για ΑμεΑ εδώ

Δείτε φωτογραφίες από τον Παραλίμνιο Δρόμο Μαμά - Καρότσι εδώ