9ος Γύρος Λίμνης - Απόλυτα επιτυχημένος με τη στήριξη των φορέων

9ος Γύρος Λίμνης - Απόλυτα επιτυχημένος με τη στήριξη των φορέων
Wednesday, 30 September 2015

Ο 9ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε αφήνοντας όμορφες εικόνες και δυνατά συναισθήματα σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς, στους ανθρώπους του διοργανωτή ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων και σε όλους όσοι εργάστηκαν ως εθελοντές για μια επιτυχημένη διοργάνωση.


Με δεδομένο πως από την αρχή είχε ειπωθεί πως ο φετινός Γύρος Λίμνης αποτελεί μία πρόβα για τον επόμενο που θα είναι επετειακός, καθώς θα είναι ο 10ος, το επόμενο διάστημα θα γίνει ο απολογισμός και η αξιολόγηση της όλης διοργάνωσης, με στόχο να ξεκινήσει έγκαιρα ο σχεδιασμός για το επόμενο μεγάλο ραντεβού το 3ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2016.
Το στοιχείο που κεφαλαιοποιεί χρόνο με το χρόνο ο Γύρος Λίμνης, είναι η στήριξη των φορέων. Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει κάνει δική του υπόθεση τον Γύρο Λίμνης και το απέδειξε και φέτος διαθέτοντας μέσα και προσωπικό στην υπηρεσία της διοργάνωσης, αλλά βοηθώντας και στο κομμάτι της προβολής. Ο Δήμος στήριξε τον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων και με τις δομές του, καθώς το προηγούμενο διάστημα συνδιοργανώθηκαν εκδηλώσεις πολιτιστικού και ιατρικού περιεχομένου με τον ΟΚΠΑΠΑ, το Πνευματικό Κέντρο και το ΔΗΠΕΘΙ, ενώ μια εκδήλωση οργανώθηκε και με τη Δημόσια Ζωσιμαία Βιβλιοθηκη.
Σταθερή είναι και η συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεγάλη η βοήθεια και φέτος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, με τον οποίο συνδιοργανώθηκε και μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα για την αειφόρο ανάπτυξη στη Λίμνη Παμβώτιδα, ενώ διατέθηκαν μέσα για την ασφάλεια στη διαδρομή του αγώνα. Επίσης της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων που εμπλέκεται πλέον πιο ενεργά στην όλη προσπάθεια,  αλλά και του Σωματείου Λεμβούχων Νήσου που βοήθησε με ειδικές τιμές στη μεταφορά αθλητών και συνοδών στο Νησί στην έναρξη των εκδηλώσεων.
Στους θεσμικούς φορείς που στηρίζουν τον Γύρο Λιμνης συγκαταλέγεται πλέον και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» με τον δημιουργό του, Καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη να φιλοτεχνεί και φέτος ένα μετάλλιο, πραγματικό αντικείμενο τέχνης. Όπως επίσης και το Photometria Photo Festival που οργάνωσε το Photometria Run κατά την έναρξη των εκδηλώσεων στο Νησί.