Τεχνική ενημέρωση την παραμονή του 11ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων

Τεχνική ενημέρωση την παραμονή του 11ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων
Saturday, 09 September 2017

Τη δυνατότητα μιας εκτενούς τεχνικής ενημέρωσης για τον Γύρο Λίμνης των 30 χλμ. θα έχουν οι συμμετέχοντες, μία μέρα πριν τον μεγάλο αγώνα.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (παλαιά Σφαγεία), ο προπονητής Φραγκίσκος Σχίζας θα κάνει μια ανάλυση του αγώνα, σε σχέση με τις υψομετρικές διαφορές και τα σημεία αναφοράς στη διαδρομή, ώστε ένας νέος έως μετρίου επιπέδου αθλητής να μπορεί να κάνει ένα σωστό πλάνο διαχείρισης και να βελτιώσει τον χρόνο του.

Με βάση την πρόβλεψη του καιρού, θα γίνει και η ανάλογη αναφορά και επισήμανση στη δυσκολία του αγώνα για όσους αθλητές θα τρέξουν για πρώτη φορά στα Γιάννενα. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση για τους σταθμούς τροφοδοσίας και που και πότε ο δρομέας χρειάζεται κάποιο τρόφιμο ή ρόφημα. Τέλος, θα αναφερθεί στα σημάδια κόπωσης και τη διαχείρισή τους, αλλά και στο τι πρέπει να κάνει κάθε αθλητής, στην περίπτωση που παρουσιάσει συμπτώματα υπερθερμίας, υποθερμίας και αφυδάτωσης, ώστε όλοι να απολαύσουν τον αγώνα χωρίς τραυματισμούς.

Ο Φραγκίσκος Σχίζας είναι απόφοιτος ιδιωτικής σχολής (Η.Π.Α) ως γυμναστή, με ειδικότητα personal trainer, και εργάζεται στον όμιλο επιχειρήσεων του Νίκου Σιόντη. Έχει παίξει δώδεκα χρονιά μπάσκετ σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο και έχει εργαστεί στην Αθηνά, για πολλά χρονιά, ως γυμναστής σε αλυσίδες γυμναστήριων και σε ορισμένα ιδιόκτητα.