Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων
Thursday, 14 September 2017

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η δεύτερη δεκαετία του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, καθώς ο αριθμός των δρομέων που θα φτάσουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από χώρες του εξωτερικού, θα ξεπεράσει τους 2.500 στους αγώνες των 30, των 10 και των 5 χλμ.

Ο 11ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, που συνδιοργανώνουν ο Α.Ο. Ποσειδών, η ΑΜΚΕ Limni, η περιφέρεια Ηπείρου και ο δήμος Ιωαννιτών, με μεγάλο χορηγό το φυσικό μεταλλικό Νερό «Βίκος», θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, με επίκεντρο τη λίμνη Παμβώτιδα, έχοντας όχι μόνο αθλητική διάσταση, ως ένα από τα μεγαλύτερα δρομικά γεγονότα της χώρας, αλλά και περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Στις παραμέτρους αυτές στάθηκε ο διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, αντιπρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών, Ηλίας Σπυριούνης, που αναφέρθηκε και στο μεγάλο στοίχημα της διοργάνωσης να διπλασιαστεί ο αγώνας έως το 2020.

«Ο αγώνας είναι η αφορμή, η βιτρίνα, το “δόλωμα”. Στο μυαλό  μας είναι τα Γιάννενα, η Ήπειρος, η λίμνη», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως πρωταγωνιστές είναι οι δρομείς και οι εθελοντές, που με τη μεγάλη τους συμμετοχή όλα αυτά τα χρόνια, έχουν καταστήσει τον Γύρο Λίμνης μια σπουδαία διοργάνωση, που τη φετινή χρονιά θα προσελκύσει την ελίτ των αθλητών, έχοντας ως επίσημο αθλοθέτη την Τράπεζα Ηπείρου.

Ο κ. Σπυριούνης ευχαρίστησε την περιφέρεια Ηπείρου και τον δήμο Ιωαννιτών, που βρίσκονται στο πλευρό της διοργάνωσης για μία ακόμη χρονιά, τους χορηγούς, ενώ στάθηκε και στην Εβδομάδα Λίμνης, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ευχαριστώντας το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, τη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, τα ναυταθλητικά σωματεία και την ομάδα WSBF, που θα διοργανώσει αύριο Παρασκευή μια επίδειξη Stand Up Paddle (όρθια ιστιοσανίδα) στην Παμβώτιδα. Αναφορά έκανε, επίσης, στο συλλεκτικό μετάλλιο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Χρήστος Σκαλκώτος, καθώς και στο Σωματείο Ηπειρωτών Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών, που θα πραγματοποιήσει εικαστικά εργαστήρια για παιδιά το διήμερο των αγώνων.

ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Μια γιορτή για την πόλη και όλη την περιοχή χαρακτήρισε τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, κάνοντας λόγο για ένα σπουδαίο γεγονός για τον τόπο, με πολλαπλές διαστάσεις και μηνύματα. Πέρα από ένα σπουδαίο δρομικό γεγονός, που ενισχύει τον μαζικό αθλητισμό, σημαντική είναι η συμβολή του και στην προσέλκυση επισκεπτών και στην προβολή του τόπου. «Ο Γύρος Λίμνης αποτελεί έναν μεγάλο πρέσβη για την περιοχή ολόκληρη», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε και την περιβαλλοντική διάσταση, καθώς είναι μια διοργάνωση «που εκτυλίσσεται γύρω από το “διαμάντι” της πόλης, την Παμβώτιδα».

Όπως και ο δήμαρχος, έτσι και περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης συνεχάρη τον Α.Ο. Ποσειδών για τη διοργάνωση και πρόσθεσε πως περιφέρεια και δήμος έρχονται αρωγοί στην όλη προσπάθεια. Παράλληλα, τόνισε πως ο Γύρος Λίμνης έδωσε το ερέθισμα για τη διοργάνωση και άλλων αγώνων σε σημεία της περιοχής με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, ενώ εστίασε και αυτός στη σημασία του αγώνα για τη λίμνη. «Η επιτυχία της διοργάνωσης μας φορτώνει περισσότερες ευθύνες έναντι της λίμνης», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο 11ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων τονίζει ακόμη περισσότερο φέτος και τον κοινωνικό του χαρακτήρα, σε συνεργασία με τους χορηγούς και τους φορείς. Με τη συμβολή της Μητρόπολης Ιωαννίνων, το σύνολο των πλαστικών μπουκαλιών του αγώνα θα ανακυκλωθεί, μια ενέργεια που θα στηρίξει εμμέσως και τις κοινωνικές δομές της εκκλησίας.

Επίσης, η ΙΚΕΑ, ως ένας από τους επίσημους χορηγούς του Γύρου Λίμνης, έχει συγκροτήσει την ΙΚΕΑ Running Team, η οποία θα αποτελείται από εκατοντάδες δρομείς, που θα βρεθούν στην εκκίνηση του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ, αλλά και στους παράλληλους αγώνες δρόμου των 10 χλμ. και 5 χλμ., με τη συμμετοχή της να έχει επίσης κοινωνικό πρόσημο.

«Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς» του Ομίλου Fourlis, η ΙΚΕΑ ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος συμμετοχής, ενώ για κάθε συμμετοχή προσφέρει 5 ευρώ για τη δημιουργία και τον εξοπλισμό βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα», τόνισε ο διευθυντής του καταστήματος Ιωαννίνων της ΙΚΕΑ Νίκος Ξεθάλης, κάνοντας γνωστό πως, όπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές, θα έχει το δικό της περίπτερο στο πάρκο εθελοντών και χορηγών στην πλατεία Μαβίλη, όπου το Σάββατο (από 4 έως 7 το απόγευμα) και την Κυριακή (από 10 το πρωί έως 1 το μεσημέρι) θα πραγματοποιούνται τα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά.

Πέντε κοινωφελή ιδρύματα της πόλης θα ενισχύσει η εταιρία πλοήγησης και αθλητικών ρολογιών Garmin, χορηγός του αγώνα των 5 χιλιομέτρων και official time keeper του Ioannina Lake Run, καθώς δύο ευρώ από κάθε συμμετοχή στον αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου τους.  «Είναι χαρά και τιμή μας η συμμετοχή μας ως χορηγός στον Γύρο Λίμνης, για πρώτη φορά, και έχουμε τη θέληση να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Garmin Θεόδωρος Σκορδίλης.