Με ρεκόρ συμμετοχών στα 5 χλμ. άνοιξε ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

Με ρεκόρ συμμετοχών στα 5 χλμ. άνοιξε ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων
Sunday, 23 September 2018

Το γεγονός ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού της πόλης επιβεβαίωσε ο 12ος Γύρος Λίμνης, από την έναρξη κιόλας του αγωνιστικού προγράμματος, το απόγευμα του Σαββάτου.

Ξεπερνώντας τις προσδοκίες ακόμη και των διοργανωτών, ο αγώνας των 5 χλμ., με χορηγό την εταιρία πλοήγησης και αθλητικών ρολογιών Garmin, ενταγμένος στην πανευρωπαϊκή σειρά αγώνων Garmin Run Series, προσέλκυσε φέτος 750 δρομείς περίπου, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι αθλητές, δεκάδες ομάδες από τον χώρο του αθλητισμού, της υγείας, των επιχειρήσεων. Ανάμεσά τους, η ομάδα του μεγάλου χορηγού του Γύρου Λίμνης, η Βίκος Running Team, και η NOVASports Running Team με captain τον Περικλή Ιακωβάκη, μέλη των οποίων τρέχουν και στις διαδρομές των 10 και 30 χιλιομέτρων.

Ειδική αναφορά ανήκει στην εθελοντική ομάδα «Όλες μαζί» και τον σύλλογο «Είμαστε μαζί», που έτρεξαν στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, με το γνωστό ροζ κορδελάκι στο λογότυπο του Γύρου Λίμνης.

Στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης τερμάτισαν οι Νάσος Μπαρμπαγιάννης (Level One-Fifth Element) με χρόνο 16.23, Βαλεντίνος Πούρικας (Distance Runners Center) με 17.20 και Απόλλωνας Γεωργίου με 17.45. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Γεωργία Δημητριάδου του ΣΑΠΚ Νεάπολης με χρόνο 20.23, δεύτερη η Δήμητρα Τσαλοκώστα από την Άρτα με 20.51 και τρίτη η Στεφανία-Ευανθία Σατκλίφ από την Κέρκυρα.

Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν ο διευθύνων σύμβουλος της Garmin Θεόδωρος Σκορδίλης και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας. Ακολούθησαν οι απονομές στις ηλικιακές κατηγορίες, μία εκ των οποίων πραγματοποίησε και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.