Το σήμερα και το αύριο του ελληνικού στίβου τρέχουν στο Ioannina Lake Run

Το σήμερα και το αύριο του ελληνικού στίβου τρέχουν στο Ioannina Lake Run
Thursday, 05 September 2019

Πόλο έλξης για τους κορυφαίους δρομείς της χώρας αποτελούν, όχι μόνο ο Γύρος Λίμνης των 30 χλμ., αλλά και οι υπόλοιποι αγώνες, που εντάσσονται στο πρόγραμμα του Ioannina Lake Run το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου.

Στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ., που γίνεται σε μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, στη σκιά των υπεραιωνόβιων πλατάνων και των τειχών του Κάστρου, θα πάρει μέρος φέτος μία εκ των ταχύτερων στους δρόμους 5 χλμ. στην Ελλάδα, η οποία θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς είναι ακόμη σε μικρή ηλικία. Ο λόγος για την 14χρονη Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη, η οποία τράβηξε πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας πριν λίγους μήνες, όταν κατάφερε να τερματίσει πρώτη στον αγώνα των 5 χλμ. του 8ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας τον Μάρτιο. Το ίδιο ευελπιστεί να κάνει και στα Γιάννενα, όπου θα τρέξει με την ομάδα της Saucony.
Με την ομάδα της Saucony θα βρεθεί στα Γιάννενα και ο Κωνσταντίνος Σταμούλης, ο οποίος ήταν 1ος πέρυσι και 2ος φέτος στον αγώνα των 5 χλμ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ωστόσο, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου θα τρέξει στον Γύρο Λίμνης των 30 χλμ., θέλοντας να βιώσει την εμπειρία του να τρέχεις στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας.