Street Relays - Τα Γιάννενα παίρνουν τη σκυτάλη της συμμετοχής

Street Relays - Τα Γιάννενα παίρνουν τη σκυτάλη της συμμετοχής
Friday, 01 August 2014

Από την πρώτη χρονιά του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών έθεσε ως στόχο τη διοργάνωση ενός αθλητικού event που θα απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο στους μυημένους στο δρομικό κίνημα. Γι’ αυτό και ο μεγάλος αγώνας γύρω από την Παμβώτιδα σταδιακά πλαισιώθηκε με έναν αγώνα δρόμου 10 χλμ., έναν αγώνα 5 χλμ.,

τους αγώνες για μαθητές σχολείων, αρχικά γύρω από το Κάστρο και στη συνέχεια στην Ακτή Μιαούλη, αλλά και τον πρωτότυπο αγώνα δρόμου «Μαμά – Καρότσι».

Από φέτος ο αγώνας των 5 χλμ. δεν είναι στο πρόγραμμα, αλλά αντικαθίσταται με έναν αγώνα σκυταλοδρομίας που υπόσχεται να φέρει ακόμη περισσότερους αθλητές στη διοργάνωση και να κάνει το τρέξιμο ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, ενισχύοντας τις έννοιες της συμμετοχής και της συνεργασίας. Σε αγώνες σκυταλοδρομίας θα συμμετέχουν και οι μαθητές σχολείων.
Μετά τη Ραφήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή, τα Γιάννενα παίρνουν τη σκυτάλη μιας νέας πρωτοποριακής σειράς αγώνων με αθλητική και κοινωνική διάσταση, μοναδική για τα Ελληνικά αλλά και διεθνή δεδομένα, που έρχεται να ενισχύσει αλλά και να συμπληρώσει τους επιτυχημένους αγώνες δρόμου που διεξάγονται σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Ο λόγος για τις Σκυταλοδρομίες Δρόμου, τα «Street Relays», που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα νωρίτερα από τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων. Ο 1ος Αγώνας Σκυταλοδρομιών Δρόμου, με την επωνυμία «Ioannina Street Relays 2014», αποτελεί μέρος της σειράς Βίκος Relays 2014 και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννίνων και τον Αθλητικό Όμιλο «Ποσειδών Ιωαννίνων».
Από τις 5 το απόγευμα, με σημείο αναφοράς την περιοχή των Παλαιών Σφαγείων στην Ακτή Μιαούλη, ομάδες των τεσσάρων δρομέων θα τρέξουν από 2,5 χιλιόμετρα σε έναν αγώνα των 10 χιλιομέτρων, ενώ θα υπάρξουν και πάλι σκυταλοδρομίες (Διαδρομή Kids Relays 1: 4Χ100μ. και Διαδρομή Kids Relays 2: 4Χ200μ.) και για τους μικρούς αθλητές.
Δικαίωμα συμμετοχής
Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές και αθλούμενοι ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στο Ioannina Street Relays, οι αιτούντες να είναι γεννημένοι το 2001 και πριν.
Θα υπάρχουν 3 κατηγορίες, οι οποίες θα είναι:
- Ομάδες Ανδρών
- Ομάδες Γυναικών
- Μικτές Ομάδες (τουλάχιστον 1 άτομο διαφορετικού φύλου στην κάθε ομάδα).
Στον αγώνα των Kids Street Relays 1 μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού (α', β' και γ' τάξης).
Στον αγώνα των Kids Street Relays 2 μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού (δ', ε' και στ' τάξης).
Όλοι οι αγωνιζόμενοι που ανήκουν σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ θα πρέπει να έχουν τα δελτία τους θεωρημένα από γιατρό όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Για τους αθλητές-τριες ή μαθητές-τριες που δεν έχουν αθλητικό δελτίο μαζί με την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής αποδέχονται υποχρεωτικά του όρους που επισυνάπτονται στην δήλωση συμμετοχής.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Δηλώσεις και κόστος συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνον ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.relays.gr.
Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής για το “Ioannina Street Relays” του Βίκος Relays Series 2014 λήγει την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου (12 το μεσημέρι). Σε περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις θα γίνει η σχετική ανακοίνωση από τη διοργάνωση.
• Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ για κάθε ομάδα των 4 ατόμων. Σε περίπτωση συλλόγων, ομαδικών εγγραφών, μαθητών, φοιτητών, που θα σχηματίσουν τουλάχιστον 5 ομάδες (από 4 άτομα η κάθε μια), το κόστος συμμετοχής θα είναι 12 ευρώ. Για σχετικές περιπτώσεις θα πρέπει να απευθυνθείται στη διοργάνωση (email: info@relays.gr), έτσι ώστε να σας σταλεί ειδική φόρμα συμμετοχής.
• Ακυρώσεις και επιστροφή χρημάτων δεν προβλέπονται, ενώ αλλαγές στα μέλη κάθε ομάδας μπορεί να γίνουν δεκτές το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου (12μμ-5μ.μ.) στη γραμματεία των Ioannina Street Relays στην Ακτή Μιαούλη. Οι καινούργιοι συμμετέχοντες κάθε ομάδας είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνονται από τον αρχηγό της ομάδας για τους όρους που διέπουν τους αγώνες.
• Στις παιδικές σκυταλοδρομίες η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι ομάδες θα είναι των 4 παιδιών που θα τρέξουν 4Χ100μ, ή τα 4Χ200. Θα υπάρξουν 2 ηλικιακές κατηγορίες και ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μία ευθεία.
• Βραβεύσεις θα γίνουν για τις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας του Ioannina Street Relays και αυτές θα είναι η πρώτη ανδρική ομάδα, η πρώτη γυναικεία ομάδα, η πρώτη μικτή ομάδα. Στα μέλη κάθε μίας από τις ανωτέρω νικήτριες ομάδες, θα απονεμηθούν χρυσά μετάλλια. Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στα Ioannina Street Relays, θα δοθεί ασημένιο μετάλλιο του αγώνα και t-shirt του αγώνα.