Έγινε… διάσημο το 5άρι του Γύρου Λίμνης

Έγινε… διάσημο το 5άρι του Γύρου Λίμνης
Sunday, 22 September 2019

Μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη διοργάνωση ήταν η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ., με τον οποίο άνοιξε το αγωνιστικό πρόγραμμα του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, ενώ πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πλατεία Μαβίλη, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Στη γραμμή της εκκίνησης βρέθηκαν 852 δρομείς, οι οποίοι χάρηκαν τη μοναδική παραλίμνια διαδρομή, έχοντας ως σύμμαχο και τον ιδανικό για τρέξιμο καιρό, που έδωσε τη δυνατότητα για μια γρήγορη κούρσα.
Στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης τερμάτισαν οι Νέστωρας Κολιός του ΑΓΣ Ιωαννίνωνμε χρόνο 16.11, Απόλλων Γεωργίου με 16.40, που πέρυσι ήταν τρίτος με 17.45, και Ανδρέας Μακρής με 16.45. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η 14χρονη Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη, που έτρεξε με την ομάδα της Saucony, καλύπτοντας την απόσταση σε χρόνο 17.45, ένα ολόκληρο λεπτό κάτω από την επίδοσή της στα 5 χλμ. του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας τον Μάιο, που επίσης της είχε χαρίσει την 1η θέση.
Δεύτερη τερμάτισε η Δήμητρα Ανδρούτσου με 18.54 και τρίτη η Αλεξάνδρα Περιστερά με 20.21.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, χορηγός στον οποίο ήταν και φέτος η Garmin, παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο των συσκευών πλοήγησης, η συμμετοχή πολλών προσφύγων, οι οποίοι διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας στην περιοχή της Ηπείρου, του βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Αμυρά, αλλά και ενός παπά, που έτρεξε με τα ράσα!