Προχωράμε…

Προχωράμε…
Tuesday, 08 September 2020

Μετά τη λεπτομερή αξιολόγηση των δεδομένων που δημιουργεί η νέα οδηγία της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των επαφών μας με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα, είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το 14ο Ioannina Lake Run θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, προκειμένου να είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι με τις οδηγίες και πάνω απ’ όλα να διασφαλίσουμε την υγεία όλων των συμμετεχόντων, υποχρεούμαστε να προχωρήσουμε σε μια σειρά από αλλαγές, οι οποίες δε μας είναι ευχάριστες αλλά είναι αναγκαίες.

Για φέτος δε θα πραγματοποιηθεί ο Παραλίμνιος Αγώνας των 10 χλμ., που διεξαγόταν παράλληλα με τον Γύρο Λίμνης των 30 χλμ. Έστω κι αν υπήρχε πρόβλεψη για διαφορετικό σημείο εκκίνησης και η διαδρομή των 10 χλμ. είναι σε αντίθετη φορά με τον Γύρο Λίμνης, το πλήθος των δρομέων θα ήταν τέτοιο που δε θα μπορούσαμε να είμαστε συνεπείς με τις νέες κατευθύνσεις. Κατά συνέπεια, ο αγώνας των 10 χλμ. «θυσιάζεται», όπως για φέτος «θυσιάστηκαν» και οι αγώνες «Μαμά Καρότσι», ο Παραλίμνιος Δρόμος Αμεα και το Family Run. Όσοι είχαν ολοκληρώσει την εγγραφή τους, θα ειδοποιηθούν με προσωπικό e-mail για τις δυνατότητες που τους παρέχει η διοργάνωση.

Επιπλέον, ο αγώνας των 5 χλμ. θα μεταφερθεί από την πλατεία Μαβίλη στην περιοχή της Ακτής Μιαούλη, προκειμένου να αποφευχθεί συγκέντρωση δρομέων σε έναν χώρο που έτσι κι αλλιώς υπάρχει πολύς κόσμος τα απογεύματα του Σαββάτου, λόγω της λειτουργίας των café.

Απόφασή μας είναι, ακόμη, να μη διοργανωθεί τελετή έναρξης, ήδη είχαμε αφαιρέσει από το πρόγραμμα το καθιερωμένο Pasta Party και τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Λίμνης, ενώ θα γίνουν απονομές μόνο στις γενικής κατάταξης και όχι στις ηλικιακές κατηγορίες, που θα παραλάβουν τα μετάλλια ταχυδρομικώς.

Επίσης, είμαστε σε δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι δε θα ανοίξει εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών. Στο φετινό Ioannina Lake Run θα συμμετέχουν όσοι ήδη είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους. Όσο και αν γνωρίζουμε ότι αυτή απόφαση θα προκαλέσει δυσαρέσκειες, μας είναι αδύνατον να κλείσουμε τα μάτια σε αυτό που συμβαίνει γύρω μας και να κάνουμε έναν αγώνα όπως αυτούς των προηγούμενων χρόνων.

Εναλλακτικά, θα οργανωθεί μία virtual version του Ioannina lake Run, που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους δεν πρόλαβαν να εγγραφούν, να τρέξουν για φέτος «εικονικά» στις διαδρομές των 5, 10 και 30 χλμ., παραλαμβάνοντας στο σπίτι τους ταχυδρομικά το πακέτο συμμετοχής με το μπλουζάκι και το μετάλλιο τους. Και παράλληλα στηρίζοντας και την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη, στην οποία θα διατεθεί μέρος των εσόδων. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι το ίδιος να τρέχεις δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδος, αλλά σε μια εποχή που έχουμε αναγκαστεί σε ακόμη δυσκολότερες προσαρμογές, ένας virtual αγώνας δρόμου είναι το έλασσον.

Σε ό,τι αφορά τους αγώνες του διημέρου, έχει καταρτιστεί ένα νέο Υγειονομικό Πρωτόκολλο, απόλυτα προσαρμοσμένο στα όσα η Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ορίζει.

Με τη δραστική μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων δρομέων, τον διαμοιρασμό των blocks σε διαφορετικούς χώρους με σαφή οριοθέτηση, τις τμηματικές εκκινήσεις με χρονική απόσταση τουλάχιστον 10 λεπτών ώστε στην ουσία να μιλάμε για διαφορετικούς αγώνες, την κατάργηση των απονομών για τις ηλικιακές κατηγορίες και την πρόβλεψη για μια virtual version του Ioannina Lake Run, αλλά κυρίως με τη συνεργασία όλων των συμμετεχόντων δρομέων, εκτιμούμε πως θα δείξουμε ότι μπορούν να γίνονται μαζικοί αγώνες δρόμου ακόμη και σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε.