Επιστήμη και αθλητισμός ενώνουν της δυνάμεις τους και στέλνουν το μήνυμα «Τρέχουμε για τον εμβολιασμό - Run4Vax»

Επιστήμη και αθλητισμός ενώνουν της δυνάμεις τους  και στέλνουν το μήνυμα «Τρέχουμε για τον εμβολιασμό - Run4Vax»
Tuesday, 31 August 2021

Η επιστημονική κοινότητα έκανε έναν αγώνα δρόμου για να ανακαλύψει το εμβόλιο κατά του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19. Πλέον, καλούμαστε όλοι εμείς να κάνουμε έναν αγώνα δρόμου για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και να προλάβουμε τις επικίνδυνες μεταλλάξεις του ιού.

Με γνώμονα την ανάγκη να αυξηθούν οι ρυθμοί του εμβολιασμού και εκτιμώντας πως ο καλύτερος τρόπος διάδοσης του μηνύματος είναι μέσω της σωστής ενημέρωσης, το Ioannina Lake Run και η επιστημονική ιατρική κοινότητα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να «τρέξουν» μια καμπάνια για τη σημασία του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της απειλής της covid-19.

Με αφορμή τη διοργάνωση του πανελλήνιου ιατρικού συνεδρίου What is New in Respiratory Medicine, που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα στις 16-19 Σεπτεμβρίου 2021 και το οποίο συμπίπτει χρονικά με τη διεξαγωγή του Ioannina Lake Run στις 18-19 Σεπτεμβρίου, θα λάβει χώρα η καμπάνια #Run4Vax, ένα κάλεσμα για δράση ενάντια στην covid-19.

Το συνέδριο What is New in Respiratory Medicine διοργανώνεται από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος, αλλά και της ευρύτερης επιστημονικής ιατρικής κοινότητας. Περισσότεροι από 300 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν στα Ιωάννινα, ενώ εκατοντάδες άλλοι θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του εξ αποστάσεως, καθώς, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, έχει επιλεγεί ένα σύστημα μικτής/υβριδικής συμμετοχής.

Το Ioannina Lake Run αποτελεί μία από τις κορυφαίες δρομικές διοργανώσεις της χώρας και πραγματοποιείται αδιάλειπτα τα τελευταία 15 χρόνια, έχοντας συνδέσει το όνομά του με σημαντικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις. Στη φετινή, επετειακή εκδήλωση, αποφάσισε να κάνει μέρος της διοργάνωσης την καμπάνια #Run4Vax και να υιοθετήσει το μήνυμα του, μεταδίδοντάς το δυνατά στη δρομική κοινότητα και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο των αγώνων που θα λάβουν χώρα με επίκεντρο τη λίμνη Παμβώτιδα το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, θα αναληφθεί μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη διάδοση του μηνύματος #Run4Vax, κρίνοντας ότι η σωστή ενημέρωση και επικοινωνία είναι κομβικής σημασίας για να προστατέψουμε την υγεία μας, αλλά και να αντεπεξέλθουμε όλοι με πιο αποτελεσματικό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Παράλληλα, με τη συνδρομή των πνευμονολόγων που θα βρίσκονται στην πόλη, θα γίνει μια εκτεταμένη προσπάθεια έγκυρης επιστημονικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, τα οφέλη της οποίας θα βοηθήσουν στο να ανακοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης του ιού και να επιστρέψουμε στις αγαπημένες μας δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς.

Run4vax - What is New in Respiratory Medicine 2021