Υπερασπίστηκαν τον τίτλο τους Κωνσταντίνος Σταμούλης και Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Υπερασπίστηκαν τον τίτλο τους Κωνσταντίνος Σταμούλης και Γκλόρια Πριβιλέτζιο
Sunday, 19 September 2021

Τη θέση του ως ένας εκ των κορυφαίων αγώνα δρόμου στην Ελλάδα, με δυνατότητες να αξιοποιηθεί και ως όχημα για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, πιστοποίησε το Ioannina Lake Run 2021, που πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα, για 15η χρονιά.

Η διαδρομή των 30 χλμ. γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα αποτέλεσε, για μία ακόμη χρονιά, πόλο έλξης για δρομείς από κάθε γωνιά της χώρας και το εξωτερικό, έστω κι αν φέτος, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από την covid-19, υπήρξε πλαφόν συμμετοχών και πολλοί δεν μπόρεσαν να τρέξουν στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας.

Νικητής στον Γύρο Λίμνης 30 χλμ.ήταν για τρίτη συνεχή χρονιά ο Κωνσταντίνος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου, που κάλυψε την απόσταση σε  1:41.08, δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας του Μεσσηνιακού σε 1:43.19 και τρίτος ο παλιός πρωταθλητής του Μαραθωνίου Χριστόφορος Μερούσης  της Chios Running με 1:44.55. Στις γυναίκες, η Γκλόρια Πριβιλέτζιο έκοψε πρώτη το νήμα σε 1:56.51, κερδίζοντας για δεύτερη φορά το Ioannina Lake Run σε ισάριθμες συμμετοχές. Η δρομέας του Γ.Σ. Γλυφάδας προετοιμάζεται για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ στα πλάνα της είναι και ο Μαραθώνιος στη Βαλένθια στις αρχές Δεκεμβρίου, με τον Γύρο Λίμνης να αποτελεί ένα «σκαλοπάτι» για την προετοιμασία της, όπως και για πολλούς ακόμη αθλητές. Δεύτερη ήταν η Βασιλική Κωνσταντοπούλου της Stoikos Running Team με 1:59.35 και τρίτη η Χριστίνα Κατζουράκη με 2:00.30.

Την εκκίνηση στα δύο blocks δρομέων έδωσαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και οι αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Αριστείδης Παππάς και Ιωάννης Αϊβατίδης. Τις απονομές έκαναν ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βαγγέλης Πήχας και η εκπρόσωπος της Βίκος Α.Ε. Έλενα Χρυσοβιτσινού, οι οποίοι στεφάνωσαν τους νικητές και με κότινους ελιάς, που έκοψε από τον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου των Μαραθωνομάχων και έφερε στα Γιάννενα ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα και πρεσβευτής της Φλόγας του Μαραθωνίου Σπύρος Ζαγάρης.

Ακολούθησε η απονομή των χρηματικών επάθλων των 600, 300 και 150 ευρώ, που έχει αθλοθετήσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Τις επιταγές παρέδωσαν ο πρόεδρος της Τράπεζας Ηπείρου Κώστας Ζωνίδης και ο επόπτης ελέγχου Βασίλης Κολιός.

To Ioannina Lake Run 2021 διοργανώθηκε από τη Limni και τον Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Μεγάλος χορηγός ήταν η Βίκος Α.Ε. και επίσημος χορηγός η bwin.