Δωρεάν αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα στο Ioannina Lake Run

Δωρεάν αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα στο Ioannina Lake Run
Sunday, 04 September 2022

Με τέσσερις δωρεάν αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα θα πλαισιωθεί φέτος το Ioannina Lake Run2022, κάνοντας πράξη το ότι είναι ένας αγώνας για ολους.

Εκτός από τις αγωνιστικές διαδρομές του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ. και των αγώνων των 10 και των 5 χλμ., το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν το «Μαμά–Καρότσι», ο Παραλίμνιος Δρόμος 1000 μ. για ΑμεΑ, ένα Family Run και το Lake Run Kids Race, ένας αγώνας για μαθητές Δημοτικού.

 

Το «Μαμά–Καρότσι», χορηγός του οποίου είναι και φέτος η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», είναι ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου, στον οποίο μαμάδες με το καρότσι και τα παιδιά τους τρέχουν σε μια απόσταση 1.000 μέτρων. Στο τέλος της διαδρομής, μία γευστική έκπληξη θα περιμένει τις συμμετέχουσες, με τη «Δωδώνη» να προσφέρει δώρα.

 

Σε μια προσπάθεια να γίνει πράξη το σύνθημα πως το δικαίωμα στην άθληση είναι καθολικό και όλοι πρέπει να έχουν τη χαρά της συμμετοχής, το Ioannina Lake Run έχει προσθέσει στο αγωνιστικό του πρόγραμμα και έναν αγώνα για άτομα με αναπηρία. Άτομα με νοητική υστέρηση, προβλήματα όρασης, με κινητικά προβλήματα, σε αναπηρικά αμαξίδια, με τη βοήθεια των συνοδών τους, καλούνται να καλύψουν 1000 μ. παραλίμνιας διαδρομής, κάτω από τα χειροκροτήματα των πολυάριθμων θεατών. Χορηγός του Παραλίμνιου Δρόμου 1000 μ. για ΑμεΑ είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

 

Επειδή το τρέξιμο μπορεί να είναι και… οικογενειακή υπόθεση, το IoanninaLakeRun δίνει τη  δυνατότητα σε όλη την οικογένεια να συμμετέχει σαν μια ομάδα, στο πρότυπο αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων. Το ζητούμενο να είναι η κάθε οικογένεια να εκκινήσει μαζί και να κόψει μαζί το νήμα του τερματισμού, σε έναν αγώνα 1.000 μ., χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα. O αγώνας απευθύνεται σε οικογένειες σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Μπορεί να συμμετέχει ένας γονέας µε το παιδί ή τα παιδιά του, δύο γονείς µε τα παιδία, νονοί µε βαφτιστήρια, θείοι και θείες µε ανίψια, παππούδες και γιαγιάδες µε τα εγγόνια κ.ο.κ.

 

Τέλος, από φέτος προστίθεται στο πρόγραμμα ένας παιδικός αγώνας τρεξίματος απόστασης περίπου 1000 μέτρων,  σε μια παραλίμνια διαδρομή, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Μαβίλη. Στόχος του αγώνα είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον αθλητισμό μέσα από μία ψυχαγωγική δραστηριότητα χωρίς ανταγωνισμό. Θα πραγματοποιηθούν δύο εκκινήσεις για μαθητές Γ’ & Δ’ Δημοτικού και για μαθητές της Ε’ & ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού. Σε κάθε παιδί θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ θα κληρωθούν και δώρα από την εταιρεία Garmin.

 

Το πρόγραμμα των αγώνων ψυχαγωγικού χαρακτήρα έχει ως εξής:

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

16.30 Αγώνας 1.000 μ. μαθητών Δημοτικού - Lake Run Kids Race

17.00: Παραλίμνιος Δρόμος 1 χλμ. για ΑΜΕΑ. 17.30: Family Run 1 χλμ. 18.00: Παραλίμνιος Δρόμος «Μαμά –Καρότσι».

 

Η συμμετοχή σε όλους τους αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα είναι δωρεάν. Απαραίτητη είναι η δήλωση εγγραφής (εδώ) ή στο Κέντρο Εγγραφών και Πληροφόρησης, που λειτουργεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (11.00-14.00 & 18.00-21.00).