Όλοι οι διακόπτες στο on για το Ioannina Lake Run 2022

Όλοι οι διακόπτες στο on για το Ioannina Lake Run 2022
Thursday, 15 September 2022

Προ κορωνοϊού εποχές αναμένεται να θυμίζει το φετινό Ioannina Lake Run, που διεξάγεται για 16η συνεχόμενη χρονιά το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου.

Οι συμμετοχές στους αγώνες του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ., που αποτελεί το βασικό αγωνιστικό event, και τους παραλίμνιους δρόμους των 10 και των 5 χλμ. προσεγγίζουν τις 3.000, ενώ μαζική αναμένεται η συμμετοχή και στους αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει έναν αγώνα για μαθητές Δημοτικού με την επωνυμία lake Run Kids Race, τον Παραλίμνιο Δρόμο 1.000 μ. για ΑμεΑ, τον πρωτότυπο αγώνα «Μαμα - Καρότσι» και ένα Family Run, στο οποίο ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 100 οικογένειες.
«Όλοι οι διακόπτες είναι στο on. Αυτό που ξεκινήσαμε το 2007 μια χούφτα ανθρώπων, πλέον έχει γίνει θεσμός για την πόλη. Και αφού περάσαμε μια δύσκολη περίοδο δύο ετών, συνεχίζουμε δυναμικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον Δήμο Ιωαννιτών, την Περιφέρεια Ηπείρου και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, που ως συνδιοργανωτές στέκονται στο πλευρό της διοργάνωσης.
Ο κ. Σπυριούνης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την πορεία των 16 ετών και το που βρίσκεται σήμερα ο Γύρος Λίμνης, κάνοντας ειδική μνεία στους συνεργάτες και αναφέροντας ονομαστικά τον Δημήτρη Παπάζογλου, που έδωσε μια νέα οπτική ταυτότητα στο Ioannina Lake Run, και στον κορυφαίο στην αθλητική φωτογραφία Άγγελο Ζυμάρα και την ομάδα του. «Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Η αξία του αγώνα, η κληρονομιά του, είναι κάτι που το έχουμε πετύχει όλοι μαζί. Οργανωτική ομάδα, φορείς, συνεργάτες, εθελοντές. Και πρέπει αυτή την κληρονομιά να τη διαχειριστούμε σωστά», κατέληξε.
Ως το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την πόλη χαρακτήρισε τον Γύρο Λίμνης ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, δηλώνοντας ευτυχής για το ότι μετά από μια δύσκολη διετία η συμμετοχή θα είναι αντίστοιχη και ίσως μεγαλύτερη από αυτή του 2019, όταν συμμετείχαν 3.900 αθλητές κάθε ηλικίας. «Είναι ένας θεσμός για την πόλη και στεκόμαστε δίπλα στη διοργάνωση με όλες μας τις δυνάμεις. Γνωρίζουμε τον μόχθο και την προσπάθεια των οργανωτών», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας και την προσφορά των εθελοντών και δεσμευόμενος για τη στήριξη της διοργάνωσης, με κάθε δυνατό τρόπο, και τα επόμενα χρόνια.
Για τη «ναυαρχίδα» των αθλητικών εκδηλώσεων έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Χάρης Λαζάνης, σημειώνοντας την εξέλιξη του Ioannina Lake Run από το 2007 έως σήμερα. «Το Ioannina Lake Run είναι ένα ζωντανό παράδειγμα για το πώς ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει περισσότερα πράγματα σε μια περιοχή», ανέφερε και έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους εθελοντές, καθώς και τους χορηγούς.
Στη σημασία του αγώνα για την οικονομία της περιοχής και την προβολή του τόπου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναφέρθηκε o γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Βασίλης Βασιλείου. «Η πόλη μας παίρνει υπεραξία μέσα από το Ioannina Lake Run και αυτό έχει μεγάλη σημασία», τόνισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ήταν αυτό που πριν δύο χρόνια ανέλαβε την εκπόνηση μιας έρευνας για το οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τα επόμενα βήματα. Ο κ. Βασιλείου δεσμεύτηκε ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να είναι αρωγός, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί το Ioannina Lake Run ως ένα από τα μεγαλύτερα event της νότιας Ευρώπης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση.
Το Ioannina Lake Run οργανώνουν η Limni και ο Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ενώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Το συνοπτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022
17.00: Ποδηλατώ τον Γύρο της Παμβώτιδας
20.30 Επίσημη Τελετή Έναρξης - Ειδικές Βραβεύσεις

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022
16.30 Αγώνας 1.000 μ. μαθητών Δημοτικού - Lake Run Kids Race
17.00: Παραλίμνιος Δρόμος 1 χλμ. για ΑΜΕΑ.
17.30: Family Run 1 χλμ.
18.00: Παραλίμνιος Δρόμος «Μαμά –Καρότσι».
18.30: Παραλίμνιος Δρόμος 5χλμ.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022
07.15 Δυναμικό Βάδισμα 30 χλμ.
08.15 Γύρος Λίμνης 30 χλμ.
08.30: Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.
12.00: Απονομές 30 & 10 χλμ.

Όλοι οι αγώνες έχουν σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Μαβίλη, όπου θα λάβει χώρα και η τελετή έναρξης.