Αφήγηση παραμυθιού και προβολή ταινίας στο πλαίσιο του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων

Αφήγηση παραμυθιού και προβολή ταινίας στο πλαίσιο του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων

Με ποικίλες πολιτιστικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, για πολίτες κάθε ηλικίας, συνεχίζεται το πρόγραμμα του φετινού 9ου Γύρου Λίμνης, μετά την επίσημη έναρξη στο Νησί, το βράδυ της Κυριακής.

Σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, στις 19.00, μικροί και μεγάλοι  μπορούν να απολαύσουν την αφήγηση παραμυθιού «Ιστορίες του νερού», από τη Μαρία Μαχαίρα, σε μουσική του Αντώνη Καρασταμάτη στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, ενώ, στις 21:00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», στον εξωτερικό χώρο, θα προβληθεί η ταινία «Run fatboy, run», μια αμερικανική κωμωδία του 2007, σε σκηνοθεσία του David Schwimmer.

Υπόθεση: Ο Dennis (Simon Pegg) είναι ένας ατσούμπαλος και τεμπέλης σεκιουριτάς που παράτησε τη γυναικά του, την Liby (Thandie Newton), λίγο πριν το γάμο. Η ζωή του κυλά χαλαρά μαζί με τους φίλους του, χωρίς καθόλου έννοιες και σκοτούρες ώσπου μαθαίνει πως η παρ’ ολίγον γυναίκα του και μητέρα του μονάκριβου γιου του, έχει βρει νέο αγαπημένο. Έναν όμορφο και πλούσιο επιχειρηματία ο οποίος συνηθίζει να τρέχει σε μαραθώνιες αποστάσεις. Ο Dennis προκειμένου να εντυπωσιάσει την Liby,αποφασίζει να συμμετάσχει και αυτός στον επερχόμενο μαραθώνιο του Λονδίνου. Επιστρατεύει τους ιδιόμορφους φίλους του και βάζει τα δυνατά του για να κερδίσει το σκληρότερο αγώνα της ζωής του, με έπαθλο μια ευκαιρία να ενώσει ξανά την οικογένεια του.

Το μέλος του Α.Ο Ποσειδών Χρήστος Παργινός, υπογράμμισε πως στόχος των εκδηλώσεων είναι να κινητοποιηθεί ολόκληρη η πόλη, μετατρέποντας μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, όπως ο Γύρος της Λίμνης, σε μια γιορτή, προς όφελος όλων.

«Ο Γύρος της Λίμνης έχει τις προδιαγραφές να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους και καλύτερους αγώνες της χώρας. Αυτό μας λένε οι δρομείς και πολλοί εκπρόσωποι του δρομικού κινήματος. Δική μας επιθυμία είναι να καταστεί ένας αγώνας, τον οποίο θα προσδοκούν οι ίδιοι οι Γιαννιώτες είτε για να τρέξουν, είτε για να συμμετέχουν ως εθελοντές και θεατές των αγώνων και εκδηλώσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση φέτος έγινε ένα μεγάλο βήμα και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστεί», σημείωσε.

Κάλεσμα στις εκδηλώσεις απεύθυναν η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ, Αλέκα Βακαλοπούλου και η Γενική Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Μαρία Στρατσάνη, επισημαίνοντας  την φιλοδοξία όλων ώστε να λάβει ο αγώνας πανευρωπαϊκές διαστάσεις.