Κουκλοθέατρο, κυνήγι θησαυρού και παιχνίδια στη Βιβλιοθήκη

Κουκλοθέατρο, κυνήγι θησαυρού και παιχνίδια στη Βιβλιοθήκη
Saturday, 10 September 2016

Μετά την επιτυχημένη περσινή εκδήλωση στην 1η Εβδομάδα Λίμνης Ιωαννίνων, η Δημόσια Ζωσιμαία Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων δηλώνει ξανά παρών στον Γύρο Λίμνης, διοργανώνοντας μια σύνθετη εκδήλωση με κουκλοθέατρο, κυνήγι θησαυρού, μουσική και παιχνίδια για παιδιά σχολικής ηλικίας, στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στον ισόγειο χώρο της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων και είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το κείμενο που επιλέχθηκε «ο ήλιος και το νερό», είναι ένα υπέροχο λαϊκό παραμύθι με την μαγευτική απόδοση του λόγου της γνωστής ελληνίδας συγγραφέα Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, σε διασκευή για κουκλοθέατρο, από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη.

Μουσική, παιχνίδια με θέμα το νερό και ένα κυνήγι θησαυρού-παζλ νοερά γύρω από τη λίμνη… «Οι εικόνες που μας μαθαίνουν…»  αναφέρονται σε πολιτισμικά στοιχεία που είτε περιβάλουν είτε εμπεριέχονται στη λίμνη των Ιωαννίνων, με σκοπό να μαθαίνουμε ή να ξαναθυμόμαστε όλα αυτά τα υπέροχα που μας περιβάλλουν.

Στο τέλος ο καθένας, στη «Σχεδία του Αγαπώ…» μπορεί να εκφράσει οποιοδήποτε συναίσθημα του γεννά η λίμνη και ο τόπος, με σκοπό αυτή να ταξιδέψει και να μεταφέρει αυτά τα συναισθήματα στην Παμβώτιδα.

Τις δράσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν παιδιά σχολικής ηλικίας, τα οποία θα επιλεγούν από τη Βιβλιοθήκη έπειτα από πρόσκληση, θα συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί Παναγιώτα Παπαδοπούλου και Παναγιώτα Ντάτση και οι εκπαιδευμένες φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ναταλία Ζώη και Βασιλική Ντάλλα.