«Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω»

«Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω»
Friday, 14 September 2018

Mια ενημερωτική ιατρική ημερίδα με τίτλο «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω» συνδιοργανώνουν ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, ο Δήμος Ιωαννιτών, η εθελοντική ομάδα Paguristas και η Συνεδριακή Α.Ε./ Conferre S.A. τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Μπορεί ένα ολιγόλεπτο βάδισμα στην καθημερινότητά μας να είναι επωφελές για τη σωματική υγεία; Πόσο ευεργετικό μπορεί να είναι για την καρδιά; Ποιος είναι ο τρόπος μετάβασης από το βάδισμα στο τρέξιμο; Σε αυτά και σε πολλά ακόμη ερωτήματα θα προσπαθήσουν να απαντήσουν ειδικοί επιστήμονες, με στόχο να καταδείξουν ότι πρέπει το βάδισμα να γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων και να το προτιμάμε αντί της χρήσης του αυτοκινήτου.

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χαράλαμπος Μηλιώνης με θέμα «Άσκηση και Σωματική Υγεία», ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πέτρος Σκαπινάκης με θέμα «Άσκηση και Ψυχική Υγεία», η καρδιολόγος Λορέτα Καλαντζή με θέμα «Άσκηση και τα οφέλη στην καρδιά» και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου Βασίλης Καλτσής με θέμα «Από το περπάτημα στην εντατική άσκηση».

Η ημερίδα της Δευτέρας εντάσσεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Λίμνης, που διοργανώνουν ο Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων και η Limni, ενώ είναι και η εναρκτήρια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, στην οποία συμμετέχει με πλήθος δράσεων ο δήμος Ιωαννιτών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και μετά το πέρας των σύντομων εισηγήσεων θα δοθεί η δυνατότητα να τεθούν ερωτήματα στους ομιλητές.