Έπαθλα… από μικρούς και μεγάλους

Έπαθλα… από μικρούς και μεγάλους
Thursday, 20 September 2018

Με μια διπλή δράση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς συνεχίστηκε την Τετάρτη η Εβδομάδα Λίμνης, που συνδιοργανώνουν ο Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων και η ΑΜΚΕ Limni στο πλαίσιο του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε φέτος ένα εργαστήρι δημιουργίας, στο οποίο τα παιδιά γνώρισαν διάφορα αθλήματα με παιγνιώδη τρόπο και στη συνέχεια σχεδίασαν, δημιούργησαν και ζωγραφίσαν τα αναμνηστικά στεφάνια, που θα απονεμηθούν στους νικητές του Γύρου Λίμνης. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μπήκαν στη διαδικασία της προσφοράς και της συμμετοχής σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η επίσημη παρουσίαση της ομαδικής έκθεσης εικαστικών έργων με τίτλο «Τέχνης επ’ αθλoν», που θα φιλοξενείται στο Μουσείο Αργυροτεχνίας έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Δεκαέξι εικαστικοί καλλιτέχνες, μέλη του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου, παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής, εμπνευσμένα από τον αθλητισμό, τα βραβεία και το φυσικό περιβάλλον της λίμνης Παμβώτιδας. Παρουσιάζουν έργα τους οι Ελευθερία Βέργου, Μαγδαληνή Γιωτάκη, Αγγελική Δερέκα, Δημήτρης Δημόπουλος, Γιάννης Ζωγάκης, Αγγελική Μπόμπορη, Θανάσης Μπουκουβάλας, Έφη Σταύρου, Αγαθή Σιόλου, Μαρία Τάσιου, Έλσα Τάτση, Γιώργος Τζούμπας, Ελένη Τσίκα, Δημήτρης Τσιρογιάννης, Γιώργος Χαλάστρας και Γιάννης Χατζηχρήστος.

«Δεύτερος χρόνος λειτουργίας του Μουσείου και δε θα μπορούσαμε να λείψουμε και φέτος από τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση της πόλης, τον 12 Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων», τόνισε η διευθύντρια του Μουσείου Αργυροτεχνίας Αγνή Δρίμτζια και κάλεσε όλους τους συμπολίτες να στηρίξουν τον Γύρο Λίμνης και να χειροκροτήσουν τους νικητές.

Τις ευχαριστίες του για τη συνδιοργάνωση των δύο εκδηλώσεων εξέφρασε προς τον Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς και το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου ο διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ηλίας Σπυριούνης. «Πέρα από το ότι ο Γύρος Λίμνης είναι ένα σημαντικό αθλητικό και τουριστικό γεγονός, τα τελευταία χρόνια έχει θεσμοθετηθεί και η Εβδομάδα Λίμνης, με πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Ελπίζω αυτή η συνεργασία να έχει συνέχεια», σημείωσε.

«Το βασικό στοιχείο που μπορεί να στηρίξει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό είναι η εκπαίδευση και καλούμε τον κόσμο να δει την έκθεση και να συμμετέχει στον Γύρο Λίμνης», σημείωσε, τέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου Γιάννης Ζωγάκης, υπενθυμίζοντας πως το Σωματείο είχε συμμετέχει στον Γύρο Λίμνης και πέρυσι, με δημιουργικά εργαστήρια για μικρά παιδιά.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη καθημερινά, εκτός Τρίτης, τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.