Ταξίδεψαν στην Ελλάδα μέσα από το βιβλίο του Λ. Πλακίδα

Ταξίδεψαν στην Ελλάδα μέσα από το βιβλίο του Λ. Πλακίδα
Friday, 20 September 2019

Ένα ταξίδι σε μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, από τις οποίες δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα Γιάννενα, αποτέλεσε η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Λευθέρη Πλακίδα, με τίτλο «Ταξιδεύοντας», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Λίμνης.

«Με φωτογραφίες και με λέξεις δημιούργησα μία θάλασσα ,στην οποία αρμενίζω όλα αυτά τα χρόνια,

προτείνοντας όσα ανακάλυπτα και προσπαθώντας να εμπνεύσω και άλλους να λύσουν τους κάβους

και να βγουν στα ανοιχτά», ανέφερε ο Λ. Πλακίδας για το βιβλίο του, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Sportbook.

Για τα συναισθήματα που τους δημιούργησε το βιβλίο, αλλά και για τη σχέση τους με τον πολυπράγμονα Λευθέρη Πλακίδα μίλησαν ο δρ. Βιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιάννης Σαΐνης, ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Γιάννης Τσίλης, οι δημοσιογράφοι Αρετή Στασινού και Μιχάλης Μερτζιανίδης, ο γκαλερίστας και διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ηλίας Σπυριούνης, και η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια.

Στο κομμάτι του αθλητικού τουρισμού εστίασε η επιχειρηματίας τουρισμού Έλσα Κεντέρη, περιγράφοντας το προφίλ όσων φτάνουν στα Γιάννενα για να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, ενώ ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του destination manager και αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης εδώ και λίγες ημέρες Σπύρου Πέγκα. Όπως ανέφερε, τα Γιάννενα έχουν αναπτύξει μόνο το 5% των δυνατοτήτων τους και, με εξαίρεση τον συνεδριακό τουρισμό, όλα τα άλλα κομμάτια έχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. «Τα Γιάννενα μπορούν να αποκτήσουν έναν διεθνή χαρακτήρα, να γίνουν μια κοσμοπολίτικη πόλη», κατέληξε.