«Μία λίμνη… χίλιοι μύθοι» στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

«Μία λίμνη… χίλιοι μύθοι» στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη
Thursday, 13 September 2018

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, ως πολιτιστικός φορέας της πόλης και υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συμμετέχει στις εκδηλώσεις, οι οποίες πλαισιώνουν το πρόγραμμα του φετινού 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

Τι σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε μια νεράιδα και σε μία «βάβω» ή σε έναν Μπεϊλέρ Μπεή και σε ένα στοιχειό; Μύθοι και θρύλοι συνδεδεμένοι από αιώνες με την Παμβώτιδα -σε έναν εικονικό γύρο της- δίνουν τις απαντήσεις.

Η πολυμορφική δράση σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων και Εκδηλώσεων της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, Βιβλιοθήκης Γνώσης και Συναισθήματος και απευθύνεται σε παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας (αριθμός περιορισμένος/με εγγραφή). Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στον ισόγειο χώρο της Βιβλιοθήκης και είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προσκαλούνται, λοιπόν, όλοι να την παρακολουθήσουν, συμμετέχοντας στα πολιτιστικά δρώμενα του 12ου Γύρου της Λίμνης, ενός θεσμού που με τον τρόπο αυτό συνδέει το παρελθόν και την τοπική παράδοση με τη σύγχρονη φυσιογνωμία της πόλης.