Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων
Wednesday, 12 December 2018

Σε μια όμορφη γιορτή, αλλά ταυτόχρονα και σε μια ουσιαστική διαδικασία ανταλλαγής απόψεων εξελίχθηκε η εκδήλωση για τους εθελοντές του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, με τίτλο «Ένα ευχαριστώ και μια υπόσχεση», που διοργάνωσαν ο Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων και η ΑΜΚΕ Limni, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, την Κυριακή, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης είχε ουσιαστικά τον χαρακτήρα της έκφρασης ευχαριστιών σε όλους εκείνους, που κάθε χρόνο βοηθούν στην προετοιμασία, την τροφοδοσία, την ασφάλεια, αλλά κυρίως σε αυτούς που δίνουν χρώμα και παλμό στη διαδρομή, ενθαρρύνοντας τους δρομείς στην προσπάθειά τους να κόψουν τον νήμα του τερματισμού στον καλύτερο δυνατό χρόνο. Στους εθελοντές, οι οποίοι είναι η ψυχή των αγώνων και κάνουν τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων να έχει μια ξεχωριστή θέση στο δρομικό κίνημα και στην καρδιά των αθλητών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός μικρού φιλμ για τον 12ο Γύρο Λίμνης, που δημιούργησε ο Κώστας Μανταλιάς, και στη συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της σε όλους τους εθελοντές, αλλά κυρίως σε αυτούς που προέρχονται  από τις τάξεις του Α.Ο. Ποσειδών, κάποιοι εκ των οποίων προσφέρουν από την πρώτη διοργάνωση έως και σήμερα. «Η καρδιά του Γύρου Λίμνης δε θα μπορούσε να χτυπάει χωρίς την τροφοδοσία των εθελοντών. Είναι το αίμα του Γύρου Λίμνης. Είναι η δύναμή του, αυτοί που δίνουν μια ξεχωριστή αξία στον αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην τεράστια συνεισφορά των εθελοντών, την οποία χαρακτήρισε  ανεκτίμητη, εστίασε και ο διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ηλίας Σπυριούνης.  «Χωρίς τους εθελοντές δε θα μπορούσαν να υπάρξουν αγώνες. Όχι γιατί δίνουν το νερό, το τζελάκι, το φρούτο στον δρομέα. Όχι γιατί του δείχνουν τον δρόμο. Ούτε γιατί φροντίζουν για την υγεία του και την ασφάλειά του. Είναι κυρίως το χαμόγελο που χαρίζουν. Είναι το χειροκρότημα. Είναι η ενθάρρυνση. Είναι το πάθος τους για τον αγώνα, για την πόλη τους. Οι δρομείς ξέρουν ότι δεν τρέχουν μόνοι. Σε μια μεγάλη διαδρομή, όπως είναι και ο Γύρος της Λίμνης, ο εθελοντής είναι το στήριγμα του δρομέα. Είναι εκείνος που ακούει. Που του λέει πόσα χιλιόμετρα απομένουν. Που το δίνει κουράγιο. Είναι η παρέα του κατά τη διάρκεια της διαδρομής. 
Και αυτή είναι η πιο σημαντική συνεισφορά του εθελοντή σε έναν αγώνα. Είμαστε τυχεροί στο Γύρο της Λίμνης, που η ποιότητα των εθελοντών, η παρουσία τους και οι υπηρεσίες τους, μνημονεύονται από τους δρομείς σε όλες τις αποστάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας στους εθελοντές ένα μεγάλο ποσοστό για τη γιγάντωση του αγώνα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας, ο οποίος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια τόσο στη διοργάνωση όσο και στον ρόλο των εθελοντών. «Ένας από τους κύριους στόχους της δημοτικής αρχής ήταν και παραμένει η εξωστρέφεια της πόλης. Και ο Γύρος Λίμνης υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον στόχο, καθώς έχει συμβάλει ουσιαστικά στο να προβληθεί η πόλη και στο να προσελκύσει επισκέπτες», ανέφερε, εκφράζοντας και αυτός τις ευχαριστίες του στους εθελοντές.

Ακολούθησε η απονομή των τιμητικών διπλωμάτων, καθώς και η παράδοση από τον Ν. Γκόλα, εκ μέρους της διοργάνωσης, ενός ειδικού φορείου στο παράρτημα Ιωαννίνων του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που αποτελεί σταθερό συμπαραστάτη του Γύρου Λίμνης, φροντίζοντας για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων. Το φορείο παρέλαβαν η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μάρθα Παπαδοπούλου και επικεφαλής των τμημάτων.

Επίσης, απονεμήθηκαν αναμνηστικά του αγώνα στο ΕΚΑΒ, την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμφιθέας, την ανοιχτή εθελοντική ομάδα Paguristas και στο Ioannina School of Music, ενώ ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν το σύνολο των εθελοντών ανέβηκαν στη σκηνή για μια αναμνηστική φωτογραφία.