Τα στεφάνια των νικητών και μια έκθεση με εικόνες της Παμβώτιδας

Τα στεφάνια των νικητών και μια έκθεση με εικόνες της Παμβώτιδας
Thursday, 12 September 2019

Με δύο δράσεις, που οργανώνονται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Ποσειδώνα Ιωαννίνων και τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, συμμετέχει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στην Εβδομάδα Λίμνης του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Λίμνη Παμβώτιδα: Διαχρονική πηγή ζωής», που θα φιλοξενείται στο Μουσείο Αργυροτεχνίας έως τις 27 Σεπτεμβρίου και θα είναι καθημερινά ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Η έκθεση περιλαμβάνει γκραβούρες από τη συλλογή του Αναστάσιου Παπασταύρου, πίνακες ζωγραφικής της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων, φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα αλλά και σύγχρονων φωτογράφων (Αιμίλιος Νέος, Μενέλαος Συκοβέλης), καθώς και φωτογραφικό υλικό του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, που αποτυπώνουν την ομορφιά της λίμνης. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.
Την ίδια μέρα, από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, οργανώνεται δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, με την καθοδήγηση υπεύθυνων από τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, να διακοσμήσουν τα στεφάνια για τους νικητές του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. Παράλληλα, μέσα από βιωματικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, θα εξοικειωθούν με τις έννοιες του οικοσυστήματος και των προστατευόμενων περιοχών, θα γνωρίσουν τα σπάνια είδη της λίμνης Παμβώτιδας και θα ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Τα υλικά παρέχονται δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2651064065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).