Για την πρωτιά και το ρεκόρ ο Μιχάλης Παρμάκης στον Γύρο Λίμνης

Για την πρωτιά και το ρεκόρ ο Μιχάλης Παρμάκης στον Γύρο Λίμνης
Saturday, 19 September 2015

Ένας από τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών, με διακρίσεις σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Δρόμων Αντοχής, θα πάρει μέρος στον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων. Ο λόγος για τον Μιχάλη Παρμάκη από την Κοζάνη, ο οποίος θα συμμετέχει στον αγώνα των 30 χλμ. γύρω από τη Λίμνη Παμβώτιδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Παρμάκης έχει τρέξει και στο παρελθόν τη διαδρομή, όντας μάλιστα ο νικητής του 3ου Γύρου Λίμνης το 2009 με χρόνο 1:42:56. Ξεκάθαρος στόχος για τον Κοζανίτη αθλητή – έστω κι αν ο ίδιος δεν το ομολογεί - θα είναι όχι μόνο η νίκη, αλλά και να καταρρίψει το ρεκόρ της  πιστοποιημένης από την IAAF/AIMS διαδρομής, που κατέχει από την περσινή χρονιά ο Γιώργος Χατζηγιάννης με 1.48.07.

«Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων είναι ένας αγώνας που έχω τρέξει και το 2009. Μάλιστα, τότε ήταν η πρώτη φορά που έτρεχα τόσα χιλιόμετρα σε αγώνα και έχει μείνει χαραγμένος στη μνήμη μου ως μια αξέχαστη εμπειρία. Ως αγώνας είναι σωστά δομημένος, με αύξηση συμμετοχών κάθε χρόνο και μακάρι και φέτος να τα πάω εξίσου καλά, όπως τότε που άρχιζα τη μετάβασή μου στον μαραθώνιο», δηλώνει στο ioanninalakerun.gr ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο Μιχάλης Παρμάκης είναι γνωστός από τις διακρίσεις του στους δρόμους αντοχής σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα το 2010 και το 2012 τερμάτισε ως 1ος Πανελληνιονίκης την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας, ενώ το 2014 και το 2015 στέφθηκε νικητής στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Παράλληλα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου, ανέβηκε κατά σειρά ετών στο βάθρο των νικητών το 2009 (3ος), 2010 (2ος) και 2011 (2ος), ενώ το 2009, τερμάτισε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου τα 10χλμ και 5χλμ. καταλαμβάνοντας αντίστοιχα την 2η και 3η θέση. Το 2010, ο αθλητής βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) ως κορυφαίος αθλητής, για την περίοδο Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2010.