Οι εκλογές δεν τους εμπόδισαν να κάνουν τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων - Εννιά Κύπριοι δρομείς στα Γιάννενα

Οι εκλογές δεν τους εμπόδισαν να κάνουν τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων - Εννιά Κύπριοι δρομείς στα Γιάννενα
Sunday, 20 September 2015

Τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, μία εβδομάδα ακριβώς πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του, έκαναν τέσσερις Κύπριοι δρομείς μεγάλων αποστάσεων, και 10 χλμ. παραλίμνιας διαδρομής έτρεξαν πέντε Κύπριες, οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Λεμεσό στα Γιάννενα.

Τα εννέα μέλη του Σωματείου Δρομέων και άλλων Αθλημάτων «Ευ Ζην» είχαν προγραμματίσει τη συμμετοχή τους στον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων εδώ και μήνες, όμως η μετάθεσή του κατά μία εβδομάδα λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, τους στέρησε τη δυνατότητα να συναγωνιστούν με εκατοντάδες άλλους δρομείς από όλη την Ελλάδα, που θα βρεθούν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στην ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Ωστόσο, η επιθυμία τους να τρέξουν γύρω από την Παμβώτιδα ήταν μεγάλη και πραγματοποίησαν το ταξίδι τους στα Γιάννενα μέσω Θεσσαλονίκης, τρέχοντας το πρωί της Κυριακής τα 30 χλμ. οι Ανδρέας Ευθυμίου, Πανίκος Αντωνίου, Άντρος  Χατζηστεφάνου και Γιαννάκης Ιωάννου, και 10 χλμ. από την περιοχή της Καστρίτσας μέχρι την Πλατεία Μαβίλη οι Δήμητρα Νικολάου, Στέλλα Αντωνίου, Χριστιάνα Ιωάννου, Μελίνα Ευθυμίου και Κρίστυ Χατζηστεφάνου. Τους δρομείς συνόδευσαν μέλη του Αθλητικού Ομίλου Ποσειδών Ιωαννίνων, που φρόντισαν για την τροφοδοσία τους και την ασφάλειά τους σε όλο το μήκος της διαδρομής.

«Είχαμε προγραμματίσει το ταξίδι εδώ και πάρα πολύ καιρό για να συμμετέχουμε στις 20 του μηνός, αλλά οι εκλογές που έχουν προκηρυχθεί, ανάγκασαν τους διοργανωτές να μετακινήσουν την ημερομηνία για τις 27.  Για εμάς ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξουμε την πτήση διότι ήταν υψηλό το κόστος. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον «Ποσειδώνα» Ιωαννίνων που μας καλοδέχθηκε, αν και ήρθαμε εκτός αγώνα. Εύχομαι να είμαστε σε θέση να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία και στον Μαραθώνιο της Λεμεσού», δήλωσε μετά το τέλος της διαδρομής τους ο πρόεδρος του «Ευ Ζην» Ανδρέας Ευθυμίου.

Εντυπωσιασμένοι από τη διαδρομή

Και οι εννέα δρομείς δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη διαδρομή γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, όπου συνάντησαν αρκετούς δρομείς που την επόμενη Κυριακή θα τρέξουν στον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων. Μάλιστα, ο κ. Ευθυμίου δε δίστασε να τη συστήσει σε όσους προετοιμάζονται για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, δίνοντας την υπόσχεση πως θα επιστρέφουν στα Γιάννενα και τα επόμενα χρόνια, εντάσσοντας τον αγώνα της πόλης στο ετήσιο πρόγραμμά τους μαζί με τον Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης και τον Μαραθώνιο στην Αθήνα.

« Η λίμνη είναι εξαιρετική. Μία πολύ ωραία διαδρομή, εξαιρετική διαδρομή στη δροσιά, στη δροσιά του βουνού, στη δροσιά των δένδρων. Εμείς την απολαύσαμε και θα είμαστε και του χρόνου εδώ και για πάρα πολλά χρόνια, διότι την εντάσσουμε στο πρόγραμμα της  προετοιμασίας του Κλασικού Μαραθωνίου. Είναι μία ιδανική διαδρομή για τους δρομείς που προετοιμάζονται για τον Κλασικό Μαραθώνιο και τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους δρομείς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ανταλλαγή αναμνηστικών

Στον τερματισμό τους στην Πλατεία Μαβίλη τους δρομείς υποδέχθηκαν η πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια και ο αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων Ηλίας Σπυριούνης, οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά τους που έστω και με αυτό τον τρόπο έτρεξαν τη διαδρομή, με την ευχή στον επετειακό 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων το 2016 να συμμετέχουν κανονικά στον αγώνα.

Από την πλευρά των Κύπριων δρομέων προσφέρθηκε ως δώρο ένα αναμνηστικό συνάντησης με έναν κλάδο ελαίας και τη μαρτυρική Μεγαλόνησο, ενώ  η πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών τους χάρισε το αναμνηστικό μετάλλιο της περσινής διοργάνωσης, φιλοτεχνημένο από τον Γιαννιώτη γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη και μπλουζάκια του Δήμου Ιωαννιτών για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, με τους Κύπριους να δηλώνουν υποστηρικτές της προσπάθειας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων θα φροντίσει για την αποστολή στους εννέα Κύπριους δρομείς της μπλούζας του Γύρου Λίμνης και του συλλεκτικού μεταλλίου, έστω κι αν δεν κατάφεραν να πάρουν μέρος στον αγώνα.

«Μια εβδομάδα πριν το Γύρο της Λίμνης, την κορύφωση όλων αυτών των ημερών και όλης αυτής της προσπάθειας, είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση που υποδεχόμαστε και φιλοξενούμε στην πόλη μας αθλητές από την Κύπρο. Με τις εκλογές βρεθήκαμε εκτός προγράμματος και αυτοί και εμείς. Παρ’ όλα αυτά, αφού το είχαν εντάξει στην προετοιμασία τους για τον Κλασικό Μαραθώνιο, έτρεξαν την διαδρομή και μας μεταφέρουν τις καλύτερες εντυπώσεις  τους, κάνοντας λόγο για μία διαδρομή πανέμορφη και ιδανική για κάποιον που θέλει να κάνει την προετοιμασία του για τον Κλασικό Μαραθώνιο, αλλά και να δοκιμάσει τις αντοχές του και τις δυνάμεις του στο 30άρι. Του χρόνου ελπίζουμε και από ό,τι βλέπω θα έχουμε περισσότερους δρομείς από την Κύπρο, παρότι μακριά, παρότι και αυτοί έχουν τις δυσκολίες τους.  Νομίζω ότι ο αθλητισμός ενώνει και μικραίνει τις αποστάσεις, φέρνοντας όλους τους ανθρώπους και τους λαούς πολύ πιο κοντά», ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ