Μεγάλο στοίχημα η συμμετοχή του κόσμου

Μεγάλο στοίχημα η συμμετοχή του κόσμου
Wednesday, 23 September 2015

Πυκνώνουν μέρα με την ημέρα τα θετικά μηνύματα για την διεξαγωγή του φετινού, 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, που, όπως όλα δείχνουν, γνωρίζει αποδοχή αντάξια των πολύχρονων προσπαθειών των ανθρώπων του Α.Ο Ποσειδών και των τοπικών αρχών και φορέων, αλλά και αντάξια της πόλης των Ιωαννίνων και των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει σε ντόπιους και επισκέπτες.

Η προσέλκυση των Ελλήνων αλλά και Κυπρίων, πρόσφατα, Μαραθωνοδρόμων, αποτελεί πλέον ένα στόχο που έχει επιτευχθεί, όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του αγώνα Ηλίας Σπυριούνης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, με τον Αντιπεριφερειάρχη για θέματα αθλητισμού Περικλή Βασιλάκη και τον αντιδήμαρχο Ιωαννίνων Νίκο Γκόλα, παρουσία της προέδρου του Α.Ο Ποσειδών Αγνής Δρίμτζια.

Ο κύριος στόχος πλέον, για τον Γύρο της Λίμνης των 30 χλμ. και τους αγώνες των 10 χλμ. και 5 χλμ. του Σαββάτου και της Κυριακής 26 – 27 Σεπτεμβρίου, αποτελεί η συμμετοχή των πολιτών, ώστε μικροί και μεγάλοι να βρεθούν δίπλα στους αθλητές και να χειροκροτήσουν την προσπάθειά τους.

«Ο πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί. Ο Γύρος Λίμνης έχει ενηλικιωθεί και εδραιωθεί στο χάρτη των δρομικών γεγονότων της χώρας και ταυτόχρονα τα Γιάννενα σαν φιλικός προορισμός.

Το δεύτερο στοίχημα για εμάς ήταν να κερδίσουμε τους φορείς. Σε ένα σημαντικό  βαθμό και αυτό το έχουμε πετύχει. Ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και αισθανόμαστε την ανάγκη να τον ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα. Δίχως υπερβολή έχει κινητοποιήσει ανθρώπους, μέσα και δομές, σε βαθμό που θεωρούμε πως ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα του ανήκει.

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει να είναι δίπλα μας από την πρώτη διοργάνωση, η Ένωση Ξενοδόχων βοηθά την όλη προσπάθεια και ο Φορέας της Λίμνης αποτελεί συνεργάτη μας σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχουν κι άλλοι που θέλουμε δίπλα μας. Ίσως δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη τη δύναμη του Γύρου Λίμνης. Με όλα όσα κάναμε φέτος, αλλά και με την ημερίδα για τον αθλητικό τουρισμό που οργανώνουμε με την Τράπεζα Ηπείρου, είμαστε σίγουροι πως θα τους κερδίσουμε.

Όμως για να μπορούμε να μιλάμε για ένα πραγματικά μεγάλο αγώνα, χρειαζόμαστε όλους τους Γιαννιώτες να είναι στους δρόμους. Αυτό είναι ίσως το μόνο που υστερούμε. Την Κυριακή το πρωί πρέπει όλοι μαζί να καλύψουμε κάθε μέτρο της διαδρομής και να δημιουργήσουμε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα, χειροκροτώντας και επιδοκιμάζοντας τους δρομείς. Μπορούμε και θα το καταφέρουμε», τόνισε ο κ. Σπυριούνης.

Αμέριστη στήριξη από Δήμο Ιωαννιτών και Περιφέρεια

Την στήριξή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών στον Α.Ο Ποσειδών για την διοργάνωση του Γύρου της Λίμνης, εξέφρασαν οι κ.κ. Βασιλάκης και Γκόλας, επισημαίνοντας την αξία αλλά και την προοπτική «ανοίγματος» της διοργάνωσης, τόσο στους άλλους νομούς της Ηπείρου, όσο και στο εξωτερικό.

«Ελπίζω ο επόμενος, επετειακός 10ος Γύρος, να είναι μια ακόμη πιο ευρύτερη προσπάθεια και να βλέπουμε όλους τους πολίτες της Ηπείρου να βγαίνουν στους δρόμους με αθλητική περιβολή. Η Περιφέρεια από την αρχή της διοργάνωσης την αγκάλιασε, βλέπω πολλά events φέτος και στέκομαι ιδιαίτερα στους αγώνες για  ΑΜΕΑ και στο “Μαμά – καρότσι”. Υπάρχει χώρος για όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Βασιλάκης.

«Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε να βοηθήσουμε  να μεγαλώσει η διοργάνωση και νομίζω το πετύχαμε, αλλά, ως γνωστόν, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ελπίζω ο επόμενος επετειακός αγώνας να είναι διεθνής, κάτι που θα κινητοποιούσε πολύ περισσότερο τους φορείς να τον στηρίξουν. Ο Γύρος της Λίμνης δείχνει πως η συνέργεια μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Προσπαθούμε να κάνουμε τα Γιάννενα αθλητικό προορισμό και αυτό απαιτεί μια πολύπλευρη προσπάθεια. Ο Α.Ο Ποσειδών είναι αρωγός σε αυτό και έτσι και εμείς θα είμαστε αρωγοί σε ότι χρειαστεί», ανέφερε ο κ. Γκόλας.

Με Χρήστο Φερεντίνο η IKEA RUNNING TEAM

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, η  ΙΚΕΑ  στηρίζει ως χορηγός τον «9ο γύρο της λίμνης Ιωαννίνων» που διοργανώνει ο αθλητικός σύλλογος Ποσειδώνας και μάλιστα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Χριστόδουλος Ζαχάρης, 200 άτομα, εργαζόμενοι και πελάτες, θα τρέξουν με την IKEA Running Team έχοντας μαζί ένα αγαπημένο ζευγάρι, τον Χρήστο Φερεντίνο και την Σοφία Παυλίδου οι οποίοι  θα τρέξουν στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων, το Σάββατο στις 18.30.

Η ΙΚΕΑ προσκαλεί όλους στο περίπτερο της στην πλατεία Μαβίλη τη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου από τη 13:00 – 20:00 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου από τις 9:00 – 16:30 για να συναντήσετε από κοντά τον Χρήστο Φερεντίνο και την Σοφία Παυλίδου και να συμμετάσχετε σε κληρώσεις για να κερδίσετε δωροκάρτες ΙΚΕΑ ή δωρεάν γεύμα στο εστιατόριο του καταστήματος ΙΚΕΑ Ιωάννινα.

Επίσης, στο περίπτερο της ΙΚΕΑ τα παιδιά μπορούν να μεταμφιεστούν με το face painting, να διασκεδάσουν με τον ξυλοπόδαρο και άλλες πολλές διαδραστικές δραστηριότητες που έχουν προγραμματίσει, για τη Παρασκευή στις 17:00 – 19:00 και το Σάββατο στις 15:00 – 18:00.