«Αγώνες Δρόμου και η συμβολή τους στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού»

«Αγώνες Δρόμου και η συμβολή τους στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού»
Thursday, 24 September 2015

Τις τεράστιες ευκαιρίες και δυνατότητες τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης που προκύπτουν από δρομικά γεγονότα, όπως ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, θα αναδείξει η ημερίδα με τίτλο «Αγώνες Δρόμου και η συμβολή τους στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού», που συνδιοργανώνουν ο ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Η ημερίδα πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Grand Serai και προσκεκλημένοι είναι ειδικοί σε θέματα οικονομίας και αθλητισμού, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τη σύνδεση των αθλητικών γεγονότων και πιο εστιασμένα των αγώνων δρόμου στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Ομιλητές θα είναι οι:

Ευάγγελος Κρητικός, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Οικονομολόγων & Στελεχών (ΠΣΑΟΣ) και Σύμβουλος Επιχειρήσεων, με θέμα: «Αθλητικά Δρώμενα και Τοπική Ανάπτυξη».

Γρηγόρης Θ. Παπανίκος, Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Οικονομολόγων & Στελεχών (ΠΣΑΟΣ), Επίτιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Στέρλιγκ, Η.Β. (University of Stirling, U.K.), με θέμα: «Η Οικονομική Επίδραση των Αγώνων Δρόμων σε Μικρές Πόλεις».

Τα βιογραφικά των ομιλητών

Ο κ. Ευάγγελος Κρητικός γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ειδίκευση στην πληροφορική. Είναι ιδρυτής και κύριος μέτοχος εταιρίας πληροφορικής που ειδικεύεται στα οικονομικά της υγείας αλλά και στον αθλητισμό (Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας Αθλητών). Το 2003 ανέλαβε την θέση του προέδρου του «ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΕ». Παρέμεινε στην θέση του προέδρου έως το 2009, ενώ από το 2006 εκτελούσε και χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου. Το διάστημα αυτό ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ από Α’ Τοπικό πρωτάθλημα Αρκαδίας ανήλθε στην Α’ Εθνική (Super Leaque) και διεκδίκησε με αξιώσεις την έξοδο του στην Ευρώπη. Επίσης διετέλεσε Οικονομικός Σύμβουλος στην ένωση Β’ και Γ’ εθνικής κατηγορίας (πρώην ΕΠΑΕ.). Ήταν τακτικό μέλος της δευτεροβάθμιας επιτροπής επιλύσεως οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ.

O κ. Γρηγόρης Παπανίκος γεννήθηκε στα Σαρδίνινα της Αιτωλοακαρνανίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Συνέχισε τις σπουδές του στον Καναδά όπου του απονεμήθηκε με διάκριση το Master of Arts (Economics) από το Πανεπιστήμιο της Οτάβας, Master of Arts (International Affairs – European Integration) από το Πανεπιστήμιο Κάρλετον και το PhD (Economics) από το Πανεπιστήμιο της Οτάβας. Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στα Πανεπιστήμια Οτάβας, Ράερσον, Γιορκ (Καναδά), Πάτρας, Κρήτης, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και ΤΕΙ Αθήνας. Είναι (ιδρυτικό) μέλος πολλών διεθνών και ελληνικών επιστημονικών εταιρειών: Ευρωπαϊκής Οικονομικής Εταιρείας (ιδρυτικό μέλος), Αμερικανικής Οικονομικής Εταιρείας, Καναδικής Οικονομικής Εταιρείας, Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθλητικής Διοίκησης (ιδρυτικό μέλος), Διεθνής Ένωση Αθλητικών Οικονομολόγων, Διεθνής Εταιρεία για την Επικοινωνία Νέων Ιδεών και Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Μάνατζερ Υγείας. Από το 1995 είναι Πρόεδρος του Αθηναϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΑΘ.ΙΝ.Ε.Ε.). Επιστημονικές μελέτες του (πάνω από 100) έχουν δημοσιευτεί σε ξένα και ελληνικά περιοδικά, όπως στο Journal of Policy Modelling, Economic Modelling, Technological Forecasting, International Journal of Social Economics, Journal of Applied Recreation Research, Studies in Comparative International Development, Public Enterprises, Archives of Economic History, Marketing Report, Διοικητική Ενημέρωση, Δημόσιος Τομέας κ.α.