Υψηλό επίπεδο υγειονομικής κάλυψης και ασφάλειας

Υψηλό επίπεδο υγειονομικής κάλυψης και ασφάλειας
Thursday, 01 October 2015

Ένα μεγάλο κομμάτι του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων αφορούσε η υγειονομική κάλυψη, η ιατρική φροντίδα και η ασφάλεια στη διάρκεια του αγώνα, με τον Αθλητικό Όμιλο Ποσειδών Ιωαννίνων να παίρνει άριστα χάρη στη βοήθεια των υποστηρικτών και ανθρώπων που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Σε διαρκή επιφυλακή με ασθενοφόρο και κατά μήκος της διαδρομής των 30 χλμ. ήταν το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, ενώ ασθενοφόρα και προσωπικό διέθεσαν το Θεραπευτήριο ΟΛΥΜΠΙΟΝ Ιωαννίνων ΑΕ και ο Όμιλος Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ.

Το κύριο βάρος της υγειονομικής κάλυψης σήκωσε και φέτος το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με 45 περίπου εθελοντές, οι οποίοι είχαν στη διάθεσή τους και τους φορητούς απινιδωτές που έχουν εγκατασταθεί στο διοικητήριο της Περιφέρειας, στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο και στα γήπεδα του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ τις υπηρεσίες τους στη διάθεση της διοργάνωσης προσέφεραν οι γιατροί Λωρέτα Ράτσικα και Καίτη Δρίμτζια, καθώς και η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών με τους γιατρούς Αθανάσιο Κιτσάκο και Κωνσταντίνο Γώτη, καθώς και μία νοσηλεύτρια.

Μεγάλη ήταν η συμβολή στον τομέα της αποκατάστασης του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων – Άρτας – Πρέβεζας – Θεσπρωτίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών. Δέκα μέλη του με επικεφαλής τον πρόεδρο Σοφοκλή Καμηνά, παρείχαν τη φροντίδα τους σε δεκάδες δρομείς, αναβαθμίζοντας το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών του Γύρου Λίμνης.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, το σύνολο της δύναμής του διέθεσε το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων που είχε τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών της Α.Δ. Ιωαννίνων, ενώ κομβικό ρόλο είχε η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Ιωαννίνων φροντίζοντας για τη διαρκή επικοινωνία των Σταθμών με το Κέντρο Ελέγχου Αγώνα. Τους δρομείς συνόδευσαν μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων και του Vespa Club, γερανοφόρο όχημα για την απομάκρυνση οχημάτων διέθεσε η Express Service, ενώ με μέσα για την οριοθέτηση και σήμανση της διαδρομής βοήθησαν η Helexpo – ΔΕΘ που διέθεσε κιγκλιδώματα, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και η Fifth Element. Για την ασφάλεια στο χώρο της πλατείας Μαβίλη φρόντισε η Boussis Security Services.

Αλυτάρχες των αγώνων 30 χλμ. και 10 χλμ. ήταν αντίστοιχα το μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Θανάσης Κωστούλας και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Ηπείρου Σταυρούλα Δραγατάκη.