Δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

Δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων
Monday, 04 September 2017

Κοινωνοί, συμμέτοχοι και υποστηρικτές του σημαντικού έργου που παρέχουν σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρία σύλλογοι και φορείς της πολύς των Ιωαννίνων μπορούν να γίνουν όλοι οι Γιαννιώτες, συμμετέχοντας στον 11ο Γύρο Λίμνης που διοργανώνεται στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου από τον ο Α.Ο Ποσειδών και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Limni.

Ο φετινός αγώνας των 5 χιλιομέτρων δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και καλεί τον κάθε πολίτη να δείξει την αλληλεγγύη του, απλά μέσω της συμμετοχής του στον αγώνα. Η εταιρία πλοήγησης και αθλητικών ρολογιών Garmin, χορηγός του αγώνα των 5 χιλιομέτρων και official time keeper του Ioannina Lake Run, προσφέρει για κάθε συμμετοχή το ποσό των 2 ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει το έργο κοινωφελών ιδρυμάτων.

Το συνολικό ποσό θα διατεθεί στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) Ιωαννίνων, στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Μέριμνα», στο παράρτημα Ιωαννίνων του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα», στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Κυψέλη» Ιωαννίνων και στο παράρτημα Ηπείρου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων. Κάθε συμμετέχοντας, με την εγγραφή του στον αγώνα, στο www.ioanninalakerun.gr ή στο Κέντρο Εγγραφών (Αβέρωφ 4), μπορεί να επιλέξει τον σύλλογο ή τον φορέα που θέλει να υποστηρίξει.

«Το οικονομικό όφελος για τους πέντε φορείς μπορεί να μην είναι τεράστιο, αλλά στόχος μας είναι να δείξουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της διοργάνωσης, σε μια εποχή που -ιδιαίτερα οι φορείς αυτοί- περνούν δύσκολα. Θέλω να καλέσω την πόλη, που πάντα μας στηρίζει και είναι κοντά μας, να συμμετέχει και να αγκαλιάσει τον Γύρο της Λίμνης για έναν ακόμη λόγο», σημείωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ηλίας Σπυριούνης.

Αρωγοί και υποστηρικτές στη διοργάνωση, για μια ακόμη χρονιά, είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών, με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Θεμάτων Γιούλα Μητροκώστα και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Νίκο Γκόλα να τονίζουν την αξία του εγχειρήματος για την ενίσχυση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, αλλά και της διοργάνωσης συνολικά για την τουριστική προβολή της περιοχής.

«Είμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, πόσο μάλλον σε αυτή την περίπτωση, που ένα μέρος των εσόδων θα διατεθούν σε φορείς που αγωνίζονται για να βοηθήσουν άτομα που βρίσκονται σε δυσμενέστερη κατάσταση από τους υπόλοιπους. Έχει μεγάλη σημασία οι πολίτες να αγκαλιάσουν αυτές τις αθλητικές δραστηριότητες, να σταθούν δίπλα στον 11ο Γύρο Λίμνης και μέσα από αυτόν, αξίζει τον κόπο, να τονίσουμε την έννοια του εθελοντισμού, της προσφοράς και της βοήθειας στον συνάνθρωπό μας», σημείωσε η κ. Μητροκώστα.

«Δεν είναι τόσο σημαντική η χρηματική αξία, αλλά η συνειδητοποίηση του τεράστιου έργου που προσφέρουν αυτοί οι φορείς. Ως δήμος θα βοηθήσουμε φέτος αυτός αγώνας να έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία και με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουμε όλοι πως, μέσω του αθλητισμού, μπορούμε να είμαστε κοινωνικά συμμέτοχοι», ανέφερε ο κ. Γκόλας, προσθέτοντας πως ο Γύρος Λίμνης αποτελεί μια διοργάνωση που αποτελεί θεσμό για την πόλη, την περιοχή και για τον δρομικό αθλητισμό της χώρας, με πολλές φιλοδοξίες για την ανάπτυξή και διεθνοποίησή του.

«Είναι μια διοργάνωση που συμφωνεί με τα πρότυπα που έχουμε θέσει ως δήμος για τις διοργανώσεις που επιθυμούμε, μια διοργάνωση που βοηθά την πόλη να δείχνει και να είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά των κοινωνικών φορέων, η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσσα Μπέγκα, η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη των ΚΔΑΠ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Μέριμνα» Αννέτα Ρήτα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Ευανθία Καρρά, ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηπείρου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Χρήστος Θέμος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Κυψέλη» Λούλα Βέρμπη έδωσαν ραντεβού με τα μέλη, τους φίλους, αλλά και όσο το δυνατόν περισσότερους Γιαννιώτες στη γραμμή της εκκίνησης του αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

«Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί βλέπω ότι αναπτύσσεται ένα άλλου είδους κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως αυτό: τρέχουν οι άνθρωποι για καλό σκοπό, για να στηρίξουν μέσα από τη δική τους ικανότητα εκείνους που δεν μπορούν, εκείνους που δυσκολεύονται», σημείωσε η κ. Μπέγκα.

«Είναι διπλή η χαρά μας γιατί κάθε χρόνο συμμετέχουμε με τα παιδιά και τους γονείς στον Γύρο της Λίμνης και φέτος γιατί είμαστε από εκείνους που θα ενισχυθούν και γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι μόνοι μας δεν μπορούμε, αλλά όλοι μαζί μπορούμε. Θα είμαστε εκεί με τα παιδιά και τους γονείς της «Μέριμνας, που βοηθά χιλιάδες οικογένειες και ελπίζω φέτος να σπάσουμε το ρεκόρ των προηγούμενων χρόνων», σημείωσε η κ. Ρήτα.

Το δικό της κάλεσμα απεύθυνε και η κ. Καρρά, εκ μέρους της «Φλόγας» που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών στη ζωή και την υγεία. «Παρακαλούμε να βρίσκονται όλοι στην πλατεία Μαβίλη το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, γιατί με τον τρόπο αυτό θα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες στα παιδιά που βρίσκονται στα νοσοκομεία», σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Θέμος, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν, ακόμη και ένα ευρώ είναι σημαντικό στον αγώνα που κάνει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων για την υποστήριξη των ατόμων με αυτισμό. «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς, για το αυτιστικό κίνημα στην Ήπειρο και στην Ελλάδα γενικότερα, η επιλογή αυτή των διοργανωτών», τόνισε.

«Την εποχή που η δραστηριότητα, η τέχνη, η διασκέδαση και η πρόσβαση θα πρέπει, όπως σε όλη την Ευρώπη, να είναι δικαίωμα όλων, εμείς χαιρόμαστε που η πόλη μας ευαισθητοποιείται ακόμη περισσότερο και θα συμμετέχουμε και εμείς σε αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή», σημείωσε, τέλος, η κ. Βέρμπη, ευχαριστώντας τους διοργανωτές και την εταιρία Garmin.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Γύρος Λίμνης έχει καθιερώσει τον Παραλίμνιο Δρόμο 1000 μ. για ΑμεΑ, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, με αφετηρία την πλατεία Μαβίλη. Πρόκειται για έναν αγώνα που στόχο έχει να συμβάλει στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και καλεί όλους τους Γιαννιώτες να βρεθούν στην παραλίμνια περιοχή και να χειροκροτήσουν τη συγκινητική προσπάθειά όσων συμμετέχουν.