Βαρύτητα στην ιατρική κάλυψη και ασφάλεια

Βαρύτητα στην ιατρική κάλυψη και ασφάλεια
Saturday, 16 September 2017

Ιδιαίτερο βάρος, για ακόμη χρονιά, δίνει η οργανωτική επιτροπή του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων στην ιατρική κάλυψη και την ασφάλεια των αγώνων, και κυρίως των 30 χλμ.

 

Σε διαρκή επιφυλακή με ασθενοφόρα στην πλατεία Μαβίλη και στο 20ο χλμ. του αγώνα, καθώς και με δικυκλιστές κατά μήκος της διαδρομής των 30 χλμ. θα είναι το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, ενώ η Α’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα διαθέσει γιατρό για άμεση αντιμετώπιση τυχόν καρδιολογικών περιστατικών. Ασθενοφόρο θα διαθέσει και το Ολύμπιον Θεραπευτήριο.

Το κύριο βάρος της υγειονομικής κάλυψης θα σηκώσει και φέτος το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με περισσότερους από 50 εθελοντές, που θα συγκροτήσουν ποδηλατικές, μηχανοκίνητες και σταθερές ομάδες καλύπτοντας όλο το μήκος της διαδρομής. Στον τερματισμό θα στηθεί ένα πλήρως οργανωμένο ιατρείο.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, το σύνολο σχεδόν της δύναμής του θα ενεργοποιήσει για τις ανάγκες του αγώνα το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, που θα έχει τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και άλλων αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ενώ θα γίνει χρήση και δύο γερανοφόρων οχημάτων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων και φέτος θα διαθέσει όχημα για την περισυλλογή των αθλητών που εγκαταλείπουν τον αγώνα των 30 χλμ., ενώ μίνι βαν θα διαθέσει και ο Σύλλογος Tae Kwon Do «Δίας».

Κομβικό είναι ο ρόλος της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Ιωαννίνων, που θα φροντίσει για τη διαρκή επικοινωνία των Σταθμών με το Κέντρο Ελέγχου Αγώνα, ενώ τους δρομείς θα συνοδεύσουν μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων, φροντίζοντας και για τη μεταφορά των επίσημων φωτογράφων.