Η εκκίνηση μιας νέας εποχής o 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

Η εκκίνηση μιας νέας εποχής o 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων
Friday, 21 September 2018

Το μήνυμα ότι ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων μπορεί και πρέπει να γίνει η ουσιαστική εκκίνηση μιας νέας εποχής για τη διοργάνωση, έστειλε ο γενικός διευθυντής των αγώνων Ηλίας Σπυριούνης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ένα 24ωρο πριν οι αθλητές βρεθούν στην αφετηρία.

Ο κ. Σπυριούνης επέλεξε να σταθεί στην ουσία και το μήνυμα της διοργάνωσης, που φέτος είναι πιο δυνατή από ποτέ, καθώς συνολικά αναμένεται ο αριθμός όσων θα τρέξουν το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου στον Γύρο Λίμνης των 30 χλμ., στους αγώνες των 10 και των 5 χλμ., καθώς και στους παράλληλους δρόμους Family Run, Μαμά-Καρότσι και στον παραλίμνιο δρόμο για ΑμεΑ, θα προσεγγίσει τους 3.000.

«Ο Γύρος Λίμνης αρχίζει να αποκτά τις πραγματικές του διαστάσεις και να μετατρέπεται σε αυτό, που πάντα πιστεύαμε ότι είναι. Η μεγάλη ευκαιρία των Ιωαννίνων. Η τέλεια αλχημική συνταγή, που δίνει στην πόλη μας, με την πολυπρισματική ταυτότητα, την ευκαιρία να αξιοποιήσει απόλυτα το δυναμικό της. Ο Γύρος της Λίμνης μετατρέπεται σε ένα νέο σύμβολο, ικανό να μαγνητίσει ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Και άπαξ και βρεθούν στα Ιωάννινα,  ξέρουμε ότι όλα τα άλλα είναι απλά. Το χωνευτήρι των πολιτισμών, η φύση με τα δώρα της, η πόλη με την ενέργεια και το δυναμισμό της, όλα θα συνεργήσουν για να συνεπάρουν τον επισκέπτη μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σπυριούνης και πρόσθεσε πως ο Γύρος Λίμνης πρέπει να καταστεί κοινό όραμα του κάθε φορέα, του κάθε επαγγελματία, του κάθε πολίτη.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές, την ψυχή του Γύρου Λίμνης, όπως τους χαρακτήρισε, όσους φροντίζουν για την υγειονομική κάλυψη και την ασφάλεια των αγώνων, όσους συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση των παράλληλων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Εβδομάδας Λίμνης και τη Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συνεργασία στη δημιουργία ενός μοναδικού μεταλλίου, τους χορηγούς και φυσικά τους συνδιοργανωτές Δήμο Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου.

Πάγια και διαρκή επένδυση για την Περιφέρεια Ηπείρου χαρακτήρισε τον αθλητικό τουρισμό, στον οποίο συμβάλλει καταλυτικά και ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης. «Στηρίζουμε τον Γύρο της Λίμνης, ο οποίος διεξάγεται στην Παμβώτιδα, που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή μας. Πρόκειται για μια εξαιρετική εκδήλωση, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την άποψη ότι έχει γίνει συνείδηση σε όλους ότι ο Γύρος Λίμνης αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τον τόπο, διατύπωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας, συμπληρώνοντας πως πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. «Για 12 χρόνια ο Γύρος Λίμνης διαφημίζει την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, με συνεχώς αυξανόμενα αποτελέσματα. Αυτό θέλουμε να το ακολουθήσουν κι άλλοι, ώστε να αυξηθεί ο αθλητικός τουρισμός, να δώσουμε ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο να γνωρίσει τη μοναδικότητα της περιοχής. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί πρότυπο και γιατί καταφέρνει να έχει στο πλευρό της τον μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών από κάθε άλλη, ενώ αποδεικνύει πόσο σπουδαία αποτελέσματα φέρνει η συνεργασία. Τα μεγάλα γεγονότα απαιτούν συνεργασίες και για εμάς αυτό αποτελεί κουλτούρα», σημείωσε.

Για ένα μεγάλο αθλητικό event έκανε λόγο από την πλευρά του ο  υπεύθυνος Media & Επικοινωνίας της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. Αντώνης Χατζηγεωργίου, τονίζοντας ότι η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, ως μεγάλος χορηγός, μοιράστηκε ένα κοινό όραμα με τους διοργανωτές, καταφέρνοντας από κοινού ο Γύρος Λίμνης να είναι το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός των Ιωαννίνων. «Η Βίκος Α.Ε., έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον καταναλωτή και κυρίως την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, δε θα μπορούσε να μη συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και να έρθουν ακόμη καλύτερες και μεγαλύτερες διοργανώσεις», υπογράμμισε.

Ένα αγώνα θεσμό για την πόλη χαρακτήρισε τον Γύρο Λίμνης ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» Δημήτρης Τζίμας, τονίζοντας ότι προβάλλει την πόλη και το σήμα κατατεθέν της, τη λίμνη Παμβώτιδα, ενώ στάθηκε και στη μεγάλη και πολύμηνη προσπάθεια των διοργανωτών και των χορηγών για να ανεβαίνει η διοργάνωση κάθε χρόνο ένα επίπεδο παραπάνω. «Ο Γύρος Λίμνης περιλαμβάνει δράσεις, που δεν περιορίζονται μόνο στον αγώνα των 30 χλμ., όπως είναι και το Family Run, στο οποίο είναι χορηγός η Πίνδος. Έναν αγώνα, ο οποίος απευθύνεται σε οικογένειες, εκεί που απευθύνονται και τα προϊόντα μας. Φέτος, είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την “Πίνδο”, καθώς κλείνουμε 60 χρόνια συνεχούς και ανοδικής λειτουργίας, Να ευχηθώ και στο Ioannina Lake Run να φτάσει όχι μόνο τα 60, αλλά και τα 100», ανέφερε.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Μετά την… προθέρμανση «Στους Δρόμους του Περάματος» και της Εβδομάδας Λίμνης, αυτό το Σαββατοκύριακο ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων κορυφώνεται με ένα διήμερο πλούσιο σε αγωνιστική δράση.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, θα οργανωθεί ο Παραλίμνιος Δρόμος 1000μ. για ΑμεΑ. Μισή ώρα αργότερα θα γίνει το Family Run 1000 μ. με χορηγό την «Πίνδο» και στις 6 θα δοθεί η εκκίνηση του Παραλίμνιου Δρόμου «Μαμά –Καρότσι», με χορηγό τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», που θα κληρώσει και δώρα στις συμμετέχουσες. Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με τον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ., που εντάσσεται στην πανευρωπαϊκή σειρά αγώνων Garmin Run Series, και το Barilla Pasta Party.

Η αυλαία θα πέσει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου με τον Γύρο Λίμνης των 30 χλμ. στην παραλίμνια διαδρομή περιμετρικά της Παμβώτιδας, που φέτος αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, καθώς ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή μερικοί από τους κορυφαίους δρομείς της χώρας, λόγω και των χρηματικών επάθλων με αθλοθέτη την Τράπεζα Ηπείρου, ενώ θα υπάρχουν και πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί.

Νωρίτερα, στις 7 το πρωί, θα δοθεί η εκκίνηση του Δυναμικού Βαδίσματος στη διαδρομή των 30 χλμ. και στις 8.50 το πρωί του Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. Στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει η απονομή μεταλλίων στους νικητές.