Ένα ακόμη συλλεκτικό μετάλλιο για τους δρομείς του Γύρου Λίμνης

Ένα ακόμη συλλεκτικό μετάλλιο για τους δρομείς του Γύρου Λίμνης
Friday, 06 September 2019

Ένα ακόμη συλλεκτικό μετάλλιο, ένα μικρό έργο τέχνης ως ενθύμιο για τη συμμετοχή τους ή τη διάκρισή τους, στον 13ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, θα αποκτήσουν όλοι όσοι λάβουν μέρος τους αγώνες των 30, 10 και 5 χλμ., καθώς και στον παραλίμνιο δρόμο για ΑμεΑ.

Λίγες μόνο ημέρες πριν τη φετινή μεγάλη διοργάνωση του Ioannina Lake Run, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, που αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ συμμετοχών, καθώς περισσότεροι από 3.000 δρομείς θα λάβουν θέση στην εκκίνηση, οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία.
Το συλλεκτικό φετινό μετάλλιο, δημιούργημα της Δώρας Πέτσα, φοιτήτριας του Εργαστηρίου Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με υπεύθυνο καθηγητή τον γλύπτη Χρήστο Σκαλκώτο, θα αποτελεί μια ακόμη έκπληξη και ένα επιπλέον κίνητρο για όλους, ώστε να τρέξουν στην πιο όμορφη διαδρομή της Ελλάδας.
«Νομίζω ότι θα κάνουμε τον καλύτερο αγώνα ως σήμερα. Συνεχίζουμε την παράδοση των εικαστικών μεταλλίων», σημείωσε ο γενικός διευθυντής του αγώνα Ηλίας Σπυριούνης, υπενθυμίζοντας τη σειρά μεταλλίων με θέμα τους Δρομείς που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, το μετάλλιο με επίκεντρο τον κορμοράνο που φιλοτέχνησε ο Χρήστος Σκαλκώτος και το μετάλλιο του 2018, που φιλοτεχνήθηκε από τον φοιτητή του Εργαστηρίου Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βαγγέλη Χαλκιά, ως αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως έγινε και φέτος.
«Μετά από πολύ σκέψη έχουμε αποφασίσει να δίνουμε το μετάλλιο σε όλους τους αγώνες, σε όλες τις κατηγορίες. Θέλουμε κάποιος να παίρνει εκτός από το μετάλλιο, ένα αντικείμενο τέχνης», συμπλήρωσε ο κ. Σπυριούνης, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός είναι περιορισμένος και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς εικαστικούς. «Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει κάποιος μετάλλιο, είναι να δηλώσει συμμετοχή», σημείωσε.
Χαρούμενη που χιλιάδες δρομείς θα κρεμάσουν στο λαιμό τους τη δική της δημιουργία, δήλωσε η Δώρα Πέτσα, σημειώνοντας πως η διαδικασία έρευνας πάνω στο θέμα των μεταλλίων ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. «Το αποτέλεσμα είναι λιτό και συμβολικό. Με λιτό τρόπο παρουσιάζονται ο δρομέας και η λίμνη», ανέφερε.
«Πιστεύω ότι το φετινό μετάλλιο θα αρέσει πολύ σε όσους τερματίσουν και το αποκτήσουν», ανέφερε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Χρήστος Σκαλκώτος, ο οποίος ευχαρίστησε τη διοργάνωση για τη σταθερή επιλογή της να αναζητά λύσεις, που αναδεικνύουν την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη συνέργεια της πανεπιστημιακής κοινότητας με την πόλη.
«Ο Γύρος της Λίμνης έχει εξελιχθεί σε κάτι σημαντικό και αριθμητικά και ποιοτικά. Η σκέψη μας ήταν να ανταποκριθούμε ποιοτικά σε κάτι που εξελίσσεται εδώ και 13 χρόνια και αποτελεί θεσμό. Ευχαριστώ τους διοργανωτές που μας εμπιστεύθηκαν και τους φοιτητές που ανταποκρίθηκαν. Δεν είναι μια απλή διαδικασία, είναι ένα συλλεκτικό μετάλλιο, με απολύτως εικαστικά χαρακτηριστικά. Ελπίζω και επιθυμώ αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί, γιατί το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον», τόνισε.