Σκυτάλη στη συνεργασία στα Ιωάννινα! Παράλληλη διεξαγωγή των Street Relays και του Ioannina Lake Run!

Σκυτάλη στη συνεργασία στα Ιωάννινα! Παράλληλη διεξαγωγή των Street Relays και του Ioannina Lake Run!
Friday, 18 July 2014

Το δρομικό κίνημα ενώνει, δεν χωρίζει, δημιουργεί φιλίες και συνεργασίες. Υπό αυτό το πρίσμα το “Ioannina Street Relays” που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 20-21 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί παράλληλα με τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων (Lake Run), που διοργανώνεται για 8η φορά φέτος από τον Αθλητικό Όμιλο Ποσειδώνα, σε μια μοναδική στιγμή συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Μιλώντας για αυτή τη μοναδική… συνεύρεση δύο αθλητικών γεγονότων που θα διεξαχθούν παράλληλα, ο πρόεδρος του Ποσειδώνα Ιωαννίνων, Ηλίας Σπυριούνης τόνισε: “Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από το 2007 που ο Αθλητικός Όμιλος «Ποσειδών» Ιωαννίνων έκανε τον πρώτο γύρο λίμνης. Ένας αγώνας που έχει καθιερωθεί πανελληνίως. Ο πρώτος στόχος μας ήταν η προστασία και η διάσωση της λίμνης Παμβώτιδας και σαν μήνυμα θέλαμε να περάσουμε στους μικρούς μας αθλητές τη διά βίου άθληση. Να μπορούν δηλαδή να βλέπουν μεγαλύτερα άτομα ηλικίας και τους γονείς τους να συνεχίζουν να αθλούνται με ένα διαφορετικό τρόπο και εύκολο. Στόχος μας είναι τα 30 χιλιόμετρα γύρω από την Παμβώτιδα, που πλέον έχουν και διεθνή πιστοποίηση, να γίνουν τα πιο διάσημα 30 χιλιόμετρα, σε μία λίμνη απίστευτου φυσικού κάλλους, και να μπορούν να προσελκύουν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Είμαστε μέσα στην κρίση. Μεγάλη δύναμη του Ποσειδώνα είναι οι 200 μέχρι σήμερα εθελοντές και φέτος πιστεύω ότι θα διπλασιαστεί ο αριθμός τους”.

Ο Λευθέρης Πλακίδας, διευθυντής των “Street Relays” τόνισε από την πλευρά του πως “οι σκυταλοδρομίες δρόμου είναι ένας θεσμός ο οποίος ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό. Γίνεται σε πάρα πολλές πόλεις στην Ελλάδα, είναι ένας πανελλήνιος θεσμός. Η ιδέα είναι ότι ανοίγουμε το δρομικό κίνημα σε όλες τις ηλικίες, δηλαδή εκείνος που δεν θα μπορούσε να τρέξει πέντε και δέκα χιλιόμετρα ή μαραθώνιο, του λέμε «το ατομικό αγώνισμα γίνεται ομαδικό. Έλα φτιάξε μία ομάδα, μία τετράδα και έλα τρέξε τα 2,5 χλμ που σου αναλογούν» στην στροφή αυτή των 2,5 χιλιομέτρων. Συνήθως γίνεται σε επιλεγμένα σημεία, όπως τώρα εδώ στα Ιωάννινα, στην Ακτή Μιαούλη, που είναι παραλίμνιος δρόμος με πάρα πολύ ωραίες εικόνες. Η ιδέα είναι ότι τέσσερις δρομείς τρέχουν από 2,5 χιλιόμετρα, σύνολο δηλαδή δέκα χιλιόμετρα. Η ιστορία της αλλαγής της σκυτάλης είναι η σκυτάλη έχει τη σχέση της συνεργασίας”.