Μια δρομική επανάσταση ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

Μια δρομική επανάσταση ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων
Thursday, 19 September 2019

Τα… καλά τους για να υποδεχθούν δεκάδες εκατοντάδες δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και το εξωτερικό, έχουν φορέσει τα Γιάννενα, με την αντίστροφη μέτρηση για τον 13ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων να έχει ξεκινήσει.

Η επίσημη έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, με μια τελετή στην πλατεία Μαβίλη, εκεί όπου το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου θα χτυπά η καρδιά του δρομικού κινήματος με αγώνες για όλους. Από την απαιτητική διαδρομή των 30 χλμ. περιμετρικά της Παμβώτιδας και τα 10 χλμ. την Κυριακή μέχρι τα 5 χλμ., το Family Run, τον Παραλίμνιο Δρόμο για ΑμεΑ και το Μαμά- Καρότσι το απόγευμα του Σαββάτου.

Ως μια δρομική επανάσταση χαρακτήρισε τον Γύρο Λίμνης ο διευθυντής της διοργάνωσης Ηλίας Σπυριούνης, στο πλαίσιο της κεντρικής συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο ΟΑΣΙΣ, όπου θα φιλοξενηθεί το βράδυ του Σαββάτου το Melissa Pasta Party.

«Ο Γύρος Λίμνης είναι μία δρομική επανάσταση, γιατί έχει καταφέρει να βάλει στο δρομικό καλεντάρι τα Ιωάννινα, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Κατά τον 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, όταν έγινε το rebranding με νέο σήμα, νέο σλόγκαν και νέα, ανανεωμένη ομάδα, η διοργάνωση επανασυστήθηκε στο κοινό, με στόχο ο Γύρος Λίμνης, κλείνοντας τα 15 του χρόνια το 2021, που είναι επετειακό έτος για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, να γίνει ο επίσημος δρόμος 30 χλμ. της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά και μοιράστηκε τη χαρά και την ικανοποίηση όλης της ομάδας του Γύρου Λίμνης, γιατί «το κοινό όραμά τους αγκαλιάζεται από όλη την πόλη, αντέχει στο χρόνο, πραγματοποιείται και εξελίσσεται».

Ο κ. Σπυριούνης στάθηκε στη σημαντική υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ ευχαρίστησε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, αθλητικούς συλλόγους και ομάδες και φυσικά το μεγάλο κεφάλαιο του Ioannina Lake Run, που είναι οι εθελοντές του. Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί και στη σημαντική συμβολή των χορηγών, κάποιοι εκ των οποίων έχουν μια διαχρονική σχέση με το Γύρο Λίμνης, ενώ νέοι προστίθενται κάθε χρόνο.

Στο ξεκίνημα της προσπάθειας θέλησε να επιστρέψει η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια, μην κρύβοντας τη συγκίνησή της. «Αυτό που κάνει τον Γύρο Λίμνης διαφορετικό, είναι οι άνθρωποι. Ξεκινήσαμε με ένα όραμα και ρομαντισμό, καταφέρνοντας να μεγαλώσουμε αυτή την οικογένεια πάρα πολύ. Πλέον δεν είμαστε μόνο οι άνθρωποι του Ποσειδώνα, αλλά πλέον έχουμε φίλους και συνεργάτες από όλη την Ελλάδα», τόνισε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο 13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων θα είναι ξεχωριστός.

Τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές του Γύρου Λίμνης εξέφρασε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, κάνοντας λόγο όχι μόνο για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, αλλά για έναν θεσμό, «που οφείλουν όλοι να κάνουν το καλύτερο για να γίνει αγώνας αναφοράς για όλη τη χώρα, έχοντας ως αφετηρία και ως άξονα την Παμβώτιδα». Ο κ. Ελισάφ σημείωσε τη σημαντική συμβολή του δήμου στη διοργάνωση, θέτοντας σε πλήρη ενεργοποίηση όλες τις υπηρεσίες του δήμου, ενώ ευχαρίστησε τους χορηγούς και κάλεσε όλους τους φορείς της πόλης να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση. «Ο Δήμος θα σταθεί αρωγός σε όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, που βάζουν την πόλη μας στο προσκήνιο και που βοηθούν και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας», κατέληξε.

Για έναν θεσμό για την πόλη των Ιωαννίνων μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, εστιάζοντας στην εξέλιξη του αγώνα. «Όταν ξεκίνησε με 200 συμμετοχές και σήμερα έχει 3.500, όταν αυτή τη διαδρομή την έκαναν μόνο Γιαννιώτες και πλέον έχουμε δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αντιλαμβανόμαστε την εμβέλεια του Γύρου Λίμνης και τη χρησιμότητά του για την περιοχή. Όχι μόνο γιατί φέρνει κόσμο από άλλες περιοχές, αλλά γιατί αναδεικνύει το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης, που δεν είναι άλλο από τη λίμνη», υπογράμμισε και κάλεσε όλους να συμμετέχουν.

Μια μεγάλη οικογένεια χορηγών και υποστηρικτών

Άρρηκτο κομμάτι του Γύρου Λίμνης είναι ο μεγάλος χορηγός Βίκος Α.Ε., καθώς είναι στο πλευρό της διοργάνωσης από το ξεκίνημά της πριν 13 χρόνια. Για ένα μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό event μίλησε ο Media & Communication Manager της Βίκος Α.Ε. Αντώνης Χατζηγεωργίου, ο οποίος εστίασε στην εξέλιξη του αγώνα. «Η Βίκος Α.Ε. και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος δε θα μπορούσαν να μη συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, όχι μόνο ως ένας χορηγός, αλλά ως ένας συνεργάτης ανθρώπων, που θέλουν να πάνε μπροστά τα Γιάννενα και να αναδείξουν το σύμβολό τους, τη λίμνη», ανέφερε και σημείωσε τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του Γύρου Λίμνης.

Με αναβαθμισμένο ρόλο στηρίζει φέτος τη διοργάνωση ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος», καθώς είναι επίσημος χορηγός του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. «Η Πίνδος, έχοντας γνώμονα την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, δηλώνει παρών σε όλα τα αθλητικά δρώμενα στην πόλη και βοηθά με κάθε τρόπο. Τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα, που παράγονται στην “Πίνδο”, είναι καθημερινά στο διαιτολόγιο όλων των αθλητών, επομένως η σχέση μας με την άθληση είναι πολύ στενή», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Α.Π.Σ.Ι «Πίνδος» Δημήτρης Τζίμας.

Στην οικογένεια των χορηγών και υποστηρικτών του Γύρου Λίμνης εντάχθηκε από φέτος και η bwin, με την Sponsorship manager Μαρία Κούρταλη να εκφράζει τη χαρά της για τη συνεργασία. Η bwin στηρίζει σταθερά τον αθλητισμό, χορηγώντας διοργανώσεις όπως η Euroleague Basketaball, αλλά και μεμονωμένους αθλητές μέσα από το πρόγραμμα “Στηρίζουμε τη νέα γενιά Ελλήνων Ολυμπιονικών”, βοηθώντας αθλητές, που έχουν όνειρο να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Παράλληλα, στηρίζει αθλητικές διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα», τόνισε και εξέφρασε επίσης τη χαρά της για το ότι η bwin running team θα αγωνιστεί και στα Γιάννενα. «Ανυπομονούμε να τρέξουμε στην ωραιότερη διαδρομή της Ελλάδας γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα και να ζήσουμε την εμπειρία του Ioannina Lake Run», κατέληξε η κ. Κούρταλη.

Αθλοθέτης και του φετινού αγώνα, για τρίτη συνεχή χρονιά, είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η οποία θα απονείμει χρηματικά βραβεία στους τρεις πρώτους και τις τρεις πρώτες του αγώνα των 30 χλμ. Ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Βουγιούκας τόνισε πως η Τράπεζα Ηπείρου, ως τράπεζα των Ηπειρωτών, στηρίζει την κοινωνία και το αθλητικό ιδεώδες. «Η Τράπεζα Ηπείρου βρίσκεται κοντά στην κοινωνία και στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες», τόνισε και έδωσε ραντεβού την Κυριακή στις απονομές.

Ο κ. Σπυριούνης ευχαρίστησε, ακόμη, τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», που είναι χορηγός στο Μαμά – Καρότσι, τη Garmin, την εταιρεία αθλητικών Saucony, την ΚΙΑ Autolinea, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και την εταιρεία WAPP, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, που είναι ένας από τους νέους χορηγούς, με την Amstel Free. Τέλος, ευχαρίστησε τους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ και NOVA, καθώς και όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.