«Πιλότος» για την επανέναρξη του δρομικού αθλητισμού το Ioannina Lake Run

«Πιλότος» για την επανέναρξη του δρομικού αθλητισμού το Ioannina Lake Run
Thursday, 17 September 2020

Διαφορετικό από πολλές απόψεις θα είναι το φετινό Ioannina Lake Run, που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου, καθώς δε θα έχει τη μαζικότητα και τον γιορτινό χαρακτήρα των προηγούμενων χρόνων, αλλά στο επίκεντρο θα βρεθεί η τήρηση των υγειονομικών μέτρων που επιβάλλουν οι συνθήκες των καιρών.

Στη διαφορετικότητα του αγώνα στάθηκε και ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα και έχουν γίνει οι αναγκαίες προσαρμογές, που εγγυώνται την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, δρομέων και εθελοντών.
«Φέτος, δε θα κάνουμε νέο ρεκόρ συμμετοχών, το Ioannina Lake Run δε θα έχει τον φεστιβαλικό χαρακτήρα των προηγούμενων, δε θα έχει τη λάμψη που σίγουρα όλοι θα θέλαμε. Εγγυόμαστε, όμως, ότι ο αγώνας αυτός θα είναι ο ασφαλέστερος για όλους τους συμμετέχοντες, γιατί αυτό είναι το μοναδικό ζητούμενο στις μέρες μας», τόνισε χαρακτηριστικά. «Το τολμάμε γιατί έχουμε μια εμπειρία 14 χρόνων με απόλυτα επιτυχημένες κατά κοινή ομολογία διοργανώσεις», συνέχισε, ενώ ως επιπλέον λόγους παρέθεσε τη στήριξη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τη βοήθεια της οποίας καταρτίστηκε και θα εφαρμοστεί ένα άρτιο Υγειονομικό Πρωτόκολλο, την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού, του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας, αλλά και των 250 «ετοιμοπόλεμων», όπως τους χαρακτήρισε, εθελοντών.
«Το τολμάμε, όμως, και γιατί έχουμε μαζί μας όλοι την δρομική κοινότητα, χορηγούς και υποστηρικτές, οι οποίοι εκτιμούμε πως μας στηρίζουν όχι μόνο χάρη στην έως τώρα συνεργασία μας, αλλά και γιατί βλέπουν ότι, αφού ξεπεράσουμε τη φετινή δύσκολη χρονιά για όλους, ανοίγονται νέες προοπτικές και το Ioannina Lake Run θα εδραιωθεί ως ένα κορυφαίο δρομικό γεγονός», υπογράμμισε ο κ. Σπυριούνης, λέγοντας ότι φέτος όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα πάνω στο Ioannina Lake Run, καθώς είναι ο πρώτος ουσιαστικά μαζικός αγώνας δρόμου που γίνεται την περίοδο της πανδημίας. Και σε συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βάλαμε ως στόχο ο αγώνας των Ιωαννίνων να αποτελέσει πιλότο για την πραγματική επανέναρξη του δρομικού αθλητισμού.
Τέλος, αναφέρθηκε και στη virtual version του Ioannina Lake Run, που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους δεν κατάφεραν να έχουν φυσική παρουσία, να τρέξουν «εικονικά» στις διαδρομές του αγώνα, ενισχύοντας, παράλληλα, και το έργο της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη και της Πανηπειρωτικής Ένωσης για τον Νεανικό Διαβήτη.

Πολύπλευρη στήριξη από Δήμο Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου
Συνδιοργανωτές του 14ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων είναι ο Δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου, που στηρίζουν πολύπλευρα τη διοργάνωση και αντιλαμβάνονται ότι η επιτυχία της μπορεί να «ξεκλειδώσει» και άλλες δραστηριότητες που προβάλλουν την περιοχή και στηρίζουν την τοπική οικονομία.
Για έναν από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς στην πόλη, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για τις άοκνες προσπάθειές τους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πολύ περισσότερο φέτος, που είμαστε αναγκασμένοι οι αγώνες να γίνουν με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. «Έχει σημασία σήμερα να μπορούμε να συνεχίσουμε με μια νέα κανονικότητα τη ζωή μας. Ο αγώνας αυτός υπενθυμίζει ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε, κάτω από αυτές τις πολύ δύσκολες και πιεστικές συνθήκες, έως έναν βαθμό κανονικά τη ζωή μας. Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός. Ως δημοτική αρχή είχαμε άψογη συνεργασία και θα κάνουμε και τις επόμενες ημέρες το καλύτερο που μπορούμε ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί κάτω από τις καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες», τόνισε χαρακτηριστικά, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα και σε όλες τις μελλοντικές προσπάθειες.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης, ο οποίος είπε πως μπορεί η φετινή διοργάνωση να μην έχει το πλήθος των συμμετοχών και των παράλληλων δράσεων των προηγούμενων ετών, αλλά είναι σημαντικό ότι διοργανώνεται. «Η διοργανώτρια αρχή έχει δώσει μεγάλη σημασία στο κομμάτι των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ως Περιφέρεια στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Αυτό πρέπει να μείνει ως αποτύπωμα, ότι θα πρέπει να ξαναδούμε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Τις έχουμε μεγάλη ανάγκη, έστω και με αυτή τη μορφή», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Τις ευχαριστίες της στην Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών εξέφρασε η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια, η οποία δεν έκρυψε ότι υπήρξε προβληματισμός για τη διοργάνωση του αγώνα υπό αυτές τις συνθήκες. «Ο προβληματισμός ήταν μεγάλος, ωστόσο η απόφαση ήταν μονόδρομος, γιατί οφείλουμε να βάλουμε τη ζωή μας σε καινούριες βάσεις. Οφείλουμε να συνεχίσουμε την κανονικότητα που ένας ιός μας αφαίρεσε. Το μεγάλο στοίχημα είναι να γίνει ο αγώνας με όλες τις προδιαγραφές που θα διασφαλίσουν την ομαλότητα, την κανονικότητα και πάνω απ’ όλα την ασφάλεια των δρομέων και των εθελοντών. Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι όταν τα πρωτόκολλα τηρούνται, κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω και θα την πάρουμε με όποιος όρους μας βάζει η πολιτεία», τόνισε.