2007-2021: 15 ΧΡΟΝΙΑ IOANNINA LAKE RUN | Το success story των δρομικών events της χώρας

2007-2021:  15 ΧΡΟΝΙΑ IOANNINA LAKE RUN       |  Το success story των δρομικών events της χώρας
Friday, 10 September 2021

2007-2021. Μια πορεία 15 χρόνων. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε το 2007 και συνεχίζεται δυναμικά.

Ο Γύρος Λίμνης φάνηκε από την αρχή ότι έχει τις προδιαγραφές να γίνει ένας ξεχωριστός αγώνας δρόμου, ικανός να σταθεί δίπλα σε μεγάλες διοργανώσεις της χώρας. Γρήγορα στάθηκε στα πόδια του, άρχισε να μεγαλώνει, ανδρώθηκε και κάποια στιγμή έγινε και Ioannina Lake Run. Όχι για λόγους ξενομανίας, αλλά γιατί προσέλκυσε δρομείς από το εξωτερικό, με την περαιτέρω διεθνοποίησή του να αποτελεί το ανοιχτό στοίχημα των διοργανωτών στη μετά-covid εποχή.

Το Ioannina Lake Run θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το success story των δρομικών events της χώρας. Με την επιτυχία του να μη μετριέται μόνο σε αριθμό συμμετοχών, στοιχεία δημοσιότητας, προσέλκυση χορηγών, θετική επίδραση στην τοπική οικονομία κ.λπ. Η επιτυχία του αποτελεί συνώνυμο της ευτυχίας και αντανακλά κατά βάση στον ιδιαίτερα υψηλό βαθμό ικανοποίησης των συμμετεχόντων, όπως αυτός καταγράφηκε στην έρευνα για το «αποτύπωμα» του Γύρου Λίμνης, αλλά και στη «δίψα» πολλών ακόμη ανθρώπων να συμμετέχουν, να γίνουν μέρος της διοργάνωσης. Είτε αναφερόμαστε σε εθελοντές, που συνεισφέρουν ποικιλοτρόπως, είτε σε επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες, μέσα από τον θεσμό Lake Run Proud Partner, γίνονται «υπερήφανοι υποστηρικτές» του Γύρου Λίμνης και υποδέχονται τους δρομείς, προσφέροντας εκπτώσεις για αγορές και υπηρεσίες.

Το στοιχείο που έκανε το Ioannina Lake Run να ξεχωρίσει, ήταν ότι πρόκειται για έναν αγώνα που στο επίκεντρό του έχει τον αθλητή και φόντο τη λίμνη Παμβώτιδα. Η ομορφιά του τοπίου, η επίπεδη διαδρομή των 30 χλμ., ο χρόνος διεξαγωγής του αγώνα πριν τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, οι γεμάτοι ενέργεια εθελοντές, οι παράλληλες αγωνιστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα συλλεκτικά μετάλλια, η πλούσια τροφοδοσία, οι γενναίες παροχές προς όλους τους συμμετέχοντες, η αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, η διασύνδεσή του με το Πανεπιστήμιο μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που έκαναν τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων να μπει στις καρδιές των δρομέων. Κι αυτοί είναι οι λόγοι που έχει σταθερούς φίλους, οι οποίοι δεν παραλείπουν να τον βάζουν στο αγωνιστικό τους καλεντάρι κάθε χρόνο, ενώ νέοι δρομείς προστίθενται χρονιά με τη χρονιά σε όσους θέλουν να τρέξουν στη λίμνη των Ιωαννίνων, στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας. Και όσοι δεν το έχουν κάνει, σίγουρα θα το κάνουν τα επόμενα χρόνια, γιατί… If you run, you must Lake Run.

Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων αποτελεί πλέον έναν από τους κλασικούς αγώνες δρόμου της χώρας, καθώς ελάχιστες είναι οι αντίστοιχες διοργανώσεις με ιστορία 15 χρόνων και αδιάλειπτη παρουσία. Και δεν μπορεί φυσικά να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ήταν από τους ελάχιστους αγώνες, που διοργανώθηκαν το 2020, χρονιά που η πανδημία της covid-19 άφησε ισχυρό το αποτύπωμά της.

Αυτό που επίσης αξίζει κάποιος να σημειώσει για το Ioannina Lake Run μετά από 15 χρόνια, είναι ότι σε καμία περίπτωση δε δείχνει σημάδια κόπωσης. Η οργανωτική ομάδα και οι εθελοντές δείχνουν τον ίδιο ενθουσιασμό με το ξεκίνημα, ο αγώνας συνεχώς ανανεώνεται και προσθέτει νέα στοιχεία, με αποτέλεσμα να βγάζει μία φρεσκάδα.

Κρατώντας τα καλύτερα στοιχεία από την 15χρονη ιστορία του, προσαρμοζόμενος στα θέλω της σημερινής εποχής και σχεδιάζοντας το μέλλον του, το Ioannina Lake Run καταφέρνει να στρέψει τα πανιά του εκεί που φυσάει ο άνεμος και προχωρά σε μια νέα εποχή, με πλήρη ανανέωση της εικόνας του, αλλά πάντα με τις ίδιες αξίες.  Ο 15ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, λοιπόν, είναι η αρχή ενός νέου κύκλου, ένα ορόσημο σε μια επιτυχημένη διαδρομή και μια αφετηρία για ένα νέο ταξίδι.