Έκλεψε την παράσταση στα 10 χλμ. ο Ντιν Καρνάζης

Έκλεψε την παράσταση στα 10 χλμ. ο Ντιν Καρνάζης
Sunday, 19 September 2021

Η παρουσία του αμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου ελληνικής καταγωγής Ντιν Καρνάζη έκλεψε την παράσταση στον αγώνα δρόμου των 10 χλμ. του Ioannina Lake Run 2021, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα.

Ο Ντιν Καρνάζης είναι ένας από τους διάσημότερους υπεραθλητές του κόσμου, καθώς έχει τρέξει 560 χιλιόμετρα (κάτι παραπάνω από 13 μαραθώνιους!) σε 80 ώρες και 44 λεπτά χωρίς ύπνο, έχει ολοκληρώσει μαραθώνιο στο Νότιο Πόλο σε θερμοκρασία -25℃, αλλά και στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια με 49℃, έχει τρέξει 50 μαραθωνίους σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ σε 50 συνεχείς ημέρες και έχει βρεθεί στην 27η θέση της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων του κόσμου του περιοδικού Time.
Αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας εκπομπής προπόνησης και ανάμεσα στα μέρη που επέλεξε να τρέξει, ήταν και τα Γιάννενα, κάνοντας το 10άρι του Γύρου Λίμνης. Συνοδευόμενος από μια πολυμελή ομάδα υποστήριξης και κινηματογραφικό συνεργείο, ο Καρνάζης έτρεξε σε προπονητικό ρυθμό και τερμάτισε με όλους τους υπόλοιπους δρομείς. Στο πλαίσιο της συμμετοχής του τιμήθηκε από το Ioannina Lake Run, παραλαμβάνοντας ένα αναμνηστικό από τα χέρια του διευθυντή της διοργάνωσης Ηλία Σπυριούνη και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αγνή Δρίμτζια.
Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Νίκος Σταμούλης με χρόνο 30.43, βελτιώνοντας την επίδοσή του σε σχέση με τον 13ο Γύρο Λίμνης, όταν και πάλι είχε καταλάβει την 1η θέση. Υπενθυμίζεται ότι το 10άρι του Γύρου Λίμνης δε διοργανώθηκε το 2020, λόγω των περιορισμών που έθεταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Πέτρος Δασκάλας σε 32.13, τρίτος το 2019, βελτιώνοντας 2 δευτερόλεπτα τον χρόνο του, ενώ στην 3η θέση ο Ηλίας Καραμπούλας με χρόνο 32.26.
Στην κατηγορία των γυναικών, στην πρώτη θέση τερμάτισε η Ελένη Νικολοπούλου σε χρόνο 39.25, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 2019, δεύτερη ήταν η νικήτρια του 2018 Μαργαρίτα Ντίνα με χρόνο 40.35 και τρίτη η Μαρία Καβουρίδου με χρόνο 44.05.
Τις απονομές των μεταλλίων στους άνδρες έκαναν ο κ. Γρηγόρης Σπυριούνης ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το φετινό Ioannina Lake Run, και η κάτοχος του ρεκόρ Ελλάδας στον Μαραθώνιο δρόμο Μαρία Πολύζου, η οποία επίσης έτρεξε στον αγώνα των 10 χλμ.